Aperitive / Retete culinare

Briose cu carne

loading...

* Pentru aluat:

* 10 g drojdie uscata
* 30 ml ulei
* 150 ml apa
* 150 ml lapte
* 1 lingurita sare
* 1/2 lingurita zahar
* 500 g faina

Toate ingredientele le-am pus la masina de paine. Va rezulta un aluat elastic si nelipicios. Daca e nevoie mai adaugati faina, dar nu mai mult de 50 de grame.

* Pentru umplutura:

* 1 piept de pui
* 3 catei usturoi
* 1 ou
* 4 linguri suc de rosii
* sare si piper
* busuioc
* boabe de porumb
* 100 g cascaval

Pieptul de pui se toaca, apoi se amesteca impreuna cu oul si sucul de rosii. Se condimenteaza dupa gust, iar la sfarsit incorporam si boabele de porumb.

Aluatul se imparte in 12 bilute. Fiecare biluta se intinde pana obtinem cun cerculet de cca 0,5 cm grosime. Punem in mijloc cate o lingura de umplutura,

acoperim cu cascaval.

Strangem marginile, formand o bocceluta.

Fiecare bocceluta o punem in forma de briose ( cu „motul” boccelutei dedesupt) si lasam din nou la crescut.

Ungem cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte si presaram cu susan.

Dam la cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc frumos deasupra, in jur de 30-35 de minute.

Se servesc calde.

loading...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. daca-i carne, hop si eu! uau, ce bine arata!!!!!!!

  2. suupppeeerrrr..
    ver very nice

  3. Vreau si eu daca-i cu carnita de pasarica… Trebuie sa fie tare gustoase… Felicitari cuscra, pentru asa bunatate *

  4. Ooo, asa ceva ar avea mare succes la noi, aluat, si inca cu carne! 😀

  5. fata iara ai taiat puii :))) dar lasa ca merita ptr asa muffins faini apaeritivi,super idee,bravo drago,pusici

  6. eu nu am forme de muffins. daca pun direct in hartie si apoi in tava nu de despuie? sa iasa urat?
    intreb ca nu vreau sa stric bunatate de reteta.

  7. Multumesc mult fetelor de aprecieri!

    Veronica, se pot face si direct in hartie, dar n-or sa aiba forma asta frumoasa.

  8. Miha, am gasit forme. Vineri crosetez si eu asemenea briose. Deja ma gandesc la ele

  9. Miha, la „Briose cu carne” eu pun carnea gatita (calita) cu condimentele si etc. in coca cruda.
    As fi vrut sa vad interiorul la briosele astea frumoase de altfel!

  10. Nina, aceste briose le-am facut pentru petrecerea Amirei de Sf Ioan. Musafirii au papat tot tot, nu mi-au mai lasat nimic pentru pozat. :)))

    Sectiunea arata ca o chifteluta inconjurata de aluat pufos. Au fost f bune.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Briose aperitiv

Briose aperitiv

Atunci cand ai 2 copii la scoala, care mai si invata in ture diferite si un sot care la o prima vedere n-ai spune, dar vesnic cere ceva de mancare :)) ajungi inevitabil intr-un punct in care nu mai stii ce sa le dai dimineata la micul dejun ori sa […]

Tort aperitiv de salata Boeuf

Tort aperitiv de salata Boeuf

Acest tort aperitiv de salata Boeuf a fost vedeta unei mese festive ce-am organizat-o la casa noua, cu ceva vreme in urma 🙂 A fost foarte bine primita si la petrecerea mea aniversara din acest an. Va aduc si voua azi reteta, in caz ca vreti sa va impresionati musafirii […]

Rulada aperitiv cu crema de branza

Rulada aperitiv cu crema de branza

Pana acum m-am „jucat” cu ruladele in fel si chip, dar in varianta dulce. De Pasti am vrut sa aduc ceva nou pe masa cu aperitive, fata de ceea ce fac in mod traditional, si am incercat aceasta rulada aperitiv cu crema de branza. Singurul punct negativ al retetei este […]

Crenvursti in aluat

Crenvursti in aluat

Eu una nu pot spune ca ma dau in vant dupa crenvursti, dar alor mei nu le-ai putea face o mai mare bucurie decat sa le cumperi crevursti, cu cat mai multi cu atat mai bine 😀 Si pentru ca de multe ori ma lupt cu dilema pachetelului pentru scoala […]

%d blogeri au apreciat: