Negresa cu branza – Brownie Cheesecake

de Miha
189 vizualizări
Prajitura cu branza

Dragii mei, stiu ca majoritatea dintre voi cautati acum retete de prajituri pentru Craciun, dar prajitura cu branza de azi a urcat vertiginos in topul preferintelor noastre culinare, astfel ca trebuia neaparat sa stiti si voi de ea. 😉 Un blat pufos de negresa cu ciocolata si o crema fina de branza, cum sa nu fii tentat macar sa gusti?

Prajitura cu branza

Ingrediente

  • Blat:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 125 g faina
  • 100 g nuca macinata
  • un varf de lingurita praf de copt
  • Crema de branza:
  • 850 g branza de vaci
  • 250 g zahar
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie confiata

Mod de preparare Negresa cu branza – Brownie Cheesecake:

Blat:

Untul si ciocolata rupta bucatele se topesc la foc mic sau la microunde. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o crema fina. Adaugam apoi ouale pe rand, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare si faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare. La sfarsit incorporam nuca macinata.

Compozitia o turnam intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt.

Crema de branza:

Branza o punem intr-un castron impreuna cu restul ingredientelor si mixam totul cu blenderul vertical pana obtinem o crema fina.

  • in cazul in care branza este prea uscata puteti adauga si 1-2 linguri de smantana sau inca 1 ou
  • puteti aroma cu orice alta aroma va place voua

Blat de negresa si crema de branza

Crema obtinuta o turnam usor peste compozitia pentru blat, nivelam si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 1 ora, pana suprafata prajiturii incepe sa se rumeneasca usor. Stingem focul, deschidem usa cuptorului si lasam prajitura sa se racoreasca treptat. Se scoate apoi din tava si se lasa sa se raceasca complet.

Este foarte buna si servita imediat dupa racire, dar mai buna este a doua zi. 😉

Pofta buna! 😉

Negresa cu branza

poate vă plac și rețetele

13 comentarii

Buburuza Bubu 17 decembrie 2013 - 9:35

Acesta prajitura este chiar Delicioasa!!! hugs

Răspuns
Miha 17 decembrie 2013 - 10:56

multumesc Bubu! 🙂

Răspuns
Valentina Mihaescu 17 decembrie 2013 - 11:20

Delicioasa negresa asta cu crema de branza. Ma tenteaza foarte mult sa o incerc. Toate cele bune!

Răspuns
Paula Gafitescu 18 decembrie 2013 - 8:42

Yummy, una din cele mai bune combinatii! Cum sa nu ne tenteze 😉

Răspuns
Refinder 20 decembrie 2013 - 14:37

mmmmm delicios

Răspuns
Aurica 14 ianuarie 2014 - 11:40

hhmmm, o combinatie frumoasa si gustoasa, un mic mixt intre negru si alb foarte reusit si apetisant 🙂

Răspuns
alina 6 aprilie 2014 - 13:21

Buna am facut si eu prajitura foarte buna, dar fara aspect, cand am pus crema de branza peste blat m i s a lasat in blat si blatul a venit peste crema. Oare ce am gresit?

Răspuns
Miha 6 aprilie 2014 - 13:59

Compozitia pentru blat este moale, dar destul de ferma sa sustina crema de branza. Poate mai trebuia adaugata putina faina? Crema de branza trebuie mixata pana devine fina, astfel capata si o textura pufoasa si va fi mai usor “sustinuta” de blat.

Răspuns
Neagu Luminita 16 mai 2014 - 7:19

Buna dimineata,Miha.Am facut foarte multe preparate dupa excelentele tale retete si toata lumea a fost foarte multumita.Te superi daca fac o mica modificare la aceasta reteta?

500 gr.branza vaci,
200 ml.frisca lichida,
2 linguri zahar
1 pliculet gelatina.
Dupa gustul fiecaruia,se pot adauga visine sau cirese.

Branzica iese foarte cremoasa.

Te pup si multe retete delicioase in continuare.

Răspuns
Miha 16 mai 2014 - 8:27

Nu ma supar, ideile sunt intotdeauna binevenite. 😉 N-am pus niciodata gelatina in prajiturile preparate la cuptor. Zici ca iese bine asa?

Răspuns
maruca jetela 4 octombrie 2014 - 15:34

Foarte gustoasa!!!

Răspuns
valentina 29 ianuarie 2016 - 1:04

O pot face si cu urdă?

Răspuns
Miha 29 ianuarie 2016 - 11:42

N-am facut niciodata cu urda, dar cred ca e ok. De ce nu? 😉

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: