Prajitura cu ciocolata si cafea

de Miha
22646 vizualizări
prajitura cu ciocolata si cafea

Reteta Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite.

Va recomand sa folositi pentru aceasta reteta o cafea tare, de calitate. Eu am folosit espresso preparat la , o cafea perfecta obtinuta doar printr-o atingere de buton 😉 Aparatul iti permite sa iti personalizezi cafeaua in functie de preferintele tale. Il poti seta sa distribuie intre 30 si 220 ml apa si sa adaptezi concentratia de cafea pentru a obtine cafeaua perfecta pentru tine.

Mai multe detalii despre aparat gasiti

prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti… Prajituri Prajitura cu ciocolata si cafea European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.9/5
( 10 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 2 linguri ulei
  • 50 ml cafea preparata
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Crema de ciocolata:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 30 ml cafea tare
  • Sirop:
  • cca 50 ml cafea tare, indulcita dupa gust
  • Glazura:
  • 75 g ciocolata (54% cacao)
  • lapte, cat ciocolata sa ajunga la consistenta dorita
  • In plus:
  • cca 10 biscuiti obisnuiti, cat sa obtinem un strat de marimea blatului
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 g mascarpone
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 pliculet zahar vanilat

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si cafea:

Blat:

Ouale intregi se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana oaule se albesc si devin ca o crema. Pe rand, se adauga in compozitie uleiul, esenta de vanilie si cafeaua racita, mixand usor.

La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Compozitia se toarna intr-o tava (20/25 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu (sau 160 grade la cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 20-25 de minute, pana blatul devine ferm la atingere.

Blatul se scoate pe un gratar, cu tot cu hartia de copt si se lasa la racit.

Crema de ciocolata:

Peste ciocolata rupa bucatele se toarna smantana pentru frisca si cafeaua preparata. Se pune vasul pe foc mic (sau pe baie de aburi) si fara a da in clocot se fierbe pana ciocolata se topeste si compozitia este omogena. Se da deoparte, se lasa sa se racoreasca si se da la rece pentru cateva ore, pana crema se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca. Pentru varianta mai rapida, crema se pune la congelator pentru 1 ora.

Crema de ciocolata racita se mixeaza pana devine pufoasa si ferma.

Asamblare:

Blatul racit se taie in doua, crema de ciocolata se imparte de asemenea in 2 parti. Biscuitii ii insiropam usor in cafeaua racita si indulcita dupa gust. Punem o parte din crema pe unul dintre blaturi, acoperim cu un strat de biscuiti insiropati in cafea. Urmeaza cea de-a doua parte din crema de ciocolata si acoperim cu ultimul blat.

Pentru glazura topim ciocolata pe baie de aburi ori la microunde, apoi turnam lapte, putin cate putin, pana ajunge la consistenta dorita. Intindem in strat uniform peste prajitura.

Pentru ornat, mixam smantana pentru frisca pana incepe sa capete consistenta. Punem zaharul, zaharul vanilat si mascaronele si mixam pana crema devine ferma si pufoasa. Crema se intinde in strat uniform peste prajitura sau se spriteaza, dupa preferinta.

Prajitura se tine la rece pana in momentul servirii.

prajitura cu ciocolata si cafea

Pofta buna!

prajitura cu ciocolata si cafea

RETETA IN IMAGINI

prajitura cu ciocolata si cafea

Mai multe retete de prajitura cu cafea gasiti AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns