Mancaruri cu carne de porc / Retete culinare

Cotlet de porc in crusta de condimente

loading...

Iata-ne ajunsi si in week-end. O buna ocazie sa incingem cuptorul pentru o friptura de porc delicioasa. O fi vara si cald…si-or fi ele bune si legumele, dar parca tot mai bun e porcu’ :)))


cotlet de porc (nu mai stiu exact cat a cantarit, sa fi fost vreun kil)

1 lingura miere
1 lingura ulei cu busuioc
1 lingura sos de soia
1 lingura boia de ardei
1 lingurita sare
fulgi de ardei iute
jumatate pahar cu vin

1 lingura boabe de piper mozaic
1 lingura boabe de mustar
1 lingura boabe coriandru

Cotletul de porc se curata de grasime, se spala si se sterge cu un prosop de hartie.

Amestecam intr-un vas mierea cu uleiul,sosul de soia, boiaua de ardei, sarea si cativa fulgi de ardei iute. Cu acest amestec ungem bucata de carne pe toate partile, acoperim cu o bucata de folie si dam la rece pentru vreo 2 ore.

Pe o bucata de folie de aluminiu amestecam boabele de piper, coriandru si mustar. Tavalim bucata de carne prin amestecul de boabe, apoi punem intr-o tava sau vas termorezistent. Turnam vinul in tava si dam la cuptor la foc mediu pentru vreo 50-60 de minute, pana carnea este bine patrunsa si rumena.

Si daca tot aprindeti cuptorul va propun sa faceti si o portie de cartofi gratinati, merg de minune ca garnitura.

loading...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Ai dreptate,am un carnivor inrait in familie si stiu ca si el e absolut de acord.Arata grozav!Pupici

  2. Arata extraordinar, tare mult imi place carnea cu multe condimente! pup

  3. Vai cat de bine arata!!!

  4. Wawwww..Arata senzational!

  5. Mmmm ce bunatate ai preparat tu aici!!!!

  6. Foarte Delicios !Imi place ingredientele… de retinut reteta pe viitor!xoxo

  7. Va rog sa ma iertati ca va deranjez vin cu rugamintea la d-voastra sa publicati un articol despre fetita mea Leontina Nicoleta care are nevoie urgent pentru a se opera in America in clinica din Detroit. Diagnosticul fiind retinopatie de prematuritate.
    Mai multe detaliI le gasiti pe adresa de blog: http://leontinanicoleta.blogspot.ro/
    0769244865-mama-Violeta Calin
    Va multumesc pentru sprijinul acordat.
    Astept mesajul d-voastra la adresa de e-mail violetaleontina@yahoo.com
    Va multumesc anticipat!

  8. waw,ce deliciu ai facut tu aici!!e bun tare de tot!!
    pup si o zi buna!!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Chiftelute umplute cu cascaval la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Chiftelute umplute cu cascaval la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Aparatul Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune a devenit cel mai folosit in bucataria mea. Mai am eu ceva gadgeturi de care nu m-as putea lipsi, dar acesta este de departe preferatul meu 🙂 In luna octombrie sarbatorim la nivel international luna Crocktober, avem o luna intreaga dedicata mancatului sanatos […]

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne este o placinta cu carne pe care va recomand cu mare drag sa o incercati. Eu am folosit pentru aceasta reteta carne tocata de curcan, dar se poate face si cu carne de vita ori amestec de vita si porc. Mod de preparare Burek cu carne: Umplutura: […]

Cotlet de porc aromat la slow-cooker Crock Pot 4,7 l Digital

Cotlet de porc aromat la slow-cooker Crock Pot 4,7 l Digital

As indrazni sa spun ca nu are cum sa nu-ti placa acest cotlet de porc aromat. Si stiti ce l-a facut atat de aromat, fraged si bun? Gatirea lenta cu slow-cookerul Crock Pot 4,7 l Digital, un aparat de gatit pe care iti promit ca il vei indragi. Astazi va […]

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Mod de preparare Muschiulet de porc cu ciuperci si masline: Muschiuletul spalat si curatat de pielita il legam cu ata alimentara, astfel incat in timpul prepararii sa-si pastreze forma. Il punem intr-o tigaie cu putin ulei si-l rumenim usor pe toate partile, dupa care il scoatem pe un platou. In […]

%d blogeri au apreciat: