Negresa cu mascarpone

de Miha
324 vizualizări

Cu un exterior crocant si un interior usor umed, negresa cu mascarpone nu e chiar cea mai frumoasa prajitura, dar cu siguranta este una dintre cele mai bune. Am zis! :))

Ingrediente

* 300 g ciocolata amaruie
* 250 g unt
* 5 oua
* 200 g zahar
* ~ 200 g faina
* 1/2 lingurita praf de copt
* 250 g mascarpone

Mod de preparare

Ciocolata se topeste impreuna cu untul la foc mic sau la microunde. Se omogenizeaza si se lasa la racit.

Ouale se mixeaza foarte bine cu un praf de sare si zaharul, pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema. Adaugam ciocolata racita, apoi faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza.

Intr-o tava 20/30 cm se toarna jumatate din compozitie, apoi punem cate o lingurita de mascarpone foarte rece ( il tinem cateva minute la congelator) din loc in loc. Acoperim cu restul de compozitie cu ciocolata si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 30 de minute.

Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza.

Dupa o idee preluata de la Delicioasa.

poate vă plac și rețetele

11 comentarii

jose manuel 14 ianuarie 2011 - 22:52

Fantastico, me encanta el mascarpone.

Saludos

Răspuns
Nati 15 ianuarie 2011 - 7:26

Cu 300 g ciocolata, cred si eu ca e una dintre cele mai bune!

Răspuns
Anonymous 15 ianuarie 2011 - 10:13

te salut, cu drag! am te rog o intrebare,intrebatoare:frisca lichida pe care o folosesti tu e dulce din comert sau e smantana lichida dulce? te intreb pt ca sa stiu ce cantitate de zahar ii corespunde fiecarei prajituri. apropo, prepar multe din prajiturile tale si sotul meu s-a indragostit a doua oara! un pupic! cu respect, MIHAELA CHIRILA

Răspuns
Bianka 15 ianuarie 2011 - 11:38

Foarte gustos

Răspuns
Anonymous 15 ianuarie 2011 - 12:46

si cu zaharul ce ai facut?

Răspuns
Miha 15 ianuarie 2011 - 13:22

Multumesc Jose Manuel! 🙂

Răspuns
Miha 15 ianuarie 2011 - 13:23

Da Natalia…e ciocolatoasa rau. :))

Răspuns
Miha 15 ianuarie 2011 - 13:28

Mihaela, folosesc de ambele. Pentru glazuri sau ornat frisca lichida vegetala de la Meggle. Pentru creme frisca lichida de la Milli.
Imbratisari cu drag si multumesc de aprecieri.

Răspuns
Miha 15 ianuarie 2011 - 13:29

Anonim, multumesc de atentionare. Am corectat in reteta.
Un week-end frumos.

Răspuns
Miha 15 ianuarie 2011 - 13:30

Bianka, multumesc! 🙂

Răspuns
pansy 16 ianuarie 2011 - 1:35

miha,draga,vad ca nu te dezminti nici anul asta !
arata tare apetisant negresele tale !

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: