Chiftelute picante de cartofi

de Miha
27 vizualizări

* 5 cartofi
* 1 ceapa
* 5 catei usturoi
* 1 ou
* 50 g unt
* 2 linguri faina
* sare si piper
* patrunjel


Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Dupa ce au fiert se trec sub jet de apa rece si se curata de coaja, dupa care se paseaza impreuna cu untul moale la temperatura camerei.

Piureul obtinut se amesteca apoi cu ou, ceapa si usturoiul pisate, condimente, patrunjelul verde tocat si faina. Se va obtine o compozitie lipicioasa, dar care poate fi modelate cu mainile umezite sau pudrate bine cu faina. Daca mai e nevoie se mai poate adauga 1 lingura de faina.

Se formeaza chiftelutele si se prajesc in baie de ulei bine incins.

Se servesc calde.

Chiar daca s-au suparat si au facut cam multa galagie cand le-am pus in uleiul incins :)) eu le-am facut cu mainile umezite. Mi s-a parut mai usor.

poate vă plac și rețetele

5 comentarii

maria mihalache 22 noiembrie 2010 - 17:56

Ce rumene si frumoase mai sunt.

Răspuns
Anonymous 19 ianuarie 2011 - 13:57

cu ce le mai putem servi ?

Răspuns
Miha 19 ianuarie 2011 - 14:36

Cu o friptura la cuptor, o friptura in sos de rosii sau piept de pui la gratar.

Răspuns
Miha 19 ianuarie 2011 - 14:37

Multumesc Maria draga! Pupici.

Răspuns
cristina 26 mai 2013 - 10:41

super.asta am sa incerc azi…linga snitele.

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: