Cannelloni cu branza

de Miha
171 vizualizări

Ce ziceti? Azi aveti chef de gatit? Stiu ca o sa ma fugariti cu reteta mea cu tot cand o sa vedeti ca iar trebuie sa aprindeti cuptorul :))) dar nu dureaza decat vreo jumatate de ora si finalul e super delicios.

O reteta simpla de cannelloni cu branza, o reteta usoara fara carne…


10 tuburi de cannelloni (pentru un vas de 20/20 cm)
100-150 g mozzarella proaspata

250 g branza de vaci
100 g telemea
1 ou
1 lingura smantana
sare si piper
fulgi de ardei iute
busuioc proaspat
cateva frunze de cimbru verde
marar

Punem toate ingredientele intr-un vas si le mixam cu blenderul vertical pana obtinem o crema fina de branza.

Pentru sos Bechamel:

50 g unt
2 linguri faina
400 ml lapte
nucsoara
sare si piper

Untul il topim la foc mic, dam deoparte de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Desfacem compozitia turnand laptele cate putin. Omogenizam, condimentam dupa gust cu sare, piper si nucsoara. Punem vasul din nou pe foc si fierbem pana incepe sa se ingroase. Se lasa la racit.

Crema de branza o punem intr-un posh sau intr-o punga mai groasa, apoi umplem tuburile de cannelloni. E mai usor si mai rapid asa, decat cu lingura.

Asezam pastele umplute intr-un vas termorezistent uns cu ulei de masline, turnam uniform deasupra sosul Bechamel si acoperim apoi  cu un strat generos de mozzarella.

Dam la cuptor la foc mediu pentru vreo jumatate de ora, pana se rumeneste usor deasupra.

poate vă plac și rețetele

19 comentarii

Rocsy Ciobanu 6 iulie 2012 - 9:34

Super!!

Răspuns
Ghiocel07 6 iulie 2012 - 9:44

Esti grozava! Saptamana trecuta am cumparat de la Lidl o cutie de cannelloni si cautam pe net o reteta care sa-mi placa. Uite acum nu mai caut! Am totusi o intrebare, nu ai fiert pastele?

Răspuns
Miha 6 iulie 2012 - 9:49

Multumesc Rocsy! :*

Răspuns
Miha 6 iulie 2012 - 9:50

Ghiocel, pastele nu se fierb in prealabil. Se inmoaie foarte bine in timpul prepararii. 😉

Multumesc! :*

Răspuns
speranta 6 iulie 2012 - 15:49

waw.moartea mea dar si cu carne))))))))).sa se mai racoreasca.msmsmms.pop

Răspuns
Adela Zilahi 6 iulie 2012 - 16:04

Hmmm, ce bine arata!!

Răspuns
Delicious Flavours 6 iulie 2012 - 16:08

Ai zis ca pot sa vin, sunt aici! 😀
Dar atentie, vreau o portie mareeee, ca de cateva zile nu prea am mai mancat (din cauza caldurii nu de alta :P) 🙂
Weekend placut :**

Răspuns
Carol 6 iulie 2012 - 17:43

Ce bunatate trebuie sa fie!

Răspuns
Licuta Marin 6 iulie 2012 - 17:51

Trebuie sa fie tare buni cu branzica!!!Arata tare apetisanti!Pupici!

Răspuns
miha.ela 6 iulie 2012 - 18:22

Imi plac cannelloni cu carne, cu ciuperci, cu branza insa nu am incercat. Nu are de ce sa nu fie buni, insa cat fac bechamelul si coptul, o las pe cand s-o mai raci.

thx:*

Răspuns
DiaMar bucataria galbena 6 iulie 2012 - 20:03

Sunt pe placul copilei mele.
Eu una prefer sa pornesc cuptorul,decat sa stau pe langa oale si sa amestec in ele.

Răspuns
Adina 6 iulie 2012 - 20:35

De-abia i-am dovedit pe ai mei,cu carne, si acum nu pot sa-i las nici pe branzosii astia deoparte!:))

Răspuns
Lulu 7 iulie 2012 - 18:40

Delicioase dar ma intreb ce nu este delicios la tine??eu am in program sa le umplu cu pasta de fructe de mare;pup si o duminica placuta!!

Răspuns
Buburuza Bubu 8 iulie 2012 - 18:27

Tare bine arata!!!!Felicitari!

Răspuns
Georgiana 9 iulie 2012 - 7:47

Cat de bine poate sa arate, oare cat de mult ingrasa? Mi-ai facut mare pofta 😀

Răspuns
The Wandering Oltean 10 iulie 2012 - 2:16

Caldure, necaldura.. pai se merita sa suferi un pic pe altarul creatiei 🙂
Lasand gluma la o parte, foarte reusiti

Răspuns
Cristina 2 martie 2016 - 12:02

Buna Miha !
Minunata si aceasta reteta desi e un calvar sa umpli canneloni aceia ( am incercat cu punga dar s-a rupt in mijlocul procesului…:-( ). A iesit insa delicioasa deci a meritat chinuiala. Pe deasupra eu am mai ras niste parmezan si in farfurie am mai adaugat un sos de rosii cu busuioc. Intreaga familie a laudat-o ! Multumim

Răspuns
Miha 2 martie 2016 - 14:14

Data viitoare foloseste un posh, cu siguranta nu se mai rupe 😉
Ma bucur ca v-a placut! ❤

Răspuns
Miha 10 iulie 2012 - 6:59

Multumesc! 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: