Conchigli cu branza la cuptor

de Miha
23 vizualizări

* 400 g paste conchigli
* 500 ml lapte
* 100 g cascaval
* 100 g mozzarella
* 2 linguri faina
* 50 g unt
* sare
* 50 g cascaval pentru presarat deasupra

Pastele se fierb in apa cu sare, timp de 8-10 minute (conform indicatiilor de pe ambalaj)

Cascavalul si mozzarella le taiem cubulete.

Untul il topim, adaugam faina si amestecam energic. Turnam laptele cate putin, amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Adaugam cubuletele de cascaval si mozzarella si fierbem pana incepe sa se ingroase sosul. Se potriveste gustul de sare.

Ungem cu unt un vas termorezistent si punem pastele fierte.

Turnam sosul deasupra si uniformizam.

Presaram cu cascaval ras

si dam la cuptor, la foc mediu, pana incepe sa se rumeneasca deasupra.

Se serveste cald.

poate vă plac și rețetele

17 comentarii

Nati 27 ianuarie 2010 - 5:32

Ador pastele sub orice forma! Si mai ales cu brinza, mmm..

Răspuns
Veronica 27 ianuarie 2010 - 6:42

Ce bine arata. Deja imi ploua in gura si abia am mancat.
O sa incerc si eu.

Răspuns
Claudia-Maria 27 ianuarie 2010 - 8:12

ce faine scoici ai facut cu cascaval, yamiii,au mancat piticii 🙂

Răspuns
Mariana 27 ianuarie 2010 - 8:24

Mihaaaaa!ce grozave trebuie sa fie!
Si cu ce pofta s-au mincat!
Poze faine!

Te pup si o zi frumoasa!

Răspuns
ILANA ANDREEA 27 ianuarie 2010 - 8:45

Yammy…Eu sunt o mare amatoare de paste :)) Insa iti multumesc pentru reteta mai ales gandindu-ma la Ilana 🙂
PS. Conteaza foarte mult forma pastelor? Adica as putea folosi penne sau fusili?

Răspuns
Miha 27 ianuarie 2010 - 9:40

Veronica, buna dimineata!
Hai la o cafea mai intai. 😉 Si p-aia te invit si la masa. :)))

Răspuns
Miha 27 ianuarie 2010 - 9:40

Multumesc Mariana! O zi buna si tie!

Răspuns
Miha 27 ianuarie 2010 - 9:44

Adela, ma bucur tare mult ca ti-a placut reteta. 😉 Sper sa-i placa si Ilanei.

Nu cred sa conteze forma pastelor prea tare. Eu am mai incercat o reteta asemanatoare cu fusilli si au iesit bine. Voi pune curand si reteta. 😉

Pup si o zi buna!

Răspuns
Miha 27 ianuarie 2010 - 9:47

Claudia, iti dai seama ca in principal pentru pitici am facut. Si chiar le-a placut…si chiar au mancat…:))

Răspuns
Miha 27 ianuarie 2010 - 9:56

Natalia, si noua ne plac. Si ma bucur tare mult pentru ca asa pot sa le mai dau cate ceva ce n-ar accepta in mod normal sa manance…legume, branza…Of of…

Răspuns
maria mihalache 27 ianuarie 2010 - 11:06

Frumoase poze, frumos preparat.Felicitari, Miha!
Ozi buna!

Răspuns
ellis 27 ianuarie 2010 - 12:05

F apetisante!

Răspuns
Alexa 27 ianuarie 2010 - 12:24

Miha draga mea, m-ai ucis. Daca nu fac fac reteta asta urgent o sa mor de pofta. te pup

Răspuns
Larisa 3 februarie 2010 - 8:27

Buna, Miha!
Vreau sa-ti zic ca te apreciez f. mult! Te-am recomandat si colegelor mele! Cu toate suntem incantate de retetele tale! Exceptie nu face nici aceasta reteta delicioasa care a fost savurata din plin si de fetita mea de 5 ani!

Răspuns
Miha 3 februarie 2010 - 9:55

Larisa, multumesc!
Ma bucur tare mult ca va plac retetele mele. Va imbratisez si va mai astept pe la mine!

O zi buna!

Răspuns
mariana 25 noiembrie 2016 - 8:32

Simple si delicioase. Multumim si o zi buna.

Răspuns
Miha 25 noiembrie 2016 - 14:49

multumesc si eu 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: