Budinca de caramel

de Miha
436 vizualizări
Budinca

Budinca e un desert foarte usor de facut. Se pot face combinatii fel de fel, dupa preferinta fiecaruia. In orice varianta o faceti veti obtine un desert delicios si fara E-uri. 🙂

Chiar daca e un desert usor de facut eu nu l-am facut niciodata pana acum. Am avut nevoie de pozele ametitoare ale Mayei ca sa ma decid sa-l fac. :)))

Budinca

Ingrediente

  • 400 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 25 g amidon

Mod de preparare Budinca de caramel:

Zaharul se caramelizeaza pana devine auriu. Sau maroniu, daca va place gustul mai intens de caramel. Atentie insa sa nu se arda foarte tare, pentru ca va deveni amar.

Laptele se infierbanta si se toarna peste zaharul caramelizat, apoi se fierbe la foc mic pana se dizolva caramelul.

Amidonul il “desfacem” cu putin lapte cu caramel, apoi il turnam in vasul cu lapte si caramel. Fierbem la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa.

Se lasa sa se racoreasca putin, se toarna in cupe si se lasa la racit.

Desert rapid cu caramel

poate vă plac și rețetele

9 comentarii

www.bucataria-sylviei.ro 10 iunie 2011 - 12:43

Superba budinca si prezentare !!!!!

Răspuns
maya 10 iunie 2011 - 12:48

Miha,ma bucur ca ti-a placut.Tu vorbesti de poze?
Luminoase si colorate,superbe imaginile tale! :*

Răspuns
In bucatarie cu Aziz 10 iunie 2011 - 13:17

bai Miha si eu saptamana asta am facut deja de doua ori o dat cu ciocolata si a doua in straturi cu ciocolata si vanilie ,acum urmeaza si asta de caramel ….arata excelent la tine….o zi minunata!!!

Răspuns
Nil 10 iunie 2011 - 14:31

caramel super! simplu si gustos!

Răspuns
Alina---Explora Cuisine 10 iunie 2011 - 15:29

Super faina reteta, simplu si bun! abia astept sa o fac si eu 🙂 Multumesc si weekend minunat iti doresc!

Răspuns
Bianka 10 iunie 2011 - 17:29

Fantasztik

Răspuns
jose manuel 10 iunie 2011 - 20:20

Fantastica. Saludos

Răspuns
Liana10 10 iunie 2011 - 21:08

Trebuie sa incerc si eu budinca asta…boabele de cafea sunt reale sau de cioco? Se rontaie pana la ultima, nuu? :*

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: