Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu visine si ciocolata alba

Rulada cu ciocolata si visine

Azi va propun o reteta de rulada cu visine si ciocolata alba. O reteta simpla, din doar cateva ingrediente, dovada faptului ca si din ingrediente ce le numeri pe degete poti obtine un desert savuros cu care poti „satura” gasca de prieteni veniti in vizita 😉 Eu promit ca o sa va placa, voi nu trebuie decat sa o incercati.

Rulada cu ciocolata si visine

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar (pudra)
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • un varf lingurita cu praf de copt
  • coaja de lamaie Finesse
  • esenta de lamaie
  • Umplutura:
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • visine fara samburi (din compot)
loading...

Mod de preparare Rulada cu visine si ciocolata alba:

Vom prepara mai intai crema de ciocolata:

Peste ciocolata rupta bucatele se toarna smantana pentru frisca. Se pune vasul pe foc mic si fara a da in clocot se fierbe pana ciocolata se topeste. Se lasa sa se racoreasca, apoi se pune la congelator pana crema se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

Crema bine racita se mixeaza pana devine pufoasa.

Cum se face crema de ciocolta

Intre timp se pun si visinele la scurs.

Blat de rulada:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei, coaja de lamaie si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru 15-20 de minute, atat cat blatul sa se rumeneasca usor. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam sa se racoreasca, apoi il rulam cu tot cu hartia de copt.

Scoatem hartia de copt de pe blatul racit si-l punem pe o alta bucata de hartie (sau pe folie alimentara). Peste blat punem crema de ciocolata alba in strat uniform si visine (atat cat vreti).

Cum se face rulada cu ciocolata si visine

Rulam blatul cu atentie si-l invelim in hartie, strangand bine hartia la capete. Dam la rece pentru (macar) o ora, apoi se portioneaza.

Pofta buna! 😉

rulada-cu-visine-si-ciocolata-alba-3

loading...
Tags: , , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. N-am gatit niciodata cu ciocolata alba, cred ca-mi voi ptoli pofta de dulce cu aceasta rulada 😀

  2. daniela says:

    m-a cucerit pagina ta ,multumesc

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Briose pufoase de post

Briose pufoase de post

Ma gandeam sa fac o prajitura de post cu nuca de cocos, dar pana la urma, pentru ca plac mai mult copiilor sub aceasta forma, am  facut briose pufoase de post. Mod de preparare Briose pufoase de post: Intr-un castron amestecam laptele de orez cu coaja de portocale, esenta de […]

%d blogeri au apreciat: