Reteta Piscoturi cu crema mascarpone
N-ai sa gasesti un desert mai simplu si mai rapid decat aceste piscoturi cu crema mascarpone. Acest desert il veti mai gasi sub diverse denumiri, Eclere false sau Mini Tiramisu. Pentru astazi eu am ales varianta cea mai simpla, dar se pot face combinatii fel de fel 🙂
Alte retete de desert rapid gasiti AICI
INGREDIENTE
- 1 pachet mare piscoturi (4 folii a cate 12 bc)
- Crema:
- 200 ml smantana pentru frisca
- 125 g mascarpone
- 2 linguri zahar pudra
- 1 pliculet zahar vanilat
- Sirop:
- ~ 200 ml lapte
- zahar, dupa gust
- esenta de vanilie
- Glazura:
- 100 g ciocolata alba
- lapte, cat ciocolata sa ajunga la consistenta dorita
Mod de preparare Piscoturi cu crema de mascarpone:
Crema:
Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul pudra si cel vanilat, mascarponele si se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa
- daca preferati mai dulce puteti adauga zahar in plus
- mascarpone se poate inlocui cu crema de branza
Sirop:
intr-o farfurie puneti lapte, il indulciti dupa gust cu zahar pudra si aromati cu vanilie
- in functie de preferinta puteti inlocui laptele cu cafea, cu sirop de zahar ars ori lapte cu cacao Nesquick
Glazura:
Ciocolata se topeste la microunde sau pe baie de aburi, dupa care se amesteca cu lapte, putin cate putin, pana ajunge la consistenta dorita
- puteti folosi ciocolata neagra ori cu lapte, dupa preferinta
Asamblare:
Jumatate din piscoturi se trec usor (nu mai mult de 2 secunde) prin lapte, apoi partea cealalta se inmoaie in glazura. Se pun pe un gratar. Se insiropeaza si cealalta jumatate din cantitatea de piscoturi. Crema se pune intr-un posh si se spriteaza peste piscoturi. Se pune capac cu piscotul glazurat cu ciocolata.
Se dau la rece pana la momentul servirii.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI
2 comentarii
Multumesc pentru retetele dumneavoastra minunate.Sarbatori cu multa sanatate si multa imunitate,va doresc.
Multumim, la fel 🙂