Strudel cu branza dulce

de Miha
372 vizualizări

Astazi avem placinta! Strudel cu branza, cald, dulce si aromat. :))

Pentru aceasta reteta am folosit foi de placinta cumparate, inca nu am prins curaj sa le fac acasa.  Umplutura este simpla, asa cum le place mofturosilor mei, dar puteti adauga si ceva stafide. Sau poate niste visine…

strudel cu branza

Ingrediente

  • 1 pachet foi subtiri de placinta
  • ~100 ml ulei pentru uns foile
  • Pentru umplutura:
  • 300 g branza de vaci cremoasa
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • esenta de rom
  • Pentru sos:
  • 2 oua
  • 200 g smantana
  • esenta de vanilie

 

Mod de preparare Strudel cu branza dulce:

Branza se mixeaza cu ouale, zaharul si esenta de rom pana obtinem o crema fina.

  • Daca branza este prea uscata se adauga 1-2 linguri smantana.

Pentru fiecare strudel vom folosi 3-4 foi de placinta, pe care le vom unge bine cu ulei. Le suprapunem, punem 4-5 linguri din compozitia de branza de-a lungul foii (ca o fasie), apoi rulam. Punem rulourile obtinute intr-o tava unsa cu ulei, unele langa altele.

Pentru ca strudelul sa iasa moale si bun, vom prepara un sos din:

2 oua
200 g smantana
esenta de vanilie

Turnam uniform deasupra strudelelor. Dam tava la cuptor la foc mediu pana se rumenesc. Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza.

Strudel cu branza dulce

In functie de preferinta si de tavile de care dispuneti, se poate prepara si sub forma de spirala. 🙂

poate vă plac și rețetele

20 comentarii

sarah 1 septembrie 2011 - 13:29

vai mie si stomacului meu.astazi clar visez strudelul tau.pupicei

Răspuns
Anonymous 1 septembrie 2011 - 13:56

bun rau de tot! zi-mi te rog ce procent de grasime are branza ta, pt ca eu gasesc doar quark (e un pic acrisoara si degresata). e buna dar e un pic cam apatoasa si tre sa bag gris in compozitie. imi dai vreo idee?! un salut, mihaela!

Răspuns
Miha 1 septembrie 2011 - 14:04

Mihaela, pentru strudelul asta am folosit branza de vaci Twarog de la Dr Oetcher. Scrie pe eticheta ca are 15% grasime. Dar de cele mai multe ori folosesc branza de la bunica, de la tara. Bio! :))

Daca branza e prea moale, pune numai galbenusurile si “leaga” cu cateva linguri de amidon (1-2). Cu gris nu cred ca am facut vreodata.

Răspuns
Miha 1 septembrie 2011 - 14:05

sarah, draga mea…esti departe…ca altfel te invitam la o portie. :*

Răspuns
Danutza 1 septembrie 2011 - 14:07

Chiar mi-e pofta, arata prea biiine!!!

Răspuns
jose manuel 1 septembrie 2011 - 14:21

Se ve delicioso. Saludos

Răspuns
TeoBucatar 1 septembrie 2011 - 14:33

Cu branzica nu am mai facut demult si ii e cam pofta acum ca vad frumusetea asta!

Răspuns
FLORY 1 septembrie 2011 - 14:43

Ce bun,imi place mult,arata tare bine!pupici!

Răspuns
gaby_d 1 septembrie 2011 - 16:27

la asta as veni si eu!

Răspuns
Adela Zilahi 1 septembrie 2011 - 18:28

Foarte buna placinta! Minunata, chiar! Pupici!

Răspuns
maria mihalache 1 septembrie 2011 - 19:06

Preferatul meu.

Răspuns
Alice 2 septembrie 2011 - 6:20

Se vede ca s-a racit la iasi!
lumea, adica Miha, are chef de aprins cuptoarele, de intins cu sucitorul, de copt…
aoleu…hai la mine la o cafea si ia si o bucata de strudel din asta , mai Miha, mai
O zi faina

Răspuns
Anonymous 2 septembrie 2011 - 6:40

Bunuta tareeeeeeeeeeee , mai Miha !
Wk , pe sufletul tau !
Diana .

Răspuns
Antonina 2 septembrie 2011 - 9:07

Asa da! fara foi mesterite.. ca m-ai omorat ;)) bun si gustos! pupici

Răspuns
catkitchen 2 septembrie 2011 - 9:38

daaaaaaaa , bunaciune de strudel …. mie cel mai mult imi place cu visine , facea bunica mea si mancam pe rupte !!!

Răspuns
Bianka 2 septembrie 2011 - 11:16

Foarte bun

Răspuns
Anonymous 6 februarie 2012 - 16:05

Buna ziua

cunoasteti cumva reteta de foi de placinta? Situl dvs e minunat. Felicitari

Răspuns
Miha 6 februarie 2012 - 18:44

Din pacate nu am o astfel de reteta, dar o sa caut si poate ma invrednicesc curand sa o fac. 🙂

Multumesc!

Răspuns
Monica 14 martie 2012 - 8:30

simpla si rapida reteta. azi o sa o incerc 🙂

Răspuns
Miha 14 martie 2012 - 8:34

Multumesc Monica. Ma bucur ca te-a tentat! 😉

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: