Eiii dragilor…iata ca am ajuns si la partea a doua a provocarii „Inspiration Food Maraton” lansata de Electrolux.
Daca la prima etapa a fost foarte usor sa iau o decizie in ceea ce voi pregati, acum am cam stat pe ganduri. Pentru etapa „Italian Pasta” mi-as fi dorit foarte mult sa folosesc masina de paste pentru a pregati niste paste homemade, dar cum am fost presata de niste treburi si cum responsabilii cu „datu’ la manivela” :))) nu erau acasa, am folosit paste cumparate.
Nu e o reteta complicata si tocmai de aceea stiu ca o sa va placa si o sa ma sustineti din nou cu like-uri si comentarii, asa cum ati facut-o si la reteta de tort Boema. 😉 Ati fost la inaltime si va multumesc pentru asta!
Ingrediente
- 12 tuburi cannelloni
- Umplutura:
- ~300 g piept de curcan
- 3 ciuperci marisoare
- 2 fire de ceapa verde
- 4 catei usturoi
- 1 ou
- patrunjel verde
- sare si piper
- Sosul de branza:
- ~50 g unt aromat (busuioc verde si lamaie)
- 1 lingura faina
- 300 ml lapte
- 150 g crema de branza cu verdeata
- 100 g mozzarella proaspata
- sare si piper
Mod de preparare:
Pieptul de curcan taiat cuburi il tocam la robot impreuna cu restul ingredientelor, pana obtinem o pasta consistenta.
Cu aceasta pasta umplem tuburile de cannelloni.
Pentru ca aceasta operatiune sa fie mai usor de executat puneti umplutura intr-un posh sau intr-o punga mai groasa pe care o taiati la un colt. Veti vedea cat de repede merge si fara prea multa „mazgaleala”. :))
Sosul de branza:
Topim untul la foc mic. Adaugam faina si omogenizam. Turnam incet, putin cate putin, laptele rece si amestecam pana compozitia se omogenizeaza. Punem din nou vasul pe foc si fierbem pana compozitia incepe sa se ingroase. Daca s-a ingrosat prea mult mai adaugati putin lapte. Adaugam crema de branza si mozzarella si amestecand continuu tinem pe foc pana se topeste mozzarella si avem o compozitie omogena.
Punem tuburile de cannelloni intr-un vas termorezistent, turnam deasupra sosul de branza si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 40-50 de minute, pana se rumeneste usor.
47 comentarii
Delicios fel de mancare!O sa incerc si eu reteta ta! :*
Succes!
Multumesc Alina! :*
Ce buna tre’ sa fie la gust!!! Super! Bafta Mih’ si la aceasta categorie >:d< :-*
Multumesc Gabi! :*
A fost bun. Iti trimit o cutie de cannelloni? :))
Demne de coperta unei reviste)))
Multumesc Ramo! Esti o draguta! <3
Sunt grozavi..Bravo…
Multumesc Rocsy! 🙂
Mmmm… cat de bune sunt…
Da, buni au fost! 😉 Multumesc!
Sunt foarte frumoși canelloni aceștia și presupun că și foarte gustoși. Baftă!
Multumesc Alina! 🙂
Grozav arata! Miha iti tin pumnii, mult succes!
Multumesc Paula! Sa fie! 😉
ce bine arata,cred ca-i delicioasa reteta
Multumesc Laura! 🙂
Super delicios si savuros! Bafta >:D<
Multumesc Cristina! Sper! 🙂
arata fantastic si cred ca e o bunatate!
Multumesc Melinda! 🙂
super reteta!
Arata minunat! Cu siguranta si foarte gustos! Multa bafta la concurs! Anca
Multumesc Anca! Asa sa fie! 😉
super!! bafta!!
Multumesc Stefania! 🙂
super Miha, arata intr-un… maxim fel! bafta multe!!
Multumesc Brigytte! :*
Te-ai gandit tu asa sa ne faci ziua frumoasa! Arata splendid!
Mmm, deliciosi la maxim!!!Pupici si bafta!
Delicioasa reteta. Am sa incerc si eu sosul de branza. Eu am facut caneloni in casa fara sa le usuc. Din aluat de paste am intins foaia, am taiat patrate, am pus compozitia pe jumatate de patrat, am umezit marginile cu pensula cu putina apa si am facut rulouri.
Imi las urmele pe tastatura!!!
Mult succes!
arata foarte bine aceasta delicatese cat de curand le voi incerca si eu ..bafta multa la concurs te pup
Miha,mult succes iti doresc cu aceasta reteta minunata!
Arata delicious ! Multa bafta ,Miha !
Tocmai ce am scos din cuptor bunatate de canneloni facuti dupa reteta ta. Un singur cuvant DELICIOS!!
Multumesc Miha pentru reteta!
Bafta Miha!!!!Faine pastele.Te tzuca Angi!
Sunt foarte aspectuoase pastele tale. Si pline de arome grozave. Iar prezentarea, ca intotdeauna, impecabila. Multa bafta!
Crima si pedeapsa la ora asta! :))) Am salvat reteta! Arata super!
Bun bunutz! Bafta!
Arata intr-un mare fel,la gust nici nu mai vorbesc!!
Bafta multa!!
Fffff buna!
Super deliciu! Arata minunat
doamne ce de bunatai puteti face!!!!
Arta tare bine, cred ca o sa incerc si eu sa vad ce iese! Bafta 🙂
Am pregatit caneloni cu gandul la reteta ta,abia astept sa-i fac si mai ales sai manac.:P
Buna, cannelloni nu necesita pre fierbere? Multumesc
Nu, intotdeauna eu asa am procedat si a fost ok.
Nu mai am acum in casa, dar din cate imi aduc aminte pastele cannelloni sunt deja prefierte.