Pentru azi am pregatit niste bulete de cartofi cu cascaval, crocante si foarte gustoase. Se pot servi ca atare sau ca garnitura la o friptura rumena si suculenta 🙂
Ingrediente
- 4 cartofi medii
- 50 g unt
- 100 g cascaval
- 1 ou
- cateva linguri faina
- sare si piper
- un praf de nucsoara
- pesmet si ulei pentru prajit
Mod de preparare Bulete de cartofi cu cascaval:
Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert (se verifica cu furculita) se trec sub un jet de apa rece si se curata de coaja. Ii punem intr-un castron si ii pasam ca pentru piure. Adaugam apoi untul, cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici, oul, sare, piper si nucsoara, dupa gust. Punem si 1-2 linguri de faina, atat cat sa se lege compozitia si sa o putem modela.
Formam bilute din compozitie, cu mana umezita. Le tavalim prin pesmet din abundenta, apoi le prajim in baie de ulei, pana se auresc.
Se servesc calde, dar si reci sunt la fel de bune.
35 comentarii
hihihi, de cand zic ca incerc.
Ce fain arata!
Bune tare.Vreau si eu (sa-mi fac nu-i asa?)Te pup!
Ce bine arataaaa, perfect rotunde si rumenite!
super faine au iesit,mi-ai facut pofta……………..trebuie sa le incerc,pupici
Nu stiu daca ai pe blog ceva sa nu-mi placa.Trebuie sa-ncerc,te pup!
Ce fain arata! Perfecte!
Pupici!
Au iesit perfecte!!! Tare bune sunt! Pup!
Mai mult ca perfecte si tare bune! Pupicei!
Miha,iubito cu ce le-ai masurat?Stai,cred ca vad una mai mare cu un mm!Te pup!
Super arata !!! iau si eu una… sunt multe si nu se observa nu? pupici
Multumesc fetelor de aprecieri! Va pup cu drag pe toate! :*
Ele sunt rotunde cu adevărat bun, masticabile
Voi souhiate o zi frumoasă
Valerie.
Rotunde si frumoase! Perfecte! Te pup
ce bine arata rotofeiele…..
O sa fac si eu…
Super, mai ales ca va fi deajuns pt 2 persoane!
Miha oul cum al punem batut?Ms…..
Claudia, nu…Se amesteca pur si simplu cu cartofii fierti si restul ingredientelor.
ok….msssssss
A fost prima data cand am facut Buletele…primele s-au imprastiat prin caunel, pe celelalte le-am mai „cosmetizat” cu inca un galbenus si niste faina, iar in final au fost suuuuper…si apreciate alaturi de chiftelutele crocante de la cuptor.
Multumim Miha…m-a inspirat blogul tau plin de delicii.
SARBATORI FERICITE!
Gabriela, Craciun fericit in continuare alaturi de cei dragi tie! :*
Buna! Am si eu o intrebare: din cantitatea mentionata de tine cam cate bulete ies? Am musafiri weekendul urmator si ma bate gandul sa incerc sa fac 🙂 Multumesc!
Sorina, nu mai stiu exact cate ies, cred ca vreo 15. Depinde si de marimea pe care le-o dai, le poti face mai mici sau mai mari. Mai mici sunt mai dragute. 🙂
Sunt mortale, tocmai le-am dezgustat! Mi-au iesit vreo 23 de bucati!
Ce ma bucur! Sa le papati sanatosi! :*
Arata super , voi incerca si eu sigur si la gust sunt buni
Multumesc!
Sper sa-ti placa! 🙂
Ce minunat arata! Am sa fac si eu astazi!
arata super bine, o bunatate, o sa fac si eu!:X
imi palc foarte mult
am incercat reteta. sunt foarte buni. multumim
Si eu multumesc! >:D<
Se poate pune si margarina in loc de unt ?:d Mss :*
Da
Buna!as vrea sa stiu daca fara cascaval iese bune .Mersi mult
Nu stiu sa-ti spun pentru ca nu am facut niciodata fara cascaval. Rau n-ar avea de ce sa fie, dar stii cum e… chestie de gusturi.