Branza Fondue cu legume si usturoi copt

de Miha
179 vizualizări
Branza Fondue cu usturoi copt si legume

Multa vreme am tot poftit la usturoi copt, c-am vazut eu la Laura cat de apetisant arata. Desi usturoiul copt se poate consuma in multe feluri, combinatia cu branza fondue mi s-a parut dementiala.  Si cand m-am trezit cu pachetul de branza in brate altceva n-am mai avut in gand… Usturoi copt si aromat, cateva buchetele crocante de broccoli si branza fondue fierbinte… ce ti-ai putea dori mai mult dupa o tura zdravana de sanius? Da, ai dreptate… o cana de vin fiert cu scortisoara! :)))

Branza Fondue cu usturoi copt si legume

Ingrediente

  • 1 vas cu branza fondue Delaco
  • cateva buchetele de broccoli
  • 2 capatani de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri sos de soia
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare Branza Fondue cu legume si usturoi copt:

Capatanile de usturoi se curata de primele straturi de coaja, apoi se taie la capatul dinspre codita. Se aseaza intr-un vas termorezistent, cu capatul taiat in jos, se toarna deasupra uleiul de masline si sosul de soia si se pipereaza dupa gust. Se acopera vasul si se da la cuptor la foc mediu pentru vreo jumatate de ora, pana usturoiul se inmoaie.

  • Poti pune mai multe capatani de usturoi, n-o sa-ti para rau.

Branza fondue se omogenizeaza amestecand bine cu o lingura si se pune la cuptor, odata cu usturoiul. Sunt gata cam in acelasi timp. 😉

Branza fondue

Intre timp pregateste buchetelele de broccoli si niste felii de paine prajita. Poti folosi si alte legume, orice ai la indemana si iti place. Pregateste si niste vin fiert, merge tare bine dupa asa o masa copioasa! 😀

Va doresc pofta buna! Ca eu am avut! 😉 Multumesc Delaco!

Branza fondue cu usturoi copt

poate vă plac și rețetele

1 comentariu

simona 21 mai 2014 - 22:02

la branza topita,d upa ce se incalzeste un pic in cuptor poti adauga doi trei catei de usturoi pisati si putin vin alb, intre timp fierbi cativa cartofi peste care torni branza cand e gata.asezoneaza cu o salata verde cu seminte de pin prajite, un pahar de vin rosu (sau mai multe)si ai o cina super(belgia)

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: