Dragii mei, astazi va aduc o reteta simpla cu cartofi, o reteta cu care eu am stiut ca nu voi da gres in fata piticilor, ei fiind, ca marea majoritate a copiilor, iubitori de cartofi. 😉 Rezultatul final este si unul foarte bun, c-am mai facut eu diverse mancaruri cu cartofi la care au strambat din nas :))
Cartofii Byron ii puteti consuma ca atare, alaturi de o salata sau ca garnitura la un preparat cu carne, alegerea este a voastra.
Ingrediente
- 5 cartofi
- sare grunjoasa
- 1 lingura unt
- 2-3 linguri smantana
- 2-3 linguri parmezan
- 1 lingura cascaval ras
- sare si piper
- fulgi de ardei iute
- putin busuioc uscat
Mod de preparare Cartofi Byron:
Cartofii in coaja se spala foarte bine, apoi se pun intr-o tava in care am pus un strat generos de sare. Se da tava la cuptor pentru aproximativ 1 ora, pana cartofii sunt copti. Ii incercati cu o furculita.
Cartofii copti se taie in doua, apoi se scobeste miezul cu o lingura sau lingurita 😀 avand grija sa nu rupem coaja. Miezul de la cartofi il punem intr-un castron apoi il amestecam bine cu untul si 1-2 linguri smantana. Potrivim gustul cu sare si piper, condimentam dupa gust cu fulgi de ardei iute si busuioc. Cu acest amestec umplem cojile de cartofi, dupa care cu o lingurita facem cate o adancitura in compozitie.
- Condimentele sunt optionale, condimentati dupa gust cu ce va place
Separat amestecam parmezanul, cascavalul si 1 lingura smantana. Punem acest amestec in adanciturile facute in cartofi.
Punem cartofii umpluti intr-o tava
si dam din nou la cuptor pentru cca 20 de minute, pana cartofii se gratineaza si se rumenesc.
Se servesc calzi. Pofta buna! 😉
5 comentarii
Asa cartooofi , mai da … nici n-as mai avea nevoie de altceva alaturi .
Mmm, chiar ca sunt buni!
O delicatesa ce se prepara foarte rapid !
Buna.Am si eu o intrebare de incepator.De ce se coc cartofii pe pat de sare?Astept raspuns.Mersi
N-as putea sa-ti dau o explicatie…stiintifica la ceea ce se intampla acolo in cuptor, dar copti astfel sunt mai gustosi. Si in plus in timpul coacerii „isi trag” exact atata sare cat este nevoie 😉