Reteta Crema de ciocolata alba
Nu o singura data v-am recomandat aceasta crema de ciocolata alba. Si asta pentru ca este cea mai simpla si mai buna crema de ciocolata, aproape ca o mananci cu lingura inainte de a ajunge pe un blat de tort cu vanilie ori un blat de tort cu cacao ori prajitura. Unde mai pui ca se face din doar 2 ingrediente 😉
Am gasit la Lidl o ciocolata alba cu fulgi de capsuni. Doamne, e nebunie! Prajitura pe care am facut-o cu crema asta nici nu a mai apucat lumina celei de-a doua zile. Este si o varianta de ciocolata alba cu fulgi de nuca de cocos. Va recomand sa le incercati!

INGREDIENTE
- 200 g ciocolata alba
- 200 ml smantana pentru frisca
Mod de preparare Crema de ciocolata alba:
Ciocolata alba rupta bucatele si amestecata cu smantana pentru frisca se topeste intr-un vas, la foc mic.
- sfat: se intampla de foarte multe ori ca grasimea din frisca sa ramana lipita de cutie. Taiati cutia cu totul si colectati acea grasime foarte importanta la reusita retetei 🙂
Fara a da in clocot si amestecand continuu se tine vasul pe foc pana ciocolata este topita. Se da deoparte, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se da la congelator pentru cca 1 ora, pana crema se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.
- daca nu va grabiti puteti tine crema la frigider, cateva ore sau peste noapte
Crema de ciocolata bine racita se mixeaza pana devine pufoasa.
- daca crema nu se intareste suficient puteti folosi un intaritor de frisca
- crema se poate imbogati cu 100-150 g crema de branza ori mascarpone
- de asemenea, puteti adauga si zeama de lamaie pentru un gust mai fresh
Nu-i asa ca e simplu si usor de facut? 😉
ALTE RETETE CU CREMA DE CIOCOLATA ALBA
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI
12 comentarii
Bună ziua va rog sa îmi spui dacă trebuie smantana pentru frișcă îndulcit sa neîndulcita?
Buna, Cristina
Smantana pentru frisca pe care o folosesc de obicei (Pilos sau La Dorna) este neindulcita. Indulcita stiu ca e frisca vegetala, dar nu e nicio problema daca o folosesti
Bună seara! Vă rog frumos să imi spuneți dacă se bate smântâna pentru frișcă? Mulțumesc frumos!
Ciocolata se topeste cu smantana lichida. Se bate dupa ce se raceste
Buna seara. In loc de smantama pt frisca pot folosi frisca lichida?
se poate, desigur
Care este cea mai buna smantana pt frisca? Si de unse se poate cumpăra?
Eu folosesc Pilos de la Lidl sau La Dorna
Cind se adauga sucul de lamie?
La sfarsit, dupa ce crema este gata adaugi sucul de lamaie si amesteci putin, cat sa se incorporeze
Buna ziua, cu aceasta crema as putea îmbrăca și orna un tort?
Buna ziua
Se poate, da