Cartofi Byron

de Miha
163 vizualizări
Cartofi Byron

Dragii mei, astazi va aduc o reteta simpla cu cartofi, o reteta cu care eu am stiut ca nu voi da gres in fata piticilor, ei fiind, ca marea majoritate a copiilor, iubitori de cartofi. 😉 Rezultatul final este si unul foarte bun, c-am mai facut eu diverse mancaruri cu cartofi la care au strambat din nas :))

Cartofii Byron ii puteti consuma ca atare, alaturi de o salata sau ca garnitura la un preparat cu carne, alegerea este a voastra.

Cartofi Byron

Ingrediente

  • 5 cartofi
  • sare grunjoasa
  • 1 lingura unt
  • 2-3 linguri smantana
  • 2-3 linguri parmezan
  • 1 lingura cascaval ras
  • sare si piper
  • fulgi de ardei iute
  • putin busuioc uscat

Mod de preparare Cartofi Byron:

Cartofii in coaja se spala foarte bine, apoi se pun intr-o tava in care am pus un strat generos de sare. Se da tava la cuptor pentru aproximativ 1 ora, pana cartofii sunt copti. Ii incercati cu o furculita.

Cartofi Byron

Cartofii copti se taie in doua, apoi se scobeste miezul cu o lingura sau lingurita 😀 avand grija sa nu rupem coaja. Miezul de la cartofi il punem intr-un castron apoi il amestecam bine cu untul si 1-2 linguri smantana. Potrivim gustul cu sare si piper, condimentam dupa gust cu fulgi de ardei iute si busuioc. Cu acest amestec umplem cojile de cartofi, dupa care cu o lingurita facem cate o adancitura in compozitie.

  • Condimentele sunt optionale, condimentati dupa gust cu ce va place

Separat amestecam parmezanul, cascavalul si 1 lingura smantana. Punem acest amestec in adanciturile facute in cartofi.

Punem cartofii umpluti intr-o tava

Cartofi Byron

si dam din nou la cuptor pentru cca 20 de minute, pana cartofii se gratineaza si se rumenesc.

Se servesc calzi. Pofta buna! 😉

Sursa de inspiratie

poate vă plac și rețetele

5 comentarii

Diana 15 decembrie 2013 - 10:45

Asa cartooofi , mai da … nici n-as mai avea nevoie de altceva alaturi .

Răspuns
oana 15 decembrie 2013 - 12:56

Mmm, chiar ca sunt buni!

Răspuns
Maria 16 decembrie 2013 - 18:31

O delicatesa ce se prepara foarte rapid !

Răspuns
Marcu Florentina 23 ianuarie 2014 - 14:07

Buna.Am si eu o intrebare de incepator.De ce se coc cartofii pe pat de sare?Astept raspuns.Mersi

Răspuns
Miha 23 ianuarie 2014 - 14:45

N-as putea sa-ti dau o explicatie…stiintifica la ceea ce se intampla acolo in cuptor, dar copti astfel sunt mai gustosi. Si in plus in timpul coacerii “isi trag” exact atata sare cat este nevoie 😉

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: