Ce ziceti? Azi aveti chef de gatit? Stiu ca o sa ma fugariti cu reteta mea cu tot cand o sa vedeti ca iar trebuie sa aprindeti cuptorul :))) dar nu dureaza decat vreo jumatate de ora si finalul e super delicios.
O reteta simpla de cannelloni cu branza, o reteta usoara fara carne…
10 tuburi de cannelloni (pentru un vas de 20/20 cm)
100-150 g mozzarella proaspata
250 g branza de vaci
100 g telemea
1 ou
1 lingura smantana
sare si piper
fulgi de ardei iute
busuioc proaspat
cateva frunze de cimbru verde
marar
Punem toate ingredientele intr-un vas si le mixam cu blenderul vertical pana obtinem o crema fina de branza.
Pentru sos Bechamel:
50 g unt
2 linguri faina
400 ml lapte
nucsoara
sare si piper
Untul il topim la foc mic, dam deoparte de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Desfacem compozitia turnand laptele cate putin. Omogenizam, condimentam dupa gust cu sare, piper si nucsoara. Punem vasul din nou pe foc si fierbem pana incepe sa se ingroase. Se lasa la racit.
Crema de branza o punem intr-un posh sau intr-o punga mai groasa, apoi umplem tuburile de cannelloni. E mai usor si mai rapid asa, decat cu lingura.
Asezam pastele umplute intr-un vas termorezistent uns cu ulei de masline, turnam uniform deasupra sosul Bechamel si acoperim apoi cu un strat generos de mozzarella.
Dam la cuptor la foc mediu pentru vreo jumatate de ora, pana se rumeneste usor deasupra.
19 comentarii
Super!!
Esti grozava! Saptamana trecuta am cumparat de la Lidl o cutie de cannelloni si cautam pe net o reteta care sa-mi placa. Uite acum nu mai caut! Am totusi o intrebare, nu ai fiert pastele?
Multumesc Rocsy! :*
Ghiocel, pastele nu se fierb in prealabil. Se inmoaie foarte bine in timpul prepararii. 😉
Multumesc! :*
waw.moartea mea dar si cu carne))))))))).sa se mai racoreasca.msmsmms.pop
Hmmm, ce bine arata!!
Ai zis ca pot sa vin, sunt aici! 😀
Dar atentie, vreau o portie mareeee, ca de cateva zile nu prea am mai mancat (din cauza caldurii nu de alta :P) 🙂
Weekend placut :**
Ce bunatate trebuie sa fie!
Trebuie sa fie tare buni cu branzica!!!Arata tare apetisanti!Pupici!
Imi plac cannelloni cu carne, cu ciuperci, cu branza insa nu am incercat. Nu are de ce sa nu fie buni, insa cat fac bechamelul si coptul, o las pe cand s-o mai raci.
thx:*
Sunt pe placul copilei mele.
Eu una prefer sa pornesc cuptorul,decat sa stau pe langa oale si sa amestec in ele.
De-abia i-am dovedit pe ai mei,cu carne, si acum nu pot sa-i las nici pe branzosii astia deoparte!:))
Delicioase dar ma intreb ce nu este delicios la tine??eu am in program sa le umplu cu pasta de fructe de mare;pup si o duminica placuta!!
Tare bine arata!!!!Felicitari!
Cat de bine poate sa arate, oare cat de mult ingrasa? Mi-ai facut mare pofta 😀
Caldure, necaldura.. pai se merita sa suferi un pic pe altarul creatiei 🙂
Lasand gluma la o parte, foarte reusiti
Buna Miha !
Minunata si aceasta reteta desi e un calvar sa umpli canneloni aceia ( am incercat cu punga dar s-a rupt in mijlocul procesului…:-( ). A iesit insa delicioasa deci a meritat chinuiala. Pe deasupra eu am mai ras niste parmezan si in farfurie am mai adaugat un sos de rosii cu busuioc. Intreaga familie a laudat-o ! Multumim
Data viitoare foloseste un posh, cu siguranta nu se mai rupe 😉
Ma bucur ca v-a placut! ❤
Multumesc! 🙂