Tort cu crema de ciocolata alba

de Miha
326 vizualizări
Tort cu bomboane raffaello

Tort cu ciocolata alba

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua mari
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 400 g ciocolata alba
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • Pentru insiropat:
  • 100 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 40 g nuca de cocos
  • Bomboane Raffaello:
  • 250 g lapte praf
  • 100 g zahar pudra
  • 40 g nuca de cocos + nuca de cocos ramasa de la sirop
  • 100 g unt

Tortul cu care am sarbatorit astazi cei mai dulci 4 anisori… un tort cu crema de ciocolata alba, absolut senzational!

Cam la toate aniversarile torturile pentru copii au fost “tematice”. Acum a iesit cum a iesit din lipsa de inspiratie si pentru ca pui mic mi-a cerut mult prea mult decat pot eu face :))

“-Vreau tort cu Tom si Jerry”
-Nu stiu sa-i fac si plus de asta nu am culorile potrivite.
-Mami, ii faci albi si ne prefacem ca sunt fantome” :)))))

Pana la urma am cazut de acord sa fie alb si cu bomboane de alea bune de la televizor, Raffaello adica. :)))

Mod de preparare Tort cu crema de ciocolata alba:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, pana devin ca o crema, apoi se rastoarna peste spuma de albusuri si se amesteca usor. Se adauga apoi si faina amestecata cu praful de copt.

Se omogenizeaza usor cu o spatula, amestecand de jos in sus si se toarna compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la foc mediu pentru ~jumatate de ora. Se face proba cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Blat de tort

Crema:

  • Crema ar fi de preferat sa se prepare cu o zi inainte, sa stea o noapte la frigider.

Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu smantana pentru frisca si se pune la foc mic. Se aduce compozitia la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca, apoi se da la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte, asa cum spuneam.

A doua zi crema se mixeaza pana se intareste si devine pufoasa.

  • Sa nu faceti greseala sa o gustati, ca apoi ramaneti fara crema pentru tort. :)))

Crema de ciocolata alba

Sirop:

Amestecam laptele cu nuca de cocos si zahar. Punem la foc si dam cateva clocote, pana nuca de cocos se umfla. Dam deoparte, lasam la racit, apoi strecuram printr-o strecuratoare fina.

Bomboane Raffaello:

  • Am pregatit o jumatate de portie de bomboane Raffaello. O parte le-am folosit pentru ornat, o parte le-am papat ca atare. 😉

Amestecam intr-un castron laptele praf cu zaharul pudra, nuca de cocos, untul moale. In cazul in care compozitia este prea vascoasa se pot adauga cateva linguri de smantana pentru frisca. Sau micsorati cantitatea de lapte praf.  Se modeleaza bilute, ce se tavalesc apoi prin nuca de cocos.

Blatul racit se taie in 3 parti. Fiecare parte se insiropeaza. Crema se imparte in 2 si se pune intre blaturi.

Se orneaza cu frisca, nuca de cocos si bomboane Raffaello.

Tort cu ciocolata alba

poate vă plac și rețetele

44 comentarii

nadina73 29 noiembrie 2011 - 20:43

La multi ani!Tortu e simplu si foarte elegant.O zi buna Miha

Răspuns
Alexandrina 29 noiembrie 2011 - 20:47

Intr-adevar, dulci mai pot fi 4 anisori 🙂 La cat mai multi!
Tare bun tortul!!

Răspuns
catkitchen 29 noiembrie 2011 - 21:17

La multi ani puisorului si multa sanatate alaturi de cei dragi !!!!

Răspuns
Andreea Elena 29 noiembrie 2011 - 21:46

La multi ani!
yummy, are cocos :D:D:D

super ,tare ” -Mami, ii faci albi si ne prefacem ca sunt fantome” :)))) inventiv 😀

Răspuns
Dana 29 noiembrie 2011 - 21:54

4 anisori…intr-adevar o varsta dulce…si un tort alb imaculat foarte potrivit pentru o fetitza ! Felictari, si bucurati-va unii de altzii, cu drag,

Răspuns
Maria 29 noiembrie 2011 - 23:28

E foarte frumos tortul si cred ca si gustul este tare bun.
La multi ani puiutului !

Răspuns
Paradis 30 noiembrie 2011 - 4:24

La multi ani!Foarte frumos tortul!

Răspuns
Lulu 30 noiembrie 2011 - 4:36

Daca e tort,daca e ciocolata,nu lipsesc
LA MULTI ANI puiului de 4anisori!!

Răspuns
alison 30 noiembrie 2011 - 7:25

la multi ani,Amiroasei dragi,ce mare e,4 ani!:)si ce tort diafan i-a construt mami!

Răspuns
Cristina 30 noiembrie 2011 - 7:35

Foarte frumos, foarte elegant .

Răspuns
Ancuta 30 noiembrie 2011 - 7:41

La multi ani sanatosi si frumosi!!!
Tortul este frumos si dulce, pe masura sarbatoritei. Pupici!

Răspuns
Diana 30 noiembrie 2011 - 7:59

Miha, tortul tau este minunat! Cu siguranta il execut pentru ziua mamei mele dragi, sambata! Demult cautam o reteta de tort cu cocos si iata ca tot la tine l-am gasit!
Multumesc mult,
Pupici :*

Răspuns
In bucatarie cu Aziz 30 noiembrie 2011 - 8:16

La multi ani Amira frumoasa!!stie ea ce stie piticuta ….ce pufos de la blat pana la ornat pare ca un fulg de nea!pup o minunata va doresc!

Răspuns
Daniela 30 noiembrie 2011 - 9:19

La multi ani, Amira !
O feliuta de tort si pentru mine ?!
Sa nu uit…
La multi ani, Robert ! Am gresit sau e cumva si Andrei ?!
Oricum, pupici la amindoi !!! Lui mami si lui tati nu, pentru ca maninca prea multe dulciuri bune, fara sa ma invite …

Răspuns
speranta 30 noiembrie 2011 - 10:12

LA MULTI ANI>Tortul arata bestial stie puiu ce vrea.sa creasca mare si sanatos si numa impliniri.pup.

Răspuns
pansy 30 noiembrie 2011 - 10:54

Sa- ti traiasca baietelul multi ani sanatos si voios si norocos !sa va bucurati de el !imi inchipui ce o fi fost la gurita lui,cu tortul asta minunat!

Răspuns
Simona Patras 30 noiembrie 2011 - 11:31

La multi ani !!!
Minunat tortul Miha!!!

Răspuns
Poliana 30 noiembrie 2011 - 11:42

La multi ani Amirei! Sa creasca mare si sanatoasa, si sa aduca bucurii familiei, Felicitari pentru tortul acesta minunat…ca un vis de iarna! 😉

Răspuns
Sara & Miki 30 noiembrie 2011 - 12:54

La multi ani! Tortul e minunat si sigur a fost un rasfat. Pup!

Răspuns
Sara & Miki 30 noiembrie 2011 - 12:54

La multi ani! Tortul e minunat si sigur a fost un rasfat. Pup!

Răspuns
minoki 30 noiembrie 2011 - 15:08

La multi ani, inca o data, copiilor! Despre tort nu pot sa spun decat ca a fost de vis. Combinatia de ciocolata alba si cocos, impreuna cu blatul pufos au fost un deliciu! Iulian iti multumeste pentru felia de tort!

Răspuns
ghiocel07 30 noiembrie 2011 - 18:20

Un tort elegant si gustos, pentru o fetita draguta si gingasa. La multi ani! Sanatate si tie Miha si sa ne incanti mereu cu bunatatile facute de tine.

Răspuns
Dana Cristea 30 noiembrie 2011 - 19:22

La multi ani puiut!!!Tortul superb!

Răspuns
Andreea 30 noiembrie 2011 - 21:21

La multi ani puiutului tau! Sa creasca mare, sa fie sanatoasa si sa va bucurati de ea!

Răspuns
Mihaela 1 decembrie 2011 - 7:15

Ce bun trebuie sa fie, cu ciocolata alba si nuca de cocos, ma bate gandul sa ma abat de la capsunile din congelator si sa ma indrept spre nuca de cocos 🙂 Mi-a placut la nebunie faza cu fantomele lui tom si jerry :))))

Răspuns
Miha 1 decembrie 2011 - 13:40

Multumesc tare mult de urari! Va imbrasisam cu drag! :* :* :*

Răspuns
Anonymous 1 decembrie 2011 - 20:07

LA MUUUUULTI ANI!!!!!!!!!!!1 cu sanatate!!!!!!!!
cat despre tort….cam cat ai muncit la el???ca ai mai facut si bombonelele!!!!
spune-mi te rog daca folosesti o anumita firma de ciocolata alba.mie mi se pare ca se “comporta”mai ciudat decat cele negre.(nu stiu cum sa-ti explic..)
oricum,de facut curand.adicalea peste 2 sambete.si cred ca blatu si crema le fac cu o zi inainte.puuup.mariana.

Răspuns
Miha 1 decembrie 2011 - 20:59

Mariana, nu e foarte mult de munca, doar ca prepararea se intinde pe parcursul a cateva ore, avand in vedere cremele care trebuie sa stea la rece.

In rest, totul merge struna. :)) Bombonelele se fac usor, doar se amesteca ingredientele, nu e mare filozofie.

Da, ai dreptate. Ciocolata alba odata topita nu se mai intareste inapoi. N-as putea sa explic reactia, e ceva legat de chimie, cu care eu nu-s prietena. :))

La crema aceasta, dupa o noapte de stat la frigider, a devenit ca o smantana mai groasa. Dupa ce-am mixat-o s-a mai intarit putin, a devenit pufoasa, dar nu foarte ferma. A stat bine intre blaturi, dar era molicica. Daca te temi de acest aspect poti adauga 1-2 intaritoare de frisca atunci cand o mixezi sau putina gelatina (1 lingurita) dupa ce o dai deoparte de pe foc si se mai racoreste putin.

Daca ai ceva nelamuriri te rog sa-mi scrii. Pup!

Răspuns
Mariana Faur 22 decembrie 2013 - 21:30

Aceasta convorbire semnata Anonymus(mariana)am avut-o eu cu o fata de pe forumul ELLE ,insa nu eu semnez,aici .
Eu am facut prajitura asta de cateva ori si o recomand pentruca este foarte buna.
Prima data am folosit ciocolata alba normala,Poiana,cred (dar nu mai tin minte),a iesit extraordinar de buna,nu am avut absolut nicio problema cu mixatul si intaritul,a doua oara insa am folosit ciocolata Milka AERATA,si nu mi-a iesit decat foarte greu,dupa ce am tinut-o un timp la frigider;de atunci nu mai folosesc niciodata ciocolata Aerata de la nicio firma,la prepararea vreunei creme .
Am vorbit cu sotul meu care este farmacist de profesie,despre aceasta problema si mi-a spus ca nu se intareste din cauza bulelor existente in ciocolata aerata.
De atunci am mai preparat-o de cateva ori,dar cu ciocolata alba,normala (neaerata)si imi iese minunat,usor si fara probleme deosebite
Imi cer scuze pentru interventie!

Răspuns
iulia 13 august 2016 - 12:42

smantana trbuie sa fie rece sau la temperatura camerei

Răspuns
FoodEpix 4 decembrie 2011 - 1:52

Looks delicious. Would love for you to share this with us over at foodepix.com.

Răspuns
Anonymous 4 decembrie 2011 - 20:07

este superb!nu puneti si sectiunea?Va rog!

Răspuns
Miha 4 decembrie 2011 - 20:58

Am pus si poza la sectiune. Multumesc de remember. Si pentru aprecieri, desigur! 🙂

Răspuns
raluka 5 decembrie 2011 - 13:30

vaaaaai da bine arata!superb!felicitari!

Răspuns
Sandra 21 noiembrie 2012 - 0:21

Pot folosi in loc de smantana frisca lichida?Multumesc !

Răspuns
Miha 21 noiembrie 2012 - 6:44

Da, crema se poate face cu orice fel de frisca, naturala sau vegetala. 😉

Răspuns
dana w. 15 octombrie 2013 - 16:46

Acum am făcut şi eu tortul crema am pus-o la rece maiine am să îl finalizeze sunt sigură că e superb până acum totul a fost ok.mulţumim mult Miha.eu am făcut tortul pt o colegă maiine e ziua ei sper să îi placă.

Răspuns
Alina 19 noiembrie 2014 - 8:53

Eu am crema la rece si acum am facut blatul, dar mi s-a lasat dupa ce l-am scos din cuptor..nu stiu unde gresec, ca al tau e perfect deasupra!:(
Si l-am facut din 7 oua, pentru ca am tava de 26diametru (am fost aseara sa cumpar una si nu mai aveau la auchan:)) )!
Dar sigur o sa fie bun la gust macar:D

Răspuns
Miha 19 noiembrie 2014 - 9:00

poate mai trebuia lasat la copt…. nu stiu ce sa zic 🙁

Răspuns
ela 22 octombrie 2015 - 10:35

Am facut si eu acest tort minunat. eu am pus frisca lichida in loc de smantana si a iesit minunata crema.
este un deliciu dar ffffff dulce.

Răspuns
Miha 22 octombrie 2015 - 10:40

Crema este destul de dulce, asa e. Asta pentru ca ciocolata alba e mai dulce decat celelalte feluri de ciocolata.
Din cate stiu frisca lichida este indulcita, probabil ca si in acest fel ai mai adaugat un plus de dulce.
Ma bucur ca ti-a placut! >:D<

Răspuns
iulia 13 august 2016 - 12:46

smantana pentru crema trebuie sa fie rece sau la temperatura camerei

Răspuns
Miha 14 august 2016 - 11:04

Iulia, smantana trebuie sa fie rece

Răspuns
Crema de ciocolata alba - ganache de ciocolata alba - Dulciuri fel de fel 19 mai 2020 - 10:44

[…] Tort cu crema de ciocolata alba […]

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: