Dulciuri / Inghetata / Retete de prajituri

Desert cu crema de iaurt si piscoturi

Desert cu crema de iaurt

Ca sa ramanem in sfera retetelor culinare de vara, astazi va propun un desert rapid, desert cu crema de iaurt si piscoturi. Fara foc, fara oua si delicios peste asteptari 😉

Desert cu crema de iaurt

Ingrediente

  • Pentru crema:
  • 300 g iaurt gras
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 1 intaritor de frisca
  • In plus:
  • piscoturi taiate bucati
  • fulgi de ciocolata alba si amaruie
loading...

Mod de preparare Desert cu crema de iaurt si piscoturi:

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si intaritorul pentru frisca. Se mixeaza pana frisca devine ferma si pufoasa.

Separat in alt vas mixam putin iaurtul, atat cat sa devina omogen. Adaugam frisca batuta si mixam usor pana obtinem o crema fina.

Intr-un pahar punem bucati de piscoturi si un strat de crema de iaurt. Presaram fulgi de ciocolata si repetam operatiunea pana umplem paharul.

Punem paharele la frigider pana in momentul servirii.

  • Paharele se pot pune si la congelator pentru vreo 40-50 de minute si vom obtine un semifreddo absolut delicios.

Desert rapid cu piscoturi

loading...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

24 Comentarii

  1. Foarte finuta prezentarea, la fel si desertul bineinteles! Like :**

  2. Asa e Miha, e super potrivit pentru ceea ce se intampla acum afara 😀 Prezentarea e foarte eleganta! Imi place mult!

  3. Ce bine sta lingurita aia acolo :x:x:x

  4. Ce pofta mi-ai facut…..

  5. Am venit sa ma relaxez la tine si sa imi dai desert!

  6. Superb! E o reteta simpla si totusi spectaculoasa. Felicitari. Te imbratisez cu drag.

  7. estetic foc.. ca de obicei super poze!

  8. Light,usor de facut si mmmm bun tare!!!

  9. Angela says:

    Piscoturile nu trebuie insiropate?

  10. Angela, piscoturile nu le-am insiropat. Le-am taiat bucati si s-au inmuiat foarte putin de la crema.

    Eu asa le-am vrut, sa fie crocante, in contrast cu crema fina. Dar daca tu vrei sa le insiropezi… nu e absolut nici o problema.

  11. Multumesc Loredana! :*

  12. Multumesc The Wandering Oltean! 🙂 Dragut ca intotdeauna!

  13. Multumesc Rita! Te imbratisez si eu cu drag!

  14. Rocsy, nu mai bine vin eu la tine? Poate-i mai racoare… :))))

  15. Ghiocel, stiu cum e cu poftele, ca si pe mine ma apuca… :))) Cu drag te-as servi daca as putea! :*

  16. Daaa…Gabi…abia astepta biata de ea sa se infinga in pahar! :)))))

  17. Multumesc Poliana! Ma stradui si eu… :)))))

  18. Multumesc Angela! :*

  19. Mmmmmmm…..aceea era portia meaaa???//…mmmmmmultumeesc…..
    O zi minunataaa!!!

  20. Simplu si de efect!:)

    Am si eu lingurite din alea,strambe!:D

  21. Ador desertul la pahar!

  22. Multumesc! >:D<

  23. flory says:

    Arata super!!! Esti nemaipomenita ! T
    rebuie sa incerc si acest desert , dar nu stiu ce este acel intaritor pentru frisca .

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Am mancat la o prietena o prajitura cu crema de lamaie cu mascarpone absolut delicioasa. Atat de fina si gustoasa era crema, incat n-am rezistat si am cerut reteta. Astazi v-o aduc si voua si v-o recomand din toata inima. Fie ca alegeti sa o folositi la o prajitura de […]

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Desi pentru mine cuptorul e sfant in materie de dulciuri, iata ca azi am indraznit sa-mi largesc orizonturile si am incercat reteta de crema de zahar ars. A fost primul desert ce mi-a venit in minte ca ar putea fi gatit la aburi, asta poate si pentru ca e un […]

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa este un desert pe care il faceam la fiecare sarbatoare cand eram acasa la ai mei si inca multi ani dupa aceea. A fost apoi o perioada cand nu stiu din ce motive peste reteta de ciocolata de casa s-a asternut praful. Am refacut-o cu ocazia Sfantului […]

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi am mai facut, pentru ca daca ii intrebi pe ai mei ce vor sa le fac bun vor raspunde invariabil „gogosi, papanasi si clatite” :)))) Si pentru ca aveam mai multa branza de vaci si pentru ca au iesit tare buni nu pot sa nu vi-i arat si voua. […]

%d blogeri au apreciat: