Rulada cu crema de lapte praf

de Miha
785 vizualizări
Rulada cu cacao pentru tortul Ioana

Rulada cu cacao pentru tortul Ioana

Ingrediente

  • * Blatul:
  • * 4 oua
  • * 150 g zahar
  • * 150 g faina
  • * 3 linguri Nesquik
  • * Crema:
  • * 1 ceasca apa (100 ml)
  • * 1 cana zahar (200 g)
  • * 100 g unt
  • * 150 g lapte praf
  • * 50 g nuca de cocos

Mod de preparare Rulada cu crema de lapte praf:

Blat:

Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina si cacaoa amestecand de jos in sus.

Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, timp de 10-15 minute.

Blatul copt se rastoarna pe o hartie de copt tapetata cu zahar si se ruleaza cu grija.

Rulada cu lapte praf

Crema:

Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul.

Se da deoparte, se adauga untul si se amesteca pana se topeste. Se adauga apoi laptele praf si nuca de cocos.

Crema rezultata se intinde in strat uniform peste blatul racit,

Rulada cu cacao si crema de lapte praf

se ruleaza din nou,

Rulada cu cacao si crema de lapte praf

se tavaleste prin nuca de cocos si se da la rece pentru cateva ore.

Rulada cu crema de lapte

Aceasta este rulada folosita la Tortul Ioana, dar o puteti servi si separat. Este un desert cu care, cu siguranta, va veti incanta musafirii. 🙂

poate vă plac și rețetele

20 comentarii

Jacktels Kochbuch 29 ianuarie 2010 - 10:51

Hallo Miha,

si uite cä un Hot se outen oficial.
Ti-am furat deja Idea si am notat-o.
Multumesc

Salutäri Jacob

Răspuns
Claudia-Maria 29 ianuarie 2010 - 11:40

mai Jacob mi-ai luat-o inainte :))) dar unde gasesti tu milch pulver aici,in afara de acel ptr bebe :))
Miha minunata ruada,simply the best,we fain iti doresc,te tzuc.

Răspuns
Daniela 29 ianuarie 2010 - 13:23

Ma enervezi… unu… pentru ca ai papat o rulada asa de buna si doi, pentru ca-ti permiti sa maninci atitea bunatati si sa nu te ingrasi…

Răspuns
ellis 29 ianuarie 2010 - 16:14

Maaaaiiii si pe mine ma enervezi…dar eu mai rau ma enervez pe mine ca nu pot manca fara sa ma ingras!!!!!!!!
E faina tare!

Răspuns
Terra 29 ianuarie 2010 - 18:04

Buna seara,
Am nominalizat blogul dumneavoastra la una dintre categoriile concursului blogosferic al acestui inceput de an.
Va doresc succes si cat mai multe retete de dulciuri pentru cititori.

http://iaundex.blogspot.com/2010/01/oscar-blogosferic.html

Răspuns
Veronica 31 ianuarie 2010 - 12:35

Ochiul mei nu ma inseala. Am zis eu ca ai mai facut rulada asta.

Răspuns
iulia 10 ianuarie 2011 - 17:29

Ce bine arata!

Răspuns
mihaela 13 noiembrie 2011 - 17:57

arata bine, insa doar in poze! ce bine ar fi daca nu s-ar mai face reteta cu cantitati de pe vremea bunicii! o cana, o ceasca! n-ati auzit de grame? am folosit cum a scris si a iesit o mare prostie de aruncat la caine. nu voi mai face nici o reteta care are asa masuratori.

Răspuns
Miha 13 noiembrie 2011 - 19:51

Mihaela, imi pare rau ca ti-a iesit o mare prostie, dupa cum zici. Banuiesc ca te referi la crema, ca acolo sunt scrise cantitatile cu ceasca si cana.

Crema este o adaptare dupa reteta de ciocolata de casa, care da…este o reteta de pe vremea bunicii si am pastrat masuratorile. Am auzit de grame, dar nu toata lumea are cantar, iar cana si ceasca sunt cele mai la indemana “instrumente” de masurare.

Si in plus, aceasta rubrica de comentarii exista si pentru a comunica cu cei ce citesc blogul si care vor sa faca una din retete si au vreo nelamurire. Astfel ca, acest comentariu al tau mi se pare deplasat, atata timp cat nu ai cerut o lamurire sau nu spui macar cum ai facut si ce anume nu ti-a iesit.

O seara frumoasa iti doresc!

Răspuns
mihaela 15 noiembrie 2011 - 22:10

hai sa facem altfel, ca sa nu fim suparate. scrie in reteta, langa ceasca si cana, cate grame, respectiv ml trebuie. si voi repeta reteta, dupa ce-i va trece supararea sotului meu, ca am stricat asa mult lapte praf.

Răspuns
Miha 16 noiembrie 2011 - 7:24

Mihaela, nu sunt suparata, dar nici bine nu-mi pica atunci cand cineva imi da suturi in fund degeaba. :)))

Am completat in reteta ceea ce mi-ai cerut si sper sa fie ok pentru data viitoare cand vei face din nou reteta, daca o vei face. Nu inteleg totusi de ce spui “asa mult lapte praf”, is doar 150 de grame. Sau ai facut cantitate mai mare? Si ce anume nu ti-a iesit? Ce s-a intamplat?

Răspuns
Anonymous 15 martie 2012 - 12:46

Eu debea an gasit lapte praf in suedia. Debea astept sa incerc

Răspuns
Miha 15 martie 2012 - 15:21

Sper sa-ti placa. 🙂

Răspuns
Cc 14 mai 2012 - 10:17

a iesit foarte buna 🙂 desi putin cam dulceee 😛

Răspuns
Miha 14 mai 2012 - 10:27

Crema e un fel de ciocolata de casa… care se stie…e dulce rau. :)) Dar daca o sa mai faci, poti pune mai putin zahar, sa fie exact pe gustul vostru. 😉

Răspuns
June 18 mai 2012 - 8:28

multumesc frumos:)super reteta-Bravo!!!

Răspuns
Miha 18 mai 2012 - 10:09

Si eu multumesc! 🙂

Răspuns
Andreea 26 aprilie 2014 - 18:35

Te salut si eu si vreau sa te intreb, dupa ce am citit cantitatile, mi se pare ca iasa putin….cam cat e tava? Multumesc si sper sa iasa buna, ca ne plac cremele cu lapte praf 🙂

Răspuns
Andreea 26 aprilie 2014 - 19:39

Mai am o intrebare, blatul cand sta la racit, e rulat, da? este prima data cand fac rulada si nu ma prea pricep. Multumesc

Răspuns
Miha 26 aprilie 2014 - 21:01

Foloseste tava mare de aragaz, cea din dotarea standard.
Da, blatul il rulezi cat este cald si-l lasi la racit in hartia de copt.

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: