Desert cu bezea si zmeura

de Miha
63 vizualizări
Desert cu zmeura si frisca

Un desert usurel, cu blat crocant de bezea fructata umplut cu frisca prospata si zmeura delicata. Un desert cu bezea si zmeura savuros pana la ultima firimitura.

Seamana foarte mult la gust cu Pavlova, doar ca blatul de bezea e mai subtire si evident ca are o alta textura.

Desert cu zmeura si frisca

Ingrediente

  • 100 g albus
  • 100 g zahar
  • 1 lingura sirop concentrat de capsuni si zmeura
  • 1 lingura praf de budinca de capsuni Dr Oetcher
  • Pentru umplutura:
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 1 intaritor de frisca
  • 1 plic de zahar vanilat
  • zmeura

Mod de preparare Desert cu bezea si zmeura:

Foi de bezea:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare. La final vom obtine o spuma lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului. Se adauga praful de budinca si se omogenizeaza usor, apoi siropul concentrat.

Punem bezeaua intr-un posh si intr-o tava tapetata cu hartie de copt spritam spirale de bezea, de marimea dorita.  Dam tava la cuptor la foc mediu, cu usa cuptorului deschisa. Lasam la cuptor pana spiralele de bezea se usuca.

Le desprindem usor de pe hartia de copt si le lasam la racit pe un gratar.

Smantana pentru frisca o batem pana devine pufoasa. Adaugam zaharul vanilat si intaritorul de frisca si mixam pana se intareste suficient. Nu se insista prea mult, sa nu se taie.

  • Daca doriti, puteti sa indulciti frisca. Eu n-am mai pus zahar, am considerat ca blatul de bezea e suficient de dulce.

Punem frisca pe unul din blaturi,  apoi zmeura dupa preferinta. Acoperim cu un alt blat si continuam operatiunea. Turnuletele le facem cat de inalte vrem. 🙂

Foi de bezea cu zmeura

poate vă plac și rețetele

16 comentarii

sarah 3 septembrie 2011 - 13:25

ma mut la tine!un desert de nota 10.pup

Răspuns
gaby_d 3 septembrie 2011 - 14:10

Ce dragalas e!

Răspuns
Cristina 3 septembrie 2011 - 14:53

Eu sunt innebunita dupa Pavlova, asa ca vezi sa nu te trezesti cu mine la usa.

Răspuns
Fancy Cake 3 septembrie 2011 - 15:27

Mmmm! Delicos!

Răspuns
FLORY 3 septembrie 2011 - 17:09

Ce delicat desertul tau!pupici!

Răspuns
Adela Zilahi 3 septembrie 2011 - 17:25

O minunatie, nu am cuvinte de lauda , la ce bine arata, iar prezentarea de invidiat! Pupicei!

Răspuns
Daniela 3 septembrie 2011 - 18:15

Vreau si eu, ca-s obosita la cit am muncit toata ziua… poate imi revin si dorm bine la noapte… Pumpici “

Răspuns
TeoBucatar 3 septembrie 2011 - 18:15

Eu azi nu am avut nimic dulce azi si tu imi pozezi deliciul asta?O seara buna,Miha!

Răspuns
Licuta Marin 3 septembrie 2011 - 19:06

Delicioase si tare frumusele!!! Pup!

Răspuns
Oana D. 3 septembrie 2011 - 19:40

Intr-adevar un desert fin si savuros! Merita incercat!

Răspuns
catkitchen 4 septembrie 2011 - 7:48

a alta dulcegarie de senzatie , imi place mult !!

Răspuns
Valérie ( France ) 4 septembrie 2011 - 11:32

Foarte frumos, o tapiterie care se pretează bine
Îmi place
Vă doresc o mare duminică
Valerie

Răspuns
nadina73 4 septembrie 2011 - 18:34

Frumoase si bune,pup

Răspuns
pansy 4 septembrie 2011 - 20:39

ce desert apetisant si extrem de aratos!

Răspuns
Miha 6 septembrie 2011 - 6:43

Multumesc mult dragele mele pentru aprecieri. :* :* :*
Imi cer scuze ca raspund cu intarziere, dar zilele astea sunt cam nauca de cap. Ne pregatim de scoala… uffff…

Răspuns
Iulia 8 septembrie 2011 - 16:43

Vai vai ce-mi faci:)…Cat de bine arata! Daca mai postezi retete din astea savuroase, intr-o zi o sa te trezesti cu noi toti la usa:D.

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: