Desert cu crema de iaurt si piscoturi

de Miha
569 vizualizări
Desert cu crema de iaurt

Ca sa ramanem in sfera retetelor culinare de vara, astazi va propun un desert rapid, desert cu crema de iaurt si piscoturi. Fara foc, fara oua si delicios peste asteptari 😉

Desert cu crema de iaurt

Ingrediente

  • Pentru crema:
  • 300 g iaurt gras
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 1 intaritor de frisca
  • In plus:
  • piscoturi taiate bucati
  • fulgi de ciocolata alba si amaruie

Mod de preparare Desert cu crema de iaurt si piscoturi:

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si intaritorul pentru frisca. Se mixeaza pana frisca devine ferma si pufoasa.

Separat in alt vas mixam putin iaurtul, atat cat sa devina omogen. Adaugam frisca batuta si mixam usor pana obtinem o crema fina.

Intr-un pahar punem bucati de piscoturi si un strat de crema de iaurt. Presaram fulgi de ciocolata si repetam operatiunea pana umplem paharul.

Punem paharele la frigider pana in momentul servirii.

  • Paharele se pot pune si la congelator pentru vreo 40-50 de minute si vom obtine un semifreddo absolut delicios.

Desert rapid cu piscoturi

poate vă plac și rețetele

24 comentarii

Delicious Flavours 9 iulie 2012 - 11:35

Foarte finuta prezentarea, la fel si desertul bineinteles! Like :**

Răspuns
Poliana 9 iulie 2012 - 11:53

Asa e Miha, e super potrivit pentru ceea ce se intampla acum afara 😀 Prezentarea e foarte eleganta! Imi place mult!

Răspuns
gaby_d 9 iulie 2012 - 12:05

Ce bine sta lingurita aia acolo :x:x:x

Răspuns
Ghiocel07 9 iulie 2012 - 12:38

Ce pofta mi-ai facut…..

Răspuns
Rocsy Ciobanu 9 iulie 2012 - 12:58

Am venit sa ma relaxez la tine si sa imi dai desert!

Răspuns
Rita 9 iulie 2012 - 15:59

Superb! E o reteta simpla si totusi spectaculoasa. Felicitari. Te imbratisez cu drag.

Răspuns
The Wandering Oltean 10 iulie 2012 - 2:14

estetic foc.. ca de obicei super poze!

Răspuns
Buburuza Bubu 10 iulie 2012 - 7:34

Light,usor de facut si mmmm bun tare!!!

Răspuns
Angela 10 iulie 2012 - 7:52

Piscoturile nu trebuie insiropate?

Răspuns
Miha 10 iulie 2012 - 8:02

Angela, piscoturile nu le-am insiropat. Le-am taiat bucati si s-au inmuiat foarte putin de la crema.

Eu asa le-am vrut, sa fie crocante, in contrast cu crema fina. Dar daca tu vrei sa le insiropezi… nu e absolut nici o problema.

Răspuns
Miha 10 iulie 2012 - 8:02

Multumesc Loredana! :*

Răspuns
Miha 10 iulie 2012 - 8:03

Multumesc The Wandering Oltean! 🙂 Dragut ca intotdeauna!

Răspuns
Miha 10 iulie 2012 - 8:04

Multumesc Rita! Te imbratisez si eu cu drag!

Răspuns
Miha 10 iulie 2012 - 8:04

Rocsy, nu mai bine vin eu la tine? Poate-i mai racoare… :))))

Răspuns
Miha 10 iulie 2012 - 8:30

Ghiocel, stiu cum e cu poftele, ca si pe mine ma apuca… :))) Cu drag te-as servi daca as putea! :*

Răspuns
Miha 10 iulie 2012 - 8:32

Daaa…Gabi…abia astepta biata de ea sa se infinga in pahar! :)))))

Răspuns
Miha 10 iulie 2012 - 8:33

Multumesc Poliana! Ma stradui si eu… :)))))

Răspuns
Miha 10 iulie 2012 - 8:37

Multumesc Angela! :*

Răspuns
Tudor Elena Cristina 10 iulie 2012 - 13:32

Mmmmmmm…..aceea era portia meaaa???//…mmmmmmultumeesc…..
O zi minunataaa!!!

Răspuns
Adina 10 iulie 2012 - 19:06

Simplu si de efect!:)

Am si eu lingurite din alea,strambe!:D

Răspuns
Haplea 11 iulie 2012 - 17:16

Ador desertul la pahar!

Răspuns
Miha 25 iulie 2012 - 20:48

Multumesc! >:D<

Răspuns
flory 5 mai 2016 - 13:45

Arata super!!! Esti nemaipomenita ! T
rebuie sa incerc si acest desert , dar nu stiu ce este acel intaritor pentru frisca .

Răspuns
Miha 5 mai 2016 - 15:31

Multumesc Flory.
Uite aici intaritorul de frisca: http://www.oetker.ro/ro-ro/produsele-noastre/intaritor-de-frisca-all/intaritor-de-frisca.html
Nu e absolut necesar sa-l pui daca frisca iti iese ferma 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: