Reteta Tort zebra cu inghetata
INGREDIENTE
- Inghetata cu cacao:
- 3 galbenusuri
- 2 linguri zahar
- 1 lingura miere
- 3 linguri cacao
- 150 ml lapte
- 200 ml frisca lichida
- Pentru blatul de biscuiti avem nevoie de:
- 150 g biscuiti obisnuiti
- 1/2 cana miez de nuca
- 80 g unt
Mod de preparare Tort zebra cu inghetata:
Inghetata cu cacao:
Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul si mierea, pana devin pufoase ca o crema. Adaugam si cacaoa. Laptele il punem la fiert si cand da in clocot il turnam peste crema de galbenusuri si mixam pana se racoreste. Dam la frigider pana la racirea completa. Adaugam frisca batuta putin si omogenizam.
Dam la congelator, pentru 2-3 ore. Amestecam in ea din cand in cand, sa spargem acele de gheata care se formeaza.
Inghetata cu zahar ars:
Aceleasi cantitati si mod de preparare ca si la ingheatata cu cacao,cu diferenta ca zaharul il caramelizam si il dizolvam in laptele fiert.
Blat de biscuiti:
Punem totul la robot si mixam pana obtinem pesmetul de biscuit. Eu am facut un pesmet nu foarte fin si s-a cam dezintegrat :)) Recomand o mixare mai fina.
Intr-o tava cu inel detasabil, turnam pesmetul de biscuit si cu fundul unui pahar tasam bine pana se formeaza blatul bine legat. In mijloc se aseaza o lingura de ingheata de cacao,
apoi una de inghetata cu zahar ars.
Repetam pana terminam toata cantitatea de inghetata de casa
Dam din nou la congelator, pana la congelarea completa.
Se serveste cu sos de ciocolata alba.
15 comentarii
delicioooos!
superba! felicitarile mele…
Arata minunat! Felicitari!
Va multumesc mult dragele mele! Cate un pup pentru fiecare-n parte! 🙂
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
:} Miha , cred ca trebuie sa mai faci o dispartitura pentru inghetate 😀 !
Si eu iubesc viata ciocolatoasa si cafeloasa !
te pup 🙂
primul coment l-am sters pentru greseli gramaticale ,sorry!
Sa stii ca ma gandeam la „dispartitura” asta! :))
De-acum cand voi reveni din concediu. Sau …cine stie…poate ma apuca harnicia si o voi face inainte. :))
Pup!
miha,ma disperi …nu am facut never inghetata!si tu vrei sa ma convingi…ca tare-i aspectuasa!trimit e-mail la tine sa aranjam o intilnire,se poate?
Desigur! 😉
MIHA – eu nu mai pot sa ma uit pe blogul tau…inund tastatura!
miha,e-mail nu am gasit .dar am trimis p.m. la …bucatarie!
Ellis,acus plec in concediu si luam o pauza! :)) Eu de la dulcegarit si tu de la inundat! :))
un tort de milioane,miha si tareee bunn
Multumesc mult draga Kity! Pup!
Nu am preparat niciodata inghetata acasa, dar acum ii musai sa incerc ca tare bine arata. Te imbratisez cu drag!