Tort zebra cu inghetata

de Miha
1344 vizualizări
tort zebra cu inghetata

Reteta Tort zebra cu inghetata

tort zebra cu inghetata
Reteta Tort zebra cu inghetata Mod de preparare Tort zebra cu inghetata: Inghetata cu cacao: Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul si… Inghetata Tort zebra cu inghetata European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Inghetata cu cacao:
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura miere
  • 3 linguri cacao
  • 150 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • Pentru blatul de biscuiti avem nevoie de:
  • 150 g biscuiti obisnuiti
  • 1/2 cana miez de nuca
  • 80 g unt

Mod de preparare Tort zebra cu inghetata:

Inghetata cu cacao:

Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul si mierea, pana devin pufoase ca o crema. Adaugam si cacaoa. Laptele il punem la fiert si cand da in clocot il turnam peste crema de galbenusuri si mixam pana se racoreste. Dam la frigider pana la racirea completa. Adaugam frisca batuta putin si omogenizam.

Dam la congelator, pentru 2-3 ore. Amestecam in ea din cand in cand, sa spargem acele de gheata care se formeaza.

Inghetata cu zahar ars:

Aceleasi cantitati si mod de preparare ca si la ingheatata cu cacao,cu diferenta ca zaharul il caramelizam si il dizolvam in laptele fiert.

Blat de biscuiti:

Punem totul la robot si mixam pana obtinem pesmetul de biscuit. Eu am facut un pesmet nu foarte fin si s-a cam dezintegrat :)) Recomand o mixare mai fina.

Intr-o tava cu inel detasabil, turnam pesmetul de biscuit si cu fundul unui pahar tasam bine pana se formeaza blatul bine legat. In mijloc se aseaza o lingura de ingheata de cacao,

apoi una de inghetata cu zahar ars.

Repetam pana terminam toata cantitatea de inghetata de casa

Dam din nou la congelator, pana la congelarea completa.

Se serveste cu sos de ciocolata alba.

poate vă plac și rețetele

15 comentarii

Flori 12 iulie 2009 - 14:01

delicioooos!

Răspuns
Lacrima 12 iulie 2009 - 14:04

superba! felicitarile mele…

Răspuns
Lavinia 12 iulie 2009 - 14:47

Arata minunat! Felicitari!

Răspuns
Miha 12 iulie 2009 - 14:53

Va multumesc mult dragele mele! Cate un pup pentru fiecare-n parte! 🙂

Răspuns
Anastasia 12 iulie 2009 - 18:31

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

Răspuns
Anastasia 12 iulie 2009 - 18:34

:} Miha , cred ca trebuie sa mai faci o dispartitura pentru inghetate 😀 !
Si eu iubesc viata ciocolatoasa si cafeloasa !
te pup 🙂
primul coment l-am sters pentru greseli gramaticale ,sorry!

Răspuns
Miha 12 iulie 2009 - 18:37

Sa stii ca ma gandeam la „dispartitura” asta! :))
De-acum cand voi reveni din concediu. Sau …cine stie…poate ma apuca harnicia si o voi face inainte. :))
Pup!

Răspuns
alison 12 iulie 2009 - 19:28

miha,ma disperi …nu am facut never inghetata!si tu vrei sa ma convingi…ca tare-i aspectuasa!trimit e-mail la tine sa aranjam o intilnire,se poate?

Răspuns
Miha 12 iulie 2009 - 19:30

Desigur! 😉

Răspuns
ellis 12 iulie 2009 - 19:31

MIHA – eu nu mai pot sa ma uit pe blogul tau…inund tastatura!

Răspuns
alison 12 iulie 2009 - 19:38

miha,e-mail nu am gasit .dar am trimis p.m. la …bucatarie!

Răspuns
Miha 12 iulie 2009 - 20:00

Ellis,acus plec in concediu si luam o pauza! :)) Eu de la dulcegarit si tu de la inundat! :))

Răspuns
kity 13 iulie 2009 - 7:51

un tort de milioane,miha si tareee bunn

Răspuns
Miha 13 iulie 2009 - 16:54

Multumesc mult draga Kity! Pup!

Răspuns
nana 13 iulie 2009 - 19:17

Nu am preparat niciodata inghetata acasa, dar acum ii musai sa incerc ca tare bine arata. Te imbratisez cu drag!

Răspuns

Lasă un răspuns