Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu visine si ciocolata alba

Rulada cu ciocolata si visine

Azi va propun o reteta de rulada cu visine si ciocolata alba. O reteta simpla, din doar cateva ingrediente, dovada faptului ca si din ingrediente ce le numeri pe degete poti obtine un desert savuros cu care poti „satura” gasca de prieteni veniti in vizita 😉 Eu promit ca o sa va placa, voi nu trebuie decat sa o incercati.

Rulada cu ciocolata si visine

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar (pudra)
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • un varf lingurita cu praf de copt
  • coaja de lamaie Finesse
  • esenta de lamaie
  • Umplutura:
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • visine fara samburi (din compot)
loading...

Mod de preparare Rulada cu visine si ciocolata alba:

Vom prepara mai intai crema de ciocolata:

Peste ciocolata rupta bucatele se toarna smantana pentru frisca. Se pune vasul pe foc mic si fara a da in clocot se fierbe pana ciocolata se topeste. Se lasa sa se racoreasca, apoi se pune la congelator pana crema se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

Crema bine racita se mixeaza pana devine pufoasa.

Cum se face crema de ciocolta

Intre timp se pun si visinele la scurs.

Blat de rulada:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei, coaja de lamaie si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru 15-20 de minute, atat cat blatul sa se rumeneasca usor. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam sa se racoreasca, apoi il rulam cu tot cu hartia de copt.

Scoatem hartia de copt de pe blatul racit si-l punem pe o alta bucata de hartie (sau pe folie alimentara). Peste blat punem crema de ciocolata alba in strat uniform si visine (atat cat vreti).

Cum se face rulada cu ciocolata si visine

Rulam blatul cu atentie si-l invelim in hartie, strangand bine hartia la capete. Dam la rece pentru (macar) o ora, apoi se portioneaza.

Pofta buna! 😉

rulada-cu-visine-si-ciocolata-alba-3

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Tags: , , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. N-am gatit niciodata cu ciocolata alba, cred ca-mi voi ptoli pofta de dulce cu aceasta rulada 😀

  2. daniela says:

    m-a cucerit pagina ta ,multumesc

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Tort cu ciocolata alba si mascarpone

Tort cu ciocolata alba si mascarpone

Nu am apucat sa fac poze pentru acest tort cu ciocolata alba si mascarpone. Dar a fost atat de laudat incat trebuie sa va spun si voua reteta 🙂 E usor de facut, sunt convinsa ca va veti descurca si fara poze  Mod de preparare Tort cu ciocolata alba si […]

Prajitura cu gem de caise si frisca

Prajitura cu gem de caise si frisca

Sa ai in camara un borcan de gem de caise sau orice alt fruct este intotdeauna benefic 🙂 Ai pe ce pune mana cand ti se face pofta de ceva dulce si bun. Nu numai ca il poti savura pe-o felie de paine prajita cu unt, dar poti face si […]

Gogosi pufoase – reteta gogosi simple si pufoase

Gogosi pufoase – reteta gogosi simple si pufoase

Reteta de gogosi pufoase este una dintre acele retete care se face foarte des la noi in bucatarie. Aproape ca le fac cu ochii inchise de-acum, iar de mancat se mananca de-ndata. As vrea sa va spun cum se pastreaza pana a doua zi, dar niciodata nu apuca ziua de […]

Prajitura turnata cu caise

Prajitura turnata cu caise

Prajitura cu caise am tot facut vara asta, varianta cu iaurt ne-a placut cel mai mult, dar si varianta simpla si pufoasa. Si daca tot am avut multe caise la dispozitie am zis sa incerc si varianta turnata, am avut eu o presimtire ca va fi foarte buna 🙂 La […]