Pentru micul dejun de astazi v-am pregatit niste prajituri delicioase, briose cu zmeura. Simple, pufoase si aromate…
Ingrediente
- 100 g unt
- 150 g zahar
- 1 lingura zahar pudra aromat cu lamaie
- 1 zahar vanilat
- 5 oua
- 150 g iaurt
- 300 g faina
- 1 praf de copt
- zmeura
Mod de preparare Briose cu zmeura:
Untul il topim partial la foc mic sau la microunde. Il mixam pana devine ca o crema, apoi adaugam zaharul si mixam in continuare pana acesta se topeste. Punem apoi cate 1 ou in crema de unt, mixand bine dupa fiecare. Incorporam iaurtul si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartiute speciale (sau in forme de silicon pentru briose). Deasupra punem zmeura, pe care o adancim putin cu degetul in compozitie.
Dam tava la cuptor la foc mediu, pentru circa jumatate de ora, pana delicioasele prajituri trec proba cu scobitoarea si se rumenesc usor deasupra.
Se scot pe un gratar si se lasa la racit.
- Pentru un aer mai festiv se pot orna cu o crema de ciocolata sau cu frisca.
- Daca vreti sa mai simplificati putin reteta, coaceti in forma de chec
- Zmeura se poate inlocui cu orice alt fruct de sezon
13 comentarii
Am venit repede la masa, sa aduc si cafeaua? Pup
Ce frumoase sunt!!!
Frumoase si delicioase. Felicitari, arata atat de bine 😉
Delicioase si vesele, briosele:)!!!!
Ce simpatice sunt! 🙂
Super!
Ma duc sa-i spun mamei, poate o reusi sa le faca asa. stii, nu toate se pricep prea tare..
Mmm, arata minunat cred ca sunt un deliciu aromat!Pup!
Miha, te asteapta un tag la mine pe blog, daca ai timp sa-l ridici! Pup si un weekend frumos!
Ce aromate si bune!
de unde ai luat hartiutele de briose?
Hartiutele cred ca le-am luat din Selgros, daca nu ma insel…
va rog sa imi spuneti cate briose rezulta din aceasta compozitie de ingrediente. multumesc!
Au iesit 12 briose. Dar daca formele sunt mai mici pot iesi si 15. 🙂