Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Prajitura cu nuca – reteta pas cu pas. Cum se face prajitura de casa cu nuca? Cum sa faci cea mai delicioasa prajitura de casa cu ciocolata alba?

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri nuca macinata
  • un varf lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 2 picaturi esenta de migdale
  • Pentru crema:
  • 150 g crema de branza
  • 200 g ciocolata alba
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra vanilat
  • 1 intaritor de frisca (doar daca este absolut necesar)
  • Pentru finisare:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra vanilat
loading...

Azi am pentru voi o prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba, o reteta de care as putea spune ca m-am indragostit si pe care o voi repeta ori de cate ori voi avea ocazia 😉

O prajitura de casa, fina si delicata pe care o puteti face si sub forma de tort, daca aveti nevoie de un tort aniversar ;

Mod de preparare Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba:

Blat pufos cu nuca:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei, esenta de vanilie si cea de migdale le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute. Scoatem blatul din tava si-l punem pe un gratar. Lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

Crema pentru prajitura cu nuca:

Ciocolata alba rupta bucatele si amestecata cu 200 ml smantana pentru frisca se topeste intr-un vas, la foc mic. Fara a da in clocot si amestecand continuu se tine vasul pe foc pana ciocolata este topita. Se da deoparte, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se da la congelator pentru cca 1 ora, pana crema se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

Crema de ciocolata alba bine racita se mixeaza pana devine pufoasa.

  • daca crema nu se intareste suficient puteti folosi un intaritor de frisca

Intr-un castron mixam smantana pentru frisca ramasa. Cand aceasta incepe sa capete consistenta se adauga zaharul pudra si crema de branza. Se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa.

Amestecam crema de ciocolata alba cu crema de branza si mixam usor pana la omogenizare.

Blatul racit se taie in 3 parti, crema se imparte in 2 si se repartizeaza uniform intre blaturi. Invelim prajitura in folie alimentara si dam la rece pana in momentul servirii.

Inainte de a o portiona o „imbracam” in frisca batuta.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba ati incercat-o? 😉

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (10 voturi, medie: 4,10 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

20 Comentarii

  1. olivia says:

    Cum sa nu ai pofta la un asemenea deliciu?

  2. Mena says:

    Delicioasă!

  3. Cum sa nu gatesti un asemenea desert! Abia astept sa vad cum imi iese . Revin cu parerea sincera !

  4. Super pufoasa 🙂 Trebuie incercata !

  5. Arata foarte bine !! Oricand cu mare drag as manca asa ceva!!

  6. Cristina B says:

    Cred ca o sa iese fff buna, dar am o nelamurire , in crema se pune 400 sau 200 ml de smantana?
    La ingrediente sunt 400, la mod de preparare 200???

    • Mai departe in modul de preparare am scris: „Intr-un castron mixam smantana pentru frisca ramasa. Cand aceasta incepe sa capete consistenta se adauga zaharul pudra si crema de branza. Se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa” 😉

  7. cata says:

    desi nu imi place ciocolata alba, prajitura asta e grozava

  8. Buna…pentru tort insisopam foile?multumesc..

  9. Neli says:

    As putea coace 3 foi de blat !!?? Mi-e teamă că nu-l pot tăia ca lumea in 3 buc !!! F fain arata si crema cred ca e grozava!!!

  10. Radu Nicoleta says:

    Ce fel de smantana pt frișcă?

  11. Raluca says:

    Buna. Ce fel de crema de branza folositi? Merci

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Vorbeam zilele trecute cu o prietena si din una in alta am ajuns si la ce meniu de Paste avem fiecare. Mi-a spus atunci ca vrea sa faca o pasca fara aluat, dar cum nu a gasit la mine cauta ea una pe net. Dar la prajitura cu branza te-ai […]

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe este acea prajitura de casa pe care mai toti ar trebui sa o avem pusa deoparte in caietul cu retete. Este practica si destul de ieftina, se face repede si se mananca si mai repede… 🙂 O reteta simpla, de mare ajutor atunci cand vrei ceva […]

Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Mi-a placut prajitura cu ciocolata si crema de cocos vazuta la Gabi si imediat am vrut sa fac si eu 🙂 Am adaptat, insa, ingredientelor ce le aveam la dispozitie si a iesit o alta varianta. O prajitura de casa absolut delicioasa si deloc greu de facut, pentru care am […]

Prajitura turnata cu mere si nuci

Prajitura turnata cu mere si nuci

Despre prajitura turnata v-am mai povestit in cateva randuri. Nu cred ca exista o prajitura de casa mai simpla, mai rapida si cu un rezultat atat de bun. Fie ca o faci cu mere, cu branza, cu visine… se va manca pana la ultima firimitura. Astazi va propun sa incercati […]