Crumble cu pui

de Miha
143 vizualizări
Tocanita de pui

Prea multe nu am sa va spun despre aceasta reteta de Crumble cu pui, decat ca trebuie sa o incercati si voi, ca e buna. Foarte buna. :)) O tocanita de pui delicioasa si suculenta acoperita cu un strat delicios de crantz… Numai buna pentru un pui venit acasa flamand, dupa prima zi de scoala. ;;)

Tocanita de pui

Tocanita de pui delicioasa

 

Ingrediente

  • Pentru tocanita:
  • 4 copanele de pui
  • piper boabe
  • ienibahar boabe
  • coriandru boabe
  • 1 frunza de dafin
  • 1 ceapa mare
  • 1 cana suc de rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 morcov
  • 1/2 capatana usturoi
  • sare si piper
  • busuioc proaspat
  • Pentru crumble:
  • 150 g faina
  • 100 g unt
  • 1/2 lingurita sare

Mod de preparare Crumble cu pui:

Copanelele se pun la fiert in apa in care am pus boabe de piper, coriandru, ienibahar, frunza de dafin si putina sare. Se fierb pana carnea se desprinde usor de pe os. Se scot pulpele pe o farfurie, se lasa sa se racoreasca putin, apoi scoatem carnea de pe oase si o rupem  bucatele cu mana.

Intr-o tigaie calim usor ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici. Cand s-au inmuiat “stingem” cu sucul de rosii si lasam sa dea in clocot. Adaugam carnea si omogenizam. Daca este nevoie punem si putina apa sau putina zeama de la carnea fiarta. Potrivim gustul de sare si piper si aromam cu cateva frunze de busuioc proaspat tocat. Se lasa sa fiarba pana tocanita ajunge la consistenta dorita, dar de preferat ar fi sa aiba putina zeama. Aproape de final adaugam si usturoiul pisat. Dam tigaia deoparte si lasam sa se racoreasca.

Crumble:

Punem intr-un castron faina amestecata cu sarea si untul rece taiat cubulete. Cu varful degetelor se framanta repede repede un aluat sfaramicios.

Rasturnam tocanita de pui intr-un vas termorezistent. Acoperim cu un strat de firimituri de aluat si dam la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste usor.

Tocanita cu carne de pui

poate vă plac și rețetele

23 comentarii

nadina73 12 septembrie 2011 - 15:03

Hmmmmmm trebuie sa fie tare bun,pup

Răspuns
Irina 12 septembrie 2011 - 19:16

Eu chiar ca as incerca-o, trebuie sa fie foarte buna!

Răspuns
pansy 12 septembrie 2011 - 19:51

Mai ce idee ! puiul sau uii tai venti de la scoala sper sa fi apreciat asta mancare grozava!

Răspuns
sarah 12 septembrie 2011 - 19:58

foarte faina reteta.o incerc sigur.pup

Răspuns
alinutzika 12 septembrie 2011 - 20:09

dupa cum arata si mai ales ca e cu carne:)), cred ca e foarte buna mancarica ta

Răspuns
Antonina S. 12 septembrie 2011 - 23:43

arata tare bine!!

Răspuns
Daniela 13 septembrie 2011 - 6:36

Yamiii, arata foarte bine… si zici ca maninca atunci cind vin de la scoala ?! Cum a fost prima zi singurica, ai plins o tirica, hai recunoaste… Pupici !

Răspuns
catkitchen 13 septembrie 2011 - 7:14

chiar interesanta ideea ta , arata fffff bine !!!!

Răspuns
minoki 13 septembrie 2011 - 8:49

Yumm, yumm!

Răspuns
Miha 13 septembrie 2011 - 10:31

Nadina, te astept la masa. Apoi sa-mi spui daca ti-a placut! :)) Pup!

Răspuns
Miha 13 septembrie 2011 - 10:32

Irina, e buna. Daca Iti place tocanita de pui, o sa-ti placa si mancarea asta. Pup!

Răspuns
Miha 13 septembrie 2011 - 10:33

Pansy, daaaa… a papat foarte bine. Carnivoru’ lu’ mama! :)))
Multumesc si te pup!

Răspuns
Miha 13 septembrie 2011 - 10:33

Pup Sarah, ma bucur ca ti-a placut! :*

Răspuns
Miha 13 septembrie 2011 - 10:35

Alina, si tu esti o carnivora mica? :)) Pup!

Răspuns
Miha 13 septembrie 2011 - 10:36

Multumesc Antonina! :*

Răspuns
Miha 13 septembrie 2011 - 10:37

Cuscra, au stat foarte putin la scoala, asa ca n-am avut timp sa stau singurica. :))

Răspuns
Miha 13 septembrie 2011 - 10:38

Multumesc Cat! :*

Răspuns
Miha 13 septembrie 2011 - 10:39

Da Mino…daaaa :)))

Răspuns
alexandra 13 septembrie 2011 - 13:03

Suna atat de bine si arata atat de bine, trebuie sa incerc si eu.

Răspuns
Betty 13 septembrie 2011 - 14:00

Miha, sper ca te avem si luna asta printr noi la provocarea lunii. Te asteptam cu drag

Răspuns
Miha 13 septembrie 2011 - 14:08

Alexandra, multumesc. Ma bucur tare mult ca ti-a placut aceasta reteta si daca ai s-o incerci sper ca vei reveni cu impresii.

Imbratisari cu drag!

Răspuns
Miha 13 septembrie 2011 - 14:09

Multumesc de invitatie Betty! O voi onora cu placere. Pupici!

Răspuns
Valérie (France) 13 septembrie 2011 - 15:42

cette version est bien appétissante
Je te souhaite une agréable soirée

Valérie

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: