Prajitura pufoasa cu piersici pe care v-o aduc astazi este o prajitura simpla si rapida, aromata si gustoasa. Textura blatului facut cu iaurt este incredibil de pufoasa si este grozav de bun, o nebunie, cu orice fructe alegi sa-l faci. O prajitura de casa, care va deveni preferata ta, promit! 😉
INGREDIENTE
- 7 oua
- 300 g zahar
- 300 g iaurt
- 150 ml ulei
- 325 g faina
- 10 g praf de copt
- 1 lingura coaja de lamaie
- esenta de vanilie
- 3-4 piersici
Mod de preparare Prajitura pufoasa cu piersici:
Albusurile se separa de galbenusuri. Peste galbenusuri se toarna uleiul, iaurtul, esenta de vanilie si coaja de lamaie si se amesteca bine pana la omogenizare.
- se poate folosi orice fel de iaurt, eu prefer iaurtul grecesc sau cel de 3.5% grasimi
- puteti folosi si coaja de portocale in locul celei de lamaie sau puteti pune doar vanilie
Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana bezeaua devine ferma si lucioasa si face „tepi” atunci cand scoatem paletele mixerului. Turnam amestecul cu galbenusuri si amestecam usor, la viteza cea mai mica a mixerului sau cu o spatula.
- daca bezeaua este bine batuta amestecul de galbenusuri va ramane la suprafata
Cernem faina amestecata cu praful de copt peste compozitia de oua si amestecam cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Turnam compozitia intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt. Repartizam piersicile taiate felii, in strat uniform pe toata suprafata.
Dam la cuptor la foc mediu (180 grade sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30-35 de minute, pana prajitura se rumeneste usor deasupra.
Prajitura se scoate pe un gratar si se lasa la racit cu tot cu hartia de copt.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL