Prajitura cu nuca – reteta pas cu pas. Cum se face prajitura de casa cu nuca? Cum sa faci cea mai delicioasa prajitura de casa cu ciocolata alba?
Azi am pentru voi o prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba, o reteta de care as putea spune ca m-am indragostit si pe care o voi repeta ori de cate ori voi avea ocazia 😉
O prajitura de casa, fina si delicata pe care o puteti face si sub forma de tort, daca aveti nevoie de un tort aniversar 😉
INGREDIENTE
- Pentru blat:
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 2 linguri ulei
- 5 linguri faina
- 5 linguri nuca macinata
- un varf lingurita praf de copt
- esenta de vanilie
- 2 picaturi esenta de migdale
- Pentru crema:
- 150 g crema de branza
- 200 g ciocolata alba
- 400 ml smantana pentru frisca
- 1 lingura zahar pudra vanilat
- 1 intaritor de frisca (doar daca este absolut necesar)
- Pentru finisare:
- 200 ml smantana pentru frisca
- 1 lingura zahar pudra vanilat
Mod de preparare Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba:
Blat pufos cu nuca:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei, esenta de vanilie si cea de migdale le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Turnam compozitia in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute. Scoatem blatul din tava si-l punem pe un gratar. Lasam la racit cu tot cu hartia de copt.
Crema pentru prajitura cu nuca:
Ciocolata alba rupta bucatele si amestecata cu 200 ml smantana pentru frisca se topeste intr-un vas, la foc mic. Fara a da in clocot si amestecand continuu se tine vasul pe foc pana ciocolata este topita. Se da deoparte, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se da la congelator pentru cca 1 ora, pana crema se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.
Crema de ciocolata alba bine racita se mixeaza pana devine pufoasa.
- daca crema nu se intareste suficient puteti folosi un intaritor de frisca
Intr-un castron mixam smantana pentru frisca ramasa. Cand aceasta incepe sa capete consistenta se adauga zaharul pudra si crema de branza. Se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa.
Amestecam crema de ciocolata alba cu crema de branza si mixam usor pana la omogenizare.
Blatul racit se taie in 3 parti, crema se imparte in 2 si se repartizeaza uniform intre blaturi. Invelim prajitura in folie alimentara si dam la rece pana in momentul servirii.
Inainte de a o portiona o „imbracam” in frisca batuta.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba ati incercat-o? 😉
29 comentarii
Cum sa nu ai pofta la un asemenea deliciu?
ma bucur tare mult ca-ti place!
Delicioasă!
Multumesc frumos, Mena!
Cum sa nu gatesti un asemenea desert! Abia astept sa vad cum imi iese . Revin cu parerea sincera !
Multumesc 🙂
Super pufoasa 🙂 Trebuie incercata !
Arata foarte bine !! Oricand cu mare drag as manca asa ceva!!
multumesc Mihaela!
Ma bucur ca-ti place! 🙂
Cred ca o sa iese fff buna, dar am o nelamurire , in crema se pune 400 sau 200 ml de smantana?
La ingrediente sunt 400, la mod de preparare 200???
Mai departe in modul de preparare am scris: „Intr-un castron mixam smantana pentru frisca ramasa. Cand aceasta incepe sa capete consistenta se adauga zaharul pudra si crema de branza. Se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa” 😉
desi nu imi place ciocolata alba, prajitura asta e grozava
Buna…pentru tort insisopam foile?multumesc..
Daca vrei le poti insiropa, dar nu prea mult pentru ca se mai inmoaie si de la crema 🙂
As putea coace 3 foi de blat !!?? Mi-e teamă că nu-l pot tăia ca lumea in 3 buc !!! F fain arata si crema cred ca e grozava!!!
poti face cum crezi ca ti-e mai usor 😉
Ce fel de smantana pt frișcă?
Pilos (de la Lidl) sau LaDorna
Buna. Ce fel de crema de branza folositi? Merci
Sweetello cu vanilie de la Lidl sau Almette cu smantana
Minunată este o prăjitură fina cu o crema delicioasă deci pe buna dreptate EXTRAORDINARA mulțumim pt rețete!!!
Cu drag!
Si eu multumesc de aprecieri!
Buna. Folosiți foarte mult ca unitate de măsurare lingura nu grame. Puteți va rog frumos să-mi Spune-ți in grame la aceasta rețeta de exemplu.
Va mulțumesc.
Folosesc lingura pentru ca este cea mai la indemana „unitate de masura” 🙂
1 lingura faina = 25 g
1 lingura zahar = 30 g
Mulțumesc.
Buna, doresc si eu sa fac aceasta prăjitura, arata foarte. Legat de coacere, eu am aragaz normal, pe gaz, nu electric… Știu ca e diferența la coacere între cuptor electric si aragaz normal pe gaz… 😑 In cazul acesta cum se coace, temperatura, treapta..? fara sa se ardă, sau sa nu se faca in interior si sa arde la fundul tăvii 🙈😑 mulțumesc
Fiecare cuptor are particularitatile lui si functie de asta se ajusteaza timpul de coacere sau temperatura. La un cuptor pe gaz blatul se va coace la foc mediu, pe treapta din mijloc. Daca stii ca preparatele ies cam coapte la fundul tavii, iti recomand sa pui in cuptor un vas cu apa
Buna seara am si eu o intrebare pot folosi frisca hulala
se poate 😉