Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu visine si ciocolata alba

Rulada cu ciocolata si visine

Azi va propun o reteta de rulada cu visine si ciocolata alba. O reteta simpla, din doar cateva ingrediente, dovada faptului ca si din ingrediente ce le numeri pe degete poti obtine un desert savuros cu care poti „satura” gasca de prieteni veniti in vizita 😉 Eu promit ca o sa va placa, voi nu trebuie decat sa o incercati.

Rulada cu ciocolata si visine

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar (pudra)
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • un varf lingurita cu praf de copt
  • coaja de lamaie Finesse
  • esenta de lamaie
  • Umplutura:
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • visine fara samburi (din compot)
loading...

Mod de preparare Rulada cu visine si ciocolata alba:

Vom prepara mai intai crema de ciocolata:

Peste ciocolata rupta bucatele se toarna smantana pentru frisca. Se pune vasul pe foc mic si fara a da in clocot se fierbe pana ciocolata se topeste. Se lasa sa se racoreasca, apoi se pune la congelator pana crema se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

Crema bine racita se mixeaza pana devine pufoasa.

Cum se face crema de ciocolta

Intre timp se pun si visinele la scurs.

Blat de rulada:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei, coaja de lamaie si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru 15-20 de minute, atat cat blatul sa se rumeneasca usor. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam sa se racoreasca, apoi il rulam cu tot cu hartia de copt.

Scoatem hartia de copt de pe blatul racit si-l punem pe o alta bucata de hartie (sau pe folie alimentara). Peste blat punem crema de ciocolata alba in strat uniform si visine (atat cat vreti).

Cum se face rulada cu ciocolata si visine

Rulam blatul cu atentie si-l invelim in hartie, strangand bine hartia la capete. Dam la rece pentru (macar) o ora, apoi se portioneaza.

Pofta buna! 😉

rulada-cu-visine-si-ciocolata-alba-3

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. N-am gatit niciodata cu ciocolata alba, cred ca-mi voi ptoli pofta de dulce cu aceasta rulada 😀

  2. daniela says:

    m-a cucerit pagina ta ,multumesc

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Vorbeam zilele trecute cu o prietena si din una in alta am ajuns si la ce meniu de Paste avem fiecare. Mi-a spus atunci ca vrea sa faca o pasca fara aluat, dar cum nu a gasit la mine cauta ea una pe net. Dar la prajitura cu branza te-ai […]

Tort cu ciocolata alba si afine

Tort cu ciocolata alba si afine

Vrei o reteta de tort delicios pentru masa de Paste? Iti propun sa incerci acest tort cu ciocolata alba si afine. Un tort usor, cu gust echilibrat, va merge de minune dupa o masa copioasa 🙂 Mod de preparare Tort cu ciocolata alba si afine: Blat pentru Tort cu ciocolata […]

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe este acea prajitura de casa pe care mai toti ar trebui sa o avem pusa deoparte in caietul cu retete. Este practica si destul de ieftina, se face repede si se mananca si mai repede… 🙂 O reteta simpla, de mare ajutor atunci cand vrei ceva […]

Prajitura frageda cu mere (de post)

Prajitura frageda cu mere (de post)

Astazi avem o prajitura de post, o prajitura frageda cu mere. O prajitura foarte simplu si usor de facut, mai ales daca aveti merele deja pregatite, asa cum le-am avut eu 😉 Mod de preparare Prajitura frageda cu mere (de post): Umplutura de mere: Merele se dau pe razatoarea cu […]