Buna sa va fie inima, dragilor!
Azi mancam simplu si sanatos! Fie ca e mic dejun sau cina. Sau… de ce nu, pranz? 😀 Bruschete cu ciuperci, absolut delicioase!
Ingrediente
- 500 g ciuperci Champignon brune
- sare si piper
- zeama de la jumatate de lamaie
- cativa catei de usturoi (dupa gust)
- patrunjel verde
- felii de paine
- parmezan
Mod de preparare Bruschete cu ciuperci:
Ciupercile spalate si curatate le punem la fiert in apa cu sare, piper si zeama de lamaie. Sau otet daca nu aveti lamaie. Cand sunt gata le punem intr-o strecuratoare si le lasam la scurs si racit.
Intr-o tigaie incincem 2 linguri de ulei de masline si punem ciupercile taiate felii. Le prajim usor, la foc iute, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Cand sunt gata punem usturoiul pisat si patrunjelul tocat, amestecam si stingem focul. Potrivim gustul de sare si piper.
Feliile de paine le prajim usor, pe gratar sau in prajitorul de paine. Repartizam ciupercile pe fiecare felie de paine, acoperim cu un strat bun de parmezan si dam la cuptor pentru cateva minute, pana se topeste parmezanul.
Cam atat! Pofta buna! 😉
5 comentarii
Foarte buna ideea.O s-o incerc cat de curand.Pupici.
Ce faine sunt !!! Te pup :*
Mihule, imi faci si mie niste bunaciuni din astea?
Ceva foarte bun si crocant!
Imi plac ciupercile si bruschettele la nebunie asa ca am sa incerc aceasta reteta foarte curand. Multumesc si felicitari!!!