Prajituri / Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Negresa cu branza – Brownie Cheesecake

Prajitura cu branza

Dragii mei, stiu ca majoritatea dintre voi cautati acum retete de prajituri pentru Craciun, dar prajitura cu branza de azi a urcat vertiginos in topul preferintelor noastre culinare, astfel ca trebuia neaparat sa stiti si voi de ea. 😉 Un blat pufos de negresa cu ciocolata si o crema fina de branza, cum sa nu fii tentat macar sa gusti?

Prajitura cu branza

Ingrediente

  • Blat:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 125 g faina
  • 100 g nuca macinata
  • un varf de lingurita praf de copt
  • Crema de branza:
  • 850 g branza de vaci
  • 250 g zahar
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie confiata
loading...

Mod de preparare Negresa cu branza – Brownie Cheesecake:

Blat:

Untul si ciocolata rupta bucatele se topesc la foc mic sau la microunde. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o crema fina. Adaugam apoi ouale pe rand, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare si faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare. La sfarsit incorporam nuca macinata.

Compozitia o turnam intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt.

Crema de branza:

Branza o punem intr-un castron impreuna cu restul ingredientelor si mixam totul cu blenderul vertical pana obtinem o crema fina.

  • in cazul in care branza este prea uscata puteti adauga si 1-2 linguri de smantana sau inca 1 ou
  • puteti aroma cu orice alta aroma va place voua

Blat de negresa si crema de branza

Crema obtinuta o turnam usor peste compozitia pentru blat, nivelam si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 1 ora, pana suprafata prajiturii incepe sa se rumeneasca usor. Stingem focul, deschidem usa cuptorului si lasam prajitura sa se racoreasca treptat. Se scoate apoi din tava si se lasa sa se raceasca complet.

Este foarte buna si servita imediat dupa racire, dar mai buna este a doua zi. 😉

Pofta buna! 😉

Negresa cu branza

loading...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. Acesta prajitura este chiar Delicioasa!!! hugs

  2. Delicioasa negresa asta cu crema de branza. Ma tenteaza foarte mult sa o incerc. Toate cele bune!

  3. Yummy, una din cele mai bune combinatii! Cum sa nu ne tenteze 😉

  4. mmmmm delicios

  5. hhmmm, o combinatie frumoasa si gustoasa, un mic mixt intre negru si alb foarte reusit si apetisant 🙂

  6. alina says:

    Buna am facut si eu prajitura foarte buna, dar fara aspect, cand am pus crema de branza peste blat m i s a lasat in blat si blatul a venit peste crema. Oare ce am gresit?

    • Compozitia pentru blat este moale, dar destul de ferma sa sustina crema de branza. Poate mai trebuia adaugata putina faina? Crema de branza trebuie mixata pana devine fina, astfel capata si o textura pufoasa si va fi mai usor „sustinuta” de blat.

  7. Buna dimineata,Miha.Am facut foarte multe preparate dupa excelentele tale retete si toata lumea a fost foarte multumita.Te superi daca fac o mica modificare la aceasta reteta?

    500 gr.branza vaci,
    200 ml.frisca lichida,
    2 linguri zahar
    1 pliculet gelatina.
    Dupa gustul fiecaruia,se pot adauga visine sau cirese.

    Branzica iese foarte cremoasa.

    Te pup si multe retete delicioase in continuare.

    • Nu ma supar, ideile sunt intotdeauna binevenite. 😉 N-am pus niciodata gelatina in prajiturile preparate la cuptor. Zici ca iese bine asa?

  8. maruca jetela says:

    Foarte gustoasa!!!

  9. valentina says:

    O pot face si cu urdă?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: