Pentru bulete:
~150 g malai
500 ml apa
sare
50 g unt
50 g telemea rasa
Pentru umplutura:
1/2 piept de pui
sare si piper
usturoi
Pentru prajit:
pesmet
ulei
Apa se pune la fiert cu putina sare. Cand da in clocot se adauga malaiul treptat, amestecand incontinuu. Se fierbe pana se ingroasa fara a fi insa prea tare. Se rastoarna pe o farfurie si asa fierbinte se amesteca impreuna cu untul si telemeaua rasa si se lasa sa se racoreasca.
Pieptul de pui taiat cubulete potrivite ca marime se pun intr-o tigaie in care am pus la incins cateva linguri cu ulei de masline. Cubuletele de carne se perpelesc pe toate partile, se sareaza si pipereaza dupa gust. Cand sunt aproape gata se adauga si usturoiul.
Cu mainile unse cu unt luam cate o bucata de mamaliga pe care o aplatizam in palma. Punem in mijloc cate 1-2 cubulete de carne, apoi impaturim si ii dam forma sferica. Fiecare buleta astfel obtinuta o tavalim prin pesmet, apoi o punem la prajit in baie de ulei foarte bine incins. Se prajesc atat cat sa se aureasca putin, dupa care se scot pe un prosop absorbant.
Se servesc calde.
6 comentarii
Ce idee geniala! O sa-i fac si eu Alexandrei ca e innebunita dupa mamaliga .
Vezi ca marti vin pe la tine! Ai grija ce pregatesti bun !!!
Ce-mi place! Bravos
Adevarul e ca mamaliga e foarte versatila, dar noi n-o folosim decat in loc de paine.
Foarte bun
pfu dar faine sunt,merge si cu cata file de peste inauntru :))
Foarte faina reteta!