3 cartofi maricei
~50 g unt
sare si piper
condimente pentru cartofi (rasnita Kotanyi)
Pentru umplutura:
1/2 piept de pui
4 catei usturoi
boabe de porumb
cascaval
Cartofii curatati si spalati se taie in 2, pe lungime. Se scobesc cu o lingurita, avand grija sa nu se rupa, pana obtinem niste „cosulete” de cca 0.5 cm grosime. Se pun intr-o tava de aragaz, se pune in fiecare cosulet cate o bucatica de unt, apoi se condimenteaza dupa gust si se stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline.
Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 15-20 minute, pana se inmoaie cartofii.
Intre timp, pieptul de pui taiat cubulete se perpeleste pe toate partile intr-o tigaie cu cateva linguri cu ulei de masline. Se condimenteaza dupa gust, se pune 1/2 pahar cu apa si se fierbe inabusit pana scade toata zeama. Aproape de sfarsit se adauga si usturoiul pisat.
Se umplu cartofii cu cubuletele de carne, se presara cu boabe de porumb si cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari
si se da din nou la cuptor, pana se topeste cascavalul si se aureste usor.
Se servesc calzi.
Cartofii ce au ramas dupa ce am scobit cosuletele i-am pus la fiert in putina apa cu sare, apoi am preparat o delicioasa si pufoasa paine cu cartofi.
Reteta incercata si de Ilda:
4 comentarii
ce tare nici n-ai zice ca-s cartofi,cu boabe de porumb si piept de pui,mmmm! gustos
Da, sunt buni, merita incercati! 😉
eu am facut cu cartofi fierti in coaja
Foarte bun si cu cartofi fierti in coaja. 😉