Cannelloni cu carne si sos de branza

de Miha
558 vizualizări

Eiii dragilor…iata ca am ajuns si la partea a doua a provocarii “Inspiration Food Maraton” lansata de Electrolux.

Daca la prima etapa a fost foarte usor sa iau o decizie in ceea ce voi pregati, acum am cam stat pe ganduri. Pentru etapa “Italian Pasta” mi-as fi dorit foarte mult sa folosesc masina de paste pentru a pregati niste paste homemade, dar cum am fost presata de niste treburi si cum responsabilii cu “datu’ la manivela” :))) nu erau acasa, am folosit paste cumparate.

Nu e o reteta complicata si tocmai de aceea stiu ca o sa va placa si o sa ma sustineti din nou cu like-uri si comentarii, asa cum ati facut-o si la reteta de tort Boema. 😉 Ati fost la inaltime si va multumesc pentru asta!

Ingrediente

  • 12 tuburi cannelloni
  • Umplutura:
  • ~300 g piept de curcan
  • 3 ciuperci marisoare
  • 2 fire de ceapa verde
  • 4 catei usturoi
  • 1 ou
  • patrunjel verde
  • sare si piper
  • Sosul de branza:
  • ~50 g unt aromat (busuioc verde si lamaie)
  • 1 lingura faina
  • 300 ml lapte
  • 150 g crema de branza cu verdeata
  • 100 g mozzarella proaspata
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Pieptul de curcan taiat cuburi il tocam la robot impreuna cu restul ingredientelor, pana obtinem o pasta consistenta.

Cu aceasta pasta umplem tuburile de cannelloni.

Pentru ca aceasta operatiune sa fie mai usor de executat puneti umplutura intr-un posh sau intr-o punga mai groasa pe care o taiati la un colt. Veti vedea cat de repede merge si fara prea multa “mazgaleala”. :))

Sosul de branza:

Topim untul la foc mic. Adaugam faina si omogenizam. Turnam incet, putin cate putin, laptele rece si amestecam pana compozitia se omogenizeaza. Punem din nou vasul pe foc si fierbem pana compozitia incepe sa se ingroase. Daca s-a ingrosat prea mult mai adaugati putin lapte. Adaugam crema de branza si mozzarella si amestecand continuu tinem pe foc pana se topeste mozzarella si avem o compozitie omogena.

Punem tuburile de cannelloni intr-un vas termorezistent, turnam deasupra sosul de branza si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 40-50 de minute, pana se rumeneste usor.

poate vă plac și rețetele

47 comentarii

Alina 15 noiembrie 2012 - 14:58

Delicios fel de mancare!O sa incerc si eu reteta ta! :*
Succes!

Răspuns
Miha 17 noiembrie 2012 - 14:23

Multumesc Alina! :*

Răspuns
gaby_d 15 noiembrie 2012 - 15:49

Ce buna tre’ sa fie la gust!!! Super! Bafta Mih’ si la aceasta categorie >:d< :-*

Răspuns
Miha 17 noiembrie 2012 - 14:23

Multumesc Gabi! :*
A fost bun. Iti trimit o cutie de cannelloni? :))

Răspuns
Ramo 15 noiembrie 2012 - 16:22

Demne de coperta unei reviste)))

Răspuns
Miha 17 noiembrie 2012 - 14:24

Multumesc Ramo! Esti o draguta! <3

Răspuns
Rocsy Ciobanu 15 noiembrie 2012 - 17:30

Sunt grozavi..Bravo…

Răspuns
Miha 17 noiembrie 2012 - 14:24

Multumesc Rocsy! 🙂

Răspuns
Simona 15 noiembrie 2012 - 18:46

Mmmm… cat de bune sunt…

Răspuns
Miha 17 noiembrie 2012 - 14:25

Da, buni au fost! 😉 Multumesc!

Răspuns
Dohotariu-Avram Alina 15 noiembrie 2012 - 21:59

Sunt foarte frumoși canelloni aceștia și presupun că și foarte gustoși. Baftă!

Răspuns
Miha 17 noiembrie 2012 - 14:26

Multumesc Alina! 🙂

Răspuns
Paula Gafitescu 16 noiembrie 2012 - 6:57

Grozav arata! Miha iti tin pumnii, mult succes!

Răspuns
Miha 17 noiembrie 2012 - 14:26

Multumesc Paula! Sa fie! 😉

Răspuns
laura 16 noiembrie 2012 - 8:38

ce bine arata,cred ca-i delicioasa reteta

Răspuns
Miha 17 noiembrie 2012 - 14:27

Multumesc Laura! 🙂

Răspuns
Cristina Pana 16 noiembrie 2012 - 8:39

Super delicios si savuros! Bafta >:D<

Răspuns
Miha 17 noiembrie 2012 - 14:27

Multumesc Cristina! Sper! 🙂

Răspuns
Melinda 16 noiembrie 2012 - 8:42

arata fantastic si cred ca e o bunatate!

Răspuns
Miha 17 noiembrie 2012 - 14:28

Multumesc Melinda! 🙂

Răspuns
Melinda 16 noiembrie 2012 - 8:49

super reteta!

Răspuns
ANCA 16 noiembrie 2012 - 9:03

Arata minunat! Cu siguranta si foarte gustos! Multa bafta la concurs! Anca

Răspuns
Miha 17 noiembrie 2012 - 14:29

Multumesc Anca! Asa sa fie! 😉

Răspuns
Stefania 16 noiembrie 2012 - 9:06

super!! bafta!!

Răspuns
Miha 17 noiembrie 2012 - 14:29

Multumesc Stefania! 🙂

Răspuns
beta brigytte 16 noiembrie 2012 - 9:11

super Miha, arata intr-un… maxim fel! bafta multe!!

Răspuns
Miha 17 noiembrie 2012 - 14:30

Multumesc Brigytte! :*

Răspuns
maria 16 noiembrie 2012 - 10:45

Te-ai gandit tu asa sa ne faci ziua frumoasa! Arata splendid!

Răspuns
Licuta Marin 16 noiembrie 2012 - 19:07

Mmm, deliciosi la maxim!!!Pupici si bafta!

Răspuns
Ionescu Ovidia 16 noiembrie 2012 - 19:21

Delicioasa reteta. Am sa incerc si eu sosul de branza. Eu am facut caneloni in casa fara sa le usuc. Din aluat de paste am intins foaia, am taiat patrate, am pus compozitia pe jumatate de patrat, am umezit marginile cu pensula cu putina apa si am facut rulouri.

Răspuns
Lilanai P. 16 noiembrie 2012 - 20:32

Imi las urmele pe tastatura!!!
Mult succes!

Răspuns
merstorf monlca 16 noiembrie 2012 - 20:37

arata foarte bine aceasta delicatese cat de curand le voi incerca si eu ..bafta multa la concurs te pup

Răspuns
Laura Ene 16 noiembrie 2012 - 20:51

Miha,mult succes iti doresc cu aceasta reteta minunata!

Răspuns
Lena Filimon 17 noiembrie 2012 - 3:07

Arata delicious ! Multa bafta ,Miha !

Răspuns
Irina Pascal 17 noiembrie 2012 - 12:14

Tocmai ce am scos din cuptor bunatate de canneloni facuti dupa reteta ta. Un singur cuvant DELICIOS!!
Multumesc Miha pentru reteta!

Răspuns
Angelica 17 noiembrie 2012 - 15:34

Bafta Miha!!!!Faine pastele.Te tzuca Angi!

Răspuns
Rita 17 noiembrie 2012 - 19:22

Sunt foarte aspectuoase pastele tale. Si pline de arome grozave. Iar prezentarea, ca intotdeauna, impecabila. Multa bafta!

Răspuns
Daiana 17 noiembrie 2012 - 22:10

Crima si pedeapsa la ora asta! :))) Am salvat reteta! Arata super!

Răspuns
darok vladimir 18 noiembrie 2012 - 8:58

Bun bunutz! Bafta!

Răspuns
Lubita 18 noiembrie 2012 - 10:22

Arata intr-un mare fel,la gust nici nu mai vorbesc!!
Bafta multa!!

Răspuns
mari 20 noiembrie 2012 - 8:39

Fffff buna!

Răspuns
The Wandering Oltean 21 noiembrie 2012 - 4:16

Super deliciu! Arata minunat

Răspuns
RODICA 21 noiembrie 2012 - 9:53

doamne ce de bunatai puteti face!!!!

Răspuns
cristina iacob 2 decembrie 2012 - 15:39

Arta tare bine, cred ca o sa incerc si eu sa vad ce iese! Bafta 🙂

Răspuns
adriana 2 decembrie 2012 - 16:52

Am pregatit caneloni cu gandul la reteta ta,abia astept sa-i fac si mai ales sai manac.:P

Răspuns
Maria 26 ianuarie 2016 - 13:31

Buna, cannelloni nu necesita pre fierbere? Multumesc

Răspuns
Miha 26 ianuarie 2016 - 13:45

Nu, intotdeauna eu asa am procedat si a fost ok.
Nu mai am acum in casa, dar din cate imi aduc aminte pastele cannelloni sunt deja prefierte.

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: