Inghetata

Tort zebra cu inghetata

loading...
Tort zebra cu inghetata

Inghetata cu cacao:

3 galbenusuri
2 linguri zahar
1 lingura miere
3 linguri cacao
150 ml lapte
200 ml frisca lichida

Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul si mierea,pana devin pufoase ca o crema.Adaugam si cacaoa.Laptele il punem la fiert si cand da in clocot il turnam peste crema de galbenusuri si mixam pana se racoreste.Dam la frigider pana la racirea completa.Adaugam frisca batuta putin si omogenizam.

Dam la congelator,pentru 2-3 ore.Amestecam in ea din cand in cand,sa spargem acele de gheata ce se formeaza.

Inghetata cu zahar ars

Aceleasi cantitati si mod de preparare ca si la ingheatata cu cacao,cu diferenta ca zaharul il caramelizam si il dizolvam in laptele fiert.

Pentru blatul de biscuiti avem nevoie de:

150 g biscuiti obisnuiti
1/2 cana miez de nuca
80 g unt

Punem totul la robot si mixam pana obtinem pesmetul de biscuit.Eu am facut un pesmet nu foarte fin si s-a cam dezintegrat :)) Recomand o mixare mai fina.

Intr-o tava cu inel detasabil,turnam pesmetul de biscuit si cu fundul unui pahar tasam bine pana se formeaza blatul bine legat.

In mijloc se aseaza o lingura de ingheata de cacao,

apoi una de inghetata cu zahar ars.

Repetam pana terminam toata cantitatea de inghetata.

Dam din nou la congelator,pana la congelarea completa.

Se serveste cu sos de ciocolata alba.

loading...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

15 Comentarii

  1. delicioooos!

  2. superba! felicitarile mele…

  3. Arata minunat! Felicitari!

  4. Va multumesc mult dragele mele! Cate un pup pentru fiecare-n parte! 🙂

  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  6. :} Miha , cred ca trebuie sa mai faci o dispartitura pentru inghetate 😀 !
    Si eu iubesc viata ciocolatoasa si cafeloasa !
    te pup 🙂
    primul coment l-am sters pentru greseli gramaticale ,sorry!

  7. Sa stii ca ma gandeam la „dispartitura” asta! :))
    De-acum cand voi reveni din concediu. Sau …cine stie…poate ma apuca harnicia si o voi face inainte. :))
    Pup!

  8. miha,ma disperi …nu am facut never inghetata!si tu vrei sa ma convingi…ca tare-i aspectuasa!trimit e-mail la tine sa aranjam o intilnire,se poate?

  9. Desigur! 😉

  10. MIHA – eu nu mai pot sa ma uit pe blogul tau…inund tastatura!

  11. miha,e-mail nu am gasit .dar am trimis p.m. la …bucatarie!

  12. Ellis,acus plec in concediu si luam o pauza! :)) Eu de la dulcegarit si tu de la inundat! :))

  13. un tort de milioane,miha si tareee bunn

  14. Multumesc mult draga Kity! Pup!

  15. Nu am preparat niciodata inghetata acasa, dar acum ii musai sa incerc ca tare bine arata. Te imbratisez cu drag!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Inghetata de vanilie cu sos de capsuni

Inghetata de vanilie cu sos de capsuni

Pe toata perioada verii (si nu numai 😉 ) vasul masinii de inghetata isi are locul bine stabilit in congelator. E mereu pregatit pentru inca o tura de inghetata de casa, pentru ca oricate dulciuri fel de fel as face, daca nu savuram in tihna si-o inghetata parca nu-i destul […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Mod de preparare Inghetata de casa cu Dulce de Leche: Cel mai simplu ar fi daca ati gasi de cumparat Dulce de Leche. Daca nu, il puteti prepara acasa dintr-o cutie de lapte condensat indulcit, dupa cum am aratat AICI Se poate prepara cu cateva zile inainte si se foloseste […]

Inghetata de vanilie – reteta de baza

Inghetata de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Inghetata de vanilie – reteta de baza: Galbenusurile, semintele de la pastaia de vanilie si zaharul se mixeaza pana se obtine o crema. Se toarna incet laptele si smantana pentru frisca si se omogenizeaza. Se pune vasul la baine marie si se fierbe compozitia pana se infierbanta […]

%d blogeri au apreciat: