E cam cald sa dam drumul la cuptor, stiu asta! Dar, eu una, am o lista lunga cu retete de prajituri de incercat si pus in practica si numai uitandu-ma la ea mi se face pofta instant! 😀 Asa ca, fie cat de cald tot deschid cuptorul macar putin, jumatate de ora cat se coace un blat de prajitura nu e mare lucru :))
Prajitura cu jeleu de mango pe care v-o propun astazi, este foarte usor de facut si dupa ce sta la frigider si se raceste suficient este absolut delicioasa si cu siguranta veti uita caldura indurata de la cuptor :))
Ingrediente
- Pentru blat:
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 3 linguri faina
- 1 lingura ulei
- esenta de vanilie
- Pentru jeleul de mango:
- 1 mango
- 1 lingura zahar
- 1 lingurita gelatina
- Pentru crema de branza:
- 150 g crema de branza Almette
- 100 g unt
- 3 linguri zahar pudra
- 1/2 lingurita scortisoara
Mod de preparare Prajitura cu jeleu de mango:
Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie se toarna peste bezea si se amesteca usor. La sfarsit incorporam faina amestecand usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.
Compozitia se toarna intr-o tava (22 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru cca 30 de minute, pana blatul devine ferm si se rumeneste usor deasupra. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
Jeleul de mango:
Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri cu apa rece, atat cat sa fie bine acoperita de apa.
Mango se taie de-o parte si de alta a samburelui. Se cresteaza fructul pe orizontala si pe verticala, ca si cum am face un grilaj, apoi se preseaza coaja in jos. Se desprind cuburile de mango de pe coaja si se pun intr-un vas unde le vom pasa bine cu mixerul vertical. Se adauga zaharul, se omogenizeaza si se pune la fiert la foc mic pana scade zeama si ajunge la consistenta dorita. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca putin, apoi incorporam gelatina hidratata, amestecand bine.
Dam la rece pana compozitia se raceste foarte bine si incepe sa se inchege. Punem apoi peste blatul bine racit si punem din nou la frigider pana pregatim crema de branza.
Crema de branza:
Punem intr-un castron crema de branza Almette, untul moale ce l-am lasat la temperatura camerei si zaharul. Mixam totul foarte bine pana obtinem o crema omogena. La sfarsit aromam cu scortisoara. Dam la rece pentru cateva minute sa se intareasca putin, apoi o punem peste stratul de jeleu de mango.
Se da la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna! 😉
8 comentarii
Pentru o prajiturica asa buna merita sa deschidem putin cuptorul 😉
Tare buna prajitura! Ne uimesti de fiecare data Miha! Multumim! Te pup!
Feliuta aia stiu ca e pentru mine asa ca vin repede sa o savurez 😉
Cu mango ? Mango e de iarna, acum vrem cu fructe de sezon 🙂 !
Eu n-am decat cu mango, dar tu poti sa faci cu fructe de sezon! 😉
Mihule, mi-ai facut o pofta cu prajitura asta! ce mi-o fi trebuit mie sa ma abonez la tine :)))))
cred ca e absolut delicioasa! imi plac prajiturile cu jeleu, insa nu stiu de ce mereu evit sa le prepar, dar pentru toate trebuie sa existe un inceput………
Äh ce buna e!