Tortul cu care am sarbatorit astazi cei mai dulci 4 anisori… un tort cu crema de ciocolata alba, absolut senzational!
Cam la toate aniversarile torturile pentru copii au fost „tematice”. Acum a iesit cum a iesit din lipsa de inspiratie si pentru ca pui mic mi-a cerut mult prea mult decat pot eu face :))
„-Vreau tort cu Tom si Jerry”
-Nu stiu sa-i fac si plus de asta nu am culorile potrivite.
-Mami, ii faci albi si ne prefacem ca sunt fantome” :)))))
Pana la urma am cazut de acord sa fie alb si cu bomboane de alea bune de la televizor, Raffaello adica. :)))
INGREDIENTE
- Pentru blat:
- 6 oua mari
- 6 linguri zahar
- 3 linguri ulei
- 6 linguri faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 2 pliculete zahar vanilat
- Pentru crema:
- 400 g ciocolata alba
- 400 ml smantana pentru frisca
- Pentru insiropat:
- 100 ml lapte
- 50 g zahar
- 40 g nuca de cocos
- Bomboane Raffaello:
- 250 g lapte praf
- 100 g zahar pudra
- 40 g nuca de cocos + nuca de cocos ramasa de la sirop
- 100 g unt
Mod de preparare Tort cu crema de ciocolata alba:
Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, pana devin ca o crema, apoi se rastoarna peste spuma de albusuri si se amesteca usor. Se adauga apoi si faina amestecata cu praful de copt.
Se omogenizeaza usor cu o spatula, amestecand de jos in sus si se toarna compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la foc mediu pentru ~jumatate de ora. Se face proba cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
Crema:
- Crema ar fi de preferat sa se prepare cu o zi inainte, sa stea o noapte la frigider.
Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu smantana pentru frisca si se pune la foc mic. Se aduce compozitia la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca, apoi se da la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte, asa cum spuneam.
A doua zi crema se mixeaza pana se intareste si devine pufoasa.
- Sa nu faceti greseala sa o gustati, ca apoi ramaneti fara crema pentru tort. :)))
Sirop:
Amestecam laptele cu nuca de cocos si zahar. Punem la foc si dam cateva clocote, pana nuca de cocos se umfla. Dam deoparte, lasam la racit, apoi strecuram printr-o strecuratoare fina.
Bomboane Raffaello:
- Am pregatit o jumatate de portie de bomboane Raffaello. O parte le-am folosit pentru ornat, o parte le-am papat ca atare. 😉
Amestecam intr-un castron laptele praf cu zaharul pudra, nuca de cocos, untul moale. In cazul in care compozitia este prea vascoasa se pot adauga cateva linguri de smantana pentru frisca. Sau micsorati cantitatea de lapte praf. Se modeleaza bilute, ce se tavalesc apoi prin nuca de cocos.
Blatul racit se taie in 3 parti. Fiecare parte se insiropeaza. Crema se imparte in 2 si se pune intre blaturi.
Se orneaza cu frisca, nuca de cocos si bomboane Raffaello.
45 comentarii
La multi ani!Tortu e simplu si foarte elegant.O zi buna Miha
Intr-adevar, dulci mai pot fi 4 anisori 🙂 La cat mai multi!
Tare bun tortul!!
La multi ani puisorului si multa sanatate alaturi de cei dragi !!!!
La multi ani!
yummy, are cocos :D:D:D
super ,tare ” -Mami, ii faci albi si ne prefacem ca sunt fantome” :)))) inventiv 😀
4 anisori…intr-adevar o varsta dulce…si un tort alb imaculat foarte potrivit pentru o fetitza ! Felictari, si bucurati-va unii de altzii, cu drag,
E foarte frumos tortul si cred ca si gustul este tare bun.
La multi ani puiutului !
La multi ani!Foarte frumos tortul!
Daca e tort,daca e ciocolata,nu lipsesc
LA MULTI ANI puiului de 4anisori!!
la multi ani,Amiroasei dragi,ce mare e,4 ani!:)si ce tort diafan i-a construt mami!
Foarte frumos, foarte elegant .
La multi ani sanatosi si frumosi!!!
Tortul este frumos si dulce, pe masura sarbatoritei. Pupici!
Miha, tortul tau este minunat! Cu siguranta il execut pentru ziua mamei mele dragi, sambata! Demult cautam o reteta de tort cu cocos si iata ca tot la tine l-am gasit!
Multumesc mult,
Pupici :*
Buna ziua. Foarte frumos tortul! As vrea sa l fac si eu ptr soțul meu. Cum ați făcut sa stea lipita pe margini nuca de cocos? Deasupra tortului inainte de a pune nuca de cocos ati pus un pic de crema de ciocolata? Mulțumesc anticipat ptr răspuns.
Buna, Simona
Tortul se poate unge cu putina crema de ciocolata ori cu frisca batuta, dupa care se pune nuca de cocos
La multi ani Amira frumoasa!!stie ea ce stie piticuta ….ce pufos de la blat pana la ornat pare ca un fulg de nea!pup o minunata va doresc!
La multi ani, Amira !
O feliuta de tort si pentru mine ?!
Sa nu uit…
La multi ani, Robert ! Am gresit sau e cumva si Andrei ?!
Oricum, pupici la amindoi !!! Lui mami si lui tati nu, pentru ca maninca prea multe dulciuri bune, fara sa ma invite …
LA MULTI ANI>Tortul arata bestial stie puiu ce vrea.sa creasca mare si sanatos si numa impliniri.pup.
Sa- ti traiasca baietelul multi ani sanatos si voios si norocos !sa va bucurati de el !imi inchipui ce o fi fost la gurita lui,cu tortul asta minunat!
La multi ani !!!
Minunat tortul Miha!!!
La multi ani Amirei! Sa creasca mare si sanatoasa, si sa aduca bucurii familiei, Felicitari pentru tortul acesta minunat…ca un vis de iarna! 😉
La multi ani! Tortul e minunat si sigur a fost un rasfat. Pup!
La multi ani! Tortul e minunat si sigur a fost un rasfat. Pup!
La multi ani, inca o data, copiilor! Despre tort nu pot sa spun decat ca a fost de vis. Combinatia de ciocolata alba si cocos, impreuna cu blatul pufos au fost un deliciu! Iulian iti multumeste pentru felia de tort!
Un tort elegant si gustos, pentru o fetita draguta si gingasa. La multi ani! Sanatate si tie Miha si sa ne incanti mereu cu bunatatile facute de tine.
La multi ani puiut!!!Tortul superb!
La multi ani puiutului tau! Sa creasca mare, sa fie sanatoasa si sa va bucurati de ea!
Ce bun trebuie sa fie, cu ciocolata alba si nuca de cocos, ma bate gandul sa ma abat de la capsunile din congelator si sa ma indrept spre nuca de cocos 🙂 Mi-a placut la nebunie faza cu fantomele lui tom si jerry :))))
Multumesc tare mult de urari! Va imbrasisam cu drag! :* :* :*
LA MUUUUULTI ANI!!!!!!!!!!!1 cu sanatate!!!!!!!!
cat despre tort….cam cat ai muncit la el???ca ai mai facut si bombonelele!!!!
spune-mi te rog daca folosesti o anumita firma de ciocolata alba.mie mi se pare ca se „comporta”mai ciudat decat cele negre.(nu stiu cum sa-ti explic..)
oricum,de facut curand.adicalea peste 2 sambete.si cred ca blatu si crema le fac cu o zi inainte.puuup.mariana.
Mariana, nu e foarte mult de munca, doar ca prepararea se intinde pe parcursul a cateva ore, avand in vedere cremele care trebuie sa stea la rece.
In rest, totul merge struna. :)) Bombonelele se fac usor, doar se amesteca ingredientele, nu e mare filozofie.
Da, ai dreptate. Ciocolata alba odata topita nu se mai intareste inapoi. N-as putea sa explic reactia, e ceva legat de chimie, cu care eu nu-s prietena. :))
La crema aceasta, dupa o noapte de stat la frigider, a devenit ca o smantana mai groasa. Dupa ce-am mixat-o s-a mai intarit putin, a devenit pufoasa, dar nu foarte ferma. A stat bine intre blaturi, dar era molicica. Daca te temi de acest aspect poti adauga 1-2 intaritoare de frisca atunci cand o mixezi sau putina gelatina (1 lingurita) dupa ce o dai deoparte de pe foc si se mai racoreste putin.
Daca ai ceva nelamuriri te rog sa-mi scrii. Pup!
Aceasta convorbire semnata Anonymus(mariana)am avut-o eu cu o fata de pe forumul ELLE ,insa nu eu semnez,aici .
Eu am facut prajitura asta de cateva ori si o recomand pentruca este foarte buna.
Prima data am folosit ciocolata alba normala,Poiana,cred (dar nu mai tin minte),a iesit extraordinar de buna,nu am avut absolut nicio problema cu mixatul si intaritul,a doua oara insa am folosit ciocolata Milka AERATA,si nu mi-a iesit decat foarte greu,dupa ce am tinut-o un timp la frigider;de atunci nu mai folosesc niciodata ciocolata Aerata de la nicio firma,la prepararea vreunei creme .
Am vorbit cu sotul meu care este farmacist de profesie,despre aceasta problema si mi-a spus ca nu se intareste din cauza bulelor existente in ciocolata aerata.
De atunci am mai preparat-o de cateva ori,dar cu ciocolata alba,normala (neaerata)si imi iese minunat,usor si fara probleme deosebite
Imi cer scuze pentru interventie!
smantana trbuie sa fie rece sau la temperatura camerei
Looks delicious. Would love for you to share this with us over at foodepix.com.
este superb!nu puneti si sectiunea?Va rog!
Am pus si poza la sectiune. Multumesc de remember. Si pentru aprecieri, desigur! 🙂
vaaaaai da bine arata!superb!felicitari!
Pot folosi in loc de smantana frisca lichida?Multumesc !
Da, crema se poate face cu orice fel de frisca, naturala sau vegetala. 😉
Acum am făcut şi eu tortul crema am pus-o la rece maiine am să îl finalizeze sunt sigură că e superb până acum totul a fost ok.mulţumim mult Miha.eu am făcut tortul pt o colegă maiine e ziua ei sper să îi placă.
Eu am crema la rece si acum am facut blatul, dar mi s-a lasat dupa ce l-am scos din cuptor..nu stiu unde gresec, ca al tau e perfect deasupra!:(
Si l-am facut din 7 oua, pentru ca am tava de 26diametru (am fost aseara sa cumpar una si nu mai aveau la auchan:)) )!
Dar sigur o sa fie bun la gust macar:D
poate mai trebuia lasat la copt…. nu stiu ce sa zic 🙁
Am facut si eu acest tort minunat. eu am pus frisca lichida in loc de smantana si a iesit minunata crema.
este un deliciu dar ffffff dulce.
Crema este destul de dulce, asa e. Asta pentru ca ciocolata alba e mai dulce decat celelalte feluri de ciocolata.
Din cate stiu frisca lichida este indulcita, probabil ca si in acest fel ai mai adaugat un plus de dulce.
Ma bucur ca ti-a placut! >:D<
smantana pentru crema trebuie sa fie rece sau la temperatura camerei
Iulia, smantana trebuie sa fie rece