Cu un exterior crocant si un interior usor umed, negresa cu mascarpone nu e chiar cea mai frumoasa prajitura, dar cu siguranta este una dintre cele mai bune. Am zis! :))
Ingrediente
* 300 g ciocolata amaruie
* 250 g unt
* 5 oua
* 200 g zahar
* ~ 200 g faina
* 1/2 lingurita praf de copt
* 250 g mascarpone
Mod de preparare
Ciocolata se topeste impreuna cu untul la foc mic sau la microunde. Se omogenizeaza si se lasa la racit.
Ouale se mixeaza foarte bine cu un praf de sare si zaharul, pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema. Adaugam ciocolata racita, apoi faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza.
Intr-o tava 20/30 cm se toarna jumatate din compozitie, apoi punem cate o lingurita de mascarpone foarte rece ( il tinem cateva minute la congelator) din loc in loc. Acoperim cu restul de compozitie cu ciocolata si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 30 de minute.
Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza.
Dupa o idee preluata de la Delicioasa.
11 comentarii
Fantastico, me encanta el mascarpone.
Saludos
Cu 300 g ciocolata, cred si eu ca e una dintre cele mai bune!
te salut, cu drag! am te rog o intrebare,intrebatoare:frisca lichida pe care o folosesti tu e dulce din comert sau e smantana lichida dulce? te intreb pt ca sa stiu ce cantitate de zahar ii corespunde fiecarei prajituri. apropo, prepar multe din prajiturile tale si sotul meu s-a indragostit a doua oara! un pupic! cu respect, MIHAELA CHIRILA
Foarte gustos
si cu zaharul ce ai facut?
Multumesc Jose Manuel! 🙂
Da Natalia…e ciocolatoasa rau. :))
Mihaela, folosesc de ambele. Pentru glazuri sau ornat frisca lichida vegetala de la Meggle. Pentru creme frisca lichida de la Milli.
Imbratisari cu drag si multumesc de aprecieri.
Anonim, multumesc de atentionare. Am corectat in reteta.
Un week-end frumos.
Bianka, multumesc! 🙂
miha,draga,vad ca nu te dezminti nici anul asta !
arata tare apetisant negresele tale !