Bomboane de ciocolata cu nuca de cocos

de Miha
130 vizualizări

* 120 g ciocolata amaruie
* 2 linguri frisca lichida

* Pentru umplutura:

* 75 ml apa
* 2 linguri miere
* 40 g zahar
* 60 g unt
* 130 g lapte praf
* nuca de cocos


In vasul inalt de la mixerul vertical punem apa fierbinte, mierea, zaharul si untul. Mixam pana se topeste zaharul si se omogenizeaza. Adaugam laptele praf si mixam pana totul devine o crema fina. Turnam crema intr-un castron si adaugam nuca de cocos pana ajungem la consistenta dorita.

Ciocolata o topim la microunde impreuna cu frisca lichida. Omogenizam apoi cu un penson aplicam in strat de ciocolata pe formele de silicon. Dam la congelator pentru cateva minute pana se intareste, apoi mai aplicam un strat si dam din nou la congelator. Repetam operatiunea ori de cate ori este necesar sa obtinem un strat grosut de ciocolata.

Umplem formele cu crema de cocos, apoi mai aplicam un strat de ciocolata. Eu am renuntat la ultima operatiune, am lasat bomboanele fara fund :)) ca deja eram pictata toata cu ciocolata si fii-mea la fel. :))

Se dau formele din nou la congelator pentru cateva minute, apoi se scot cu atentie bombonelele, pe care le vom pune pe hartiute speciale. De preferat ar fi sa se puna bombonelele direct pe hartiute, sa nu lasam amprente pe ciocolata.

poate vă plac și rețetele

3 comentarii

diamond 1 decembrie 2010 - 10:34

ce frumoase ti-au iesit 😀

Răspuns
Michelle 13 februarie 2011 - 15:48

superbe…

Răspuns
Miha 13 februarie 2011 - 16:00

Multumesc! :* :*

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: