Prea multe nu am sa va spun despre aceasta reteta de Crumble cu pui, decat ca trebuie sa o incercati si voi, ca e buna. Foarte buna. :)) O tocanita de pui delicioasa si suculenta acoperita cu un strat delicios de crantz… Numai buna pentru un pui venit acasa flamand, dupa prima zi de scoala. ;;)
Ingrediente
- Pentru tocanita:
- 4 copanele de pui
- piper boabe
- ienibahar boabe
- coriandru boabe
- 1 frunza de dafin
- 1 ceapa mare
- 1 cana suc de rosii
- 2 linguri ulei de masline
- 1 morcov
- 1/2 capatana usturoi
- sare si piper
- busuioc proaspat
- Pentru crumble:
- 150 g faina
- 100 g unt
- 1/2 lingurita sare
Mod de preparare Crumble cu pui:
Copanelele se pun la fiert in apa in care am pus boabe de piper, coriandru, ienibahar, frunza de dafin si putina sare. Se fierb pana carnea se desprinde usor de pe os. Se scot pulpele pe o farfurie, se lasa sa se racoreasca putin, apoi scoatem carnea de pe oase si o rupem bucatele cu mana.
Intr-o tigaie calim usor ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici. Cand s-au inmuiat „stingem” cu sucul de rosii si lasam sa dea in clocot. Adaugam carnea si omogenizam. Daca este nevoie punem si putina apa sau putina zeama de la carnea fiarta. Potrivim gustul de sare si piper si aromam cu cateva frunze de busuioc proaspat tocat. Se lasa sa fiarba pana tocanita ajunge la consistenta dorita, dar de preferat ar fi sa aiba putina zeama. Aproape de final adaugam si usturoiul pisat. Dam tigaia deoparte si lasam sa se racoreasca.
Crumble:
Punem intr-un castron faina amestecata cu sarea si untul rece taiat cubulete. Cu varful degetelor se framanta repede repede un aluat sfaramicios.
Rasturnam tocanita de pui intr-un vas termorezistent. Acoperim cu un strat de firimituri de aluat si dam la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste usor.
23 comentarii
Hmmmmmm trebuie sa fie tare bun,pup
Eu chiar ca as incerca-o, trebuie sa fie foarte buna!
Mai ce idee ! puiul sau uii tai venti de la scoala sper sa fi apreciat asta mancare grozava!
foarte faina reteta.o incerc sigur.pup
dupa cum arata si mai ales ca e cu carne:)), cred ca e foarte buna mancarica ta
arata tare bine!!
Yamiii, arata foarte bine… si zici ca maninca atunci cind vin de la scoala ?! Cum a fost prima zi singurica, ai plins o tirica, hai recunoaste… Pupici !
chiar interesanta ideea ta , arata fffff bine !!!!
Yumm, yumm!
Nadina, te astept la masa. Apoi sa-mi spui daca ti-a placut! :)) Pup!
Irina, e buna. Daca Iti place tocanita de pui, o sa-ti placa si mancarea asta. Pup!
Pansy, daaaa… a papat foarte bine. Carnivoru’ lu’ mama! :)))
Multumesc si te pup!
Pup Sarah, ma bucur ca ti-a placut! :*
Alina, si tu esti o carnivora mica? :)) Pup!
Multumesc Antonina! :*
Cuscra, au stat foarte putin la scoala, asa ca n-am avut timp sa stau singurica. :))
Multumesc Cat! :*
Da Mino…daaaa :)))
Suna atat de bine si arata atat de bine, trebuie sa incerc si eu.
Miha, sper ca te avem si luna asta printr noi la provocarea lunii. Te asteptam cu drag
Alexandra, multumesc. Ma bucur tare mult ca ti-a placut aceasta reteta si daca ai s-o incerci sper ca vei reveni cu impresii.
Imbratisari cu drag!
Multumesc de invitatie Betty! O voi onora cu placere. Pupici!
cette version est bien appétissante
Je te souhaite une agréable soirée
Valérie