Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

de Miha
196011 vizualizări
prajitura cu nuca si ciocolata alba

 

Prajitura cu nuca – reteta pas cu pas. Cum se face prajitura de casa cu nuca? Cum sa faci cea mai delicioasa prajitura de casa cu ciocolata alba?

Azi am pentru voi o prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba, o reteta de care as putea spune ca m-am indragostit si pe care o voi repeta ori de cate ori voi avea ocazia 😉

O prajitura de casa, fina si delicata pe care o puteti face si sub forma de tort, daca aveti nevoie de un tort aniversar 😉

prajitura cu nuca si ciocolata alba

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Azi am pentru voi o prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba, o reteta de care as putea spune ca m-am… Prajituri Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.1/5
( 52 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri nuca macinata
  • un varf lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 2 picaturi esenta de migdale
  • Pentru crema:
  • 150 g crema de branza
  • 200 g ciocolata alba
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra vanilat
  • 1 intaritor de frisca (doar daca este absolut necesar)
  • Pentru finisare:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra vanilat

Mod de preparare Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba:

Blat pufos cu nuca:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei, esenta de vanilie si cea de migdale le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute. Scoatem blatul din tava si-l punem pe un gratar. Lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

Crema pentru prajitura cu nuca:

Ciocolata alba rupta bucatele si amestecata cu 200 ml smantana pentru frisca se topeste intr-un vas, la foc mic. Fara a da in clocot si amestecand continuu se tine vasul pe foc pana ciocolata este topita. Se da deoparte, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se da la congelator pentru cca 1 ora, pana crema se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

Crema de ciocolata alba bine racita se mixeaza pana devine pufoasa.

  • daca crema nu se intareste suficient puteti folosi un intaritor de frisca

Intr-un castron mixam smantana pentru frisca ramasa. Cand aceasta incepe sa capete consistenta se adauga zaharul pudra si crema de branza. Se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa.

Amestecam crema de ciocolata alba cu crema de branza si mixam usor pana la omogenizare.

Blatul racit se taie in 3 parti, crema se imparte in 2 si se repartizeaza uniform intre blaturi. Invelim prajitura in folie alimentara si dam la rece pana in momentul servirii.

Inainte de a o portiona o „imbracam” in frisca batuta.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

blat pufos cu nucacrema de ciocolata albacrema de branzaprajitura cu nuca inainte de servire

Prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba ati incercat-o? 😉

poate vă plac și rețetele

29 comentarii

olivia 5 octombrie 2017 - 14:55

Cum sa nu ai pofta la un asemenea deliciu?

Răspuns
Miha 8 octombrie 2017 - 10:40

ma bucur tare mult ca-ti place!

Răspuns
Mena 5 octombrie 2017 - 18:31

Delicioasă!

Răspuns
Miha 8 octombrie 2017 - 10:40

Multumesc frumos, Mena!

Răspuns
Mitul 6 octombrie 2017 - 14:53

Cum sa nu gatesti un asemenea desert! Abia astept sa vad cum imi iese . Revin cu parerea sincera !

Răspuns
Miha 8 octombrie 2017 - 10:39

Multumesc 🙂

Răspuns
miremirc 12 octombrie 2017 - 21:01

Super pufoasa 🙂 Trebuie incercata !

Răspuns
Mihaela Negrescu 13 octombrie 2017 - 10:13

Arata foarte bine !! Oricand cu mare drag as manca asa ceva!!

Răspuns
Miha 13 octombrie 2017 - 13:23

multumesc Mihaela!
Ma bucur ca-ti place! 🙂

Răspuns
Cristina B 24 decembrie 2017 - 10:11

Cred ca o sa iese fff buna, dar am o nelamurire , in crema se pune 400 sau 200 ml de smantana?
La ingrediente sunt 400, la mod de preparare 200???

Răspuns
Miha 24 decembrie 2017 - 16:41

Mai departe in modul de preparare am scris: „Intr-un castron mixam smantana pentru frisca ramasa. Cand aceasta incepe sa capete consistenta se adauga zaharul pudra si crema de branza. Se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa” 😉

Răspuns
cata 3 ianuarie 2018 - 13:56

desi nu imi place ciocolata alba, prajitura asta e grozava

Răspuns
Marcela 4 februarie 2018 - 13:19

Buna…pentru tort insisopam foile?multumesc..

Răspuns
Miha 9 februarie 2018 - 17:52

Daca vrei le poti insiropa, dar nu prea mult pentru ca se mai inmoaie si de la crema 🙂

Răspuns
Neli 9 aprilie 2018 - 8:31

As putea coace 3 foi de blat !!?? Mi-e teamă că nu-l pot tăia ca lumea in 3 buc !!! F fain arata si crema cred ca e grozava!!!

Răspuns
Miha 9 aprilie 2018 - 10:41

poti face cum crezi ca ti-e mai usor 😉

Răspuns
Radu Nicoleta 24 ianuarie 2019 - 16:22

Ce fel de smantana pt frișcă?

Răspuns
Miha 24 ianuarie 2019 - 16:27

Pilos (de la Lidl) sau LaDorna

Răspuns
Raluca 12 aprilie 2019 - 10:01

Buna. Ce fel de crema de branza folositi? Merci

Răspuns
Miha 12 aprilie 2019 - 10:09

Sweetello cu vanilie de la Lidl sau Almette cu smantana

Răspuns
Cristina 19 aprilie 2020 - 0:41

Minunată este o prăjitură fina cu o crema delicioasă deci pe buna dreptate EXTRAORDINARA mulțumim pt rețete!!!

Răspuns
Miha 19 aprilie 2020 - 20:11

Cu drag!
Si eu multumesc de aprecieri!

Răspuns
Carmen 3 decembrie 2020 - 20:10

Buna. Folosiți foarte mult ca unitate de măsurare lingura nu grame. Puteți va rog frumos să-mi Spune-ți in grame la aceasta rețeta de exemplu.
Va mulțumesc.

Răspuns
Miha 3 decembrie 2020 - 20:25

Folosesc lingura pentru ca este cea mai la indemana „unitate de masura” 🙂
1 lingura faina = 25 g
1 lingura zahar = 30 g

Răspuns
Carmen 3 decembrie 2020 - 20:42

Mulțumesc.

Răspuns
Adriana 1 octombrie 2021 - 0:04

Buna, doresc si eu sa fac aceasta prăjitura, arata foarte. Legat de coacere, eu am aragaz normal, pe gaz, nu electric… Știu ca e diferența la coacere între cuptor electric si aragaz normal pe gaz… 😑 In cazul acesta cum se coace, temperatura, treapta..? fara sa se ardă, sau sa nu se faca in interior si sa arde la fundul tăvii 🙈😑 mulțumesc

Răspuns
Miha 1 octombrie 2021 - 16:04

Fiecare cuptor are particularitatile lui si functie de asta se ajusteaza timpul de coacere sau temperatura. La un cuptor pe gaz blatul se va coace la foc mediu, pe treapta din mijloc. Daca stii ca preparatele ies cam coapte la fundul tavii, iti recomand sa pui in cuptor un vas cu apa

Răspuns
Muhaela 20 noiembrie 2021 - 0:16

Buna seara am si eu o intrebare pot folosi frisca hulala

Răspuns
Miha 20 noiembrie 2021 - 9:16

se poate 😉

Răspuns

Lasă un răspuns