Salata cu orez, mazare, porumb si ciuperci are un gust care te va uimi…
INGREDIENTE
- Avem nevoie de:
- 1 cana orez
- 3 cani apa
- 1 cana mazare
- 1 cana porumb
- 1 cana ciuperci
- 1 catel de usturoi
- 1 ceapa
- 150 g smantana
- 1 lingura otet balsamic
- verdeata proaspata
- nucsoara
- sare, piper
- 2-3 ulei masline
Mod de preparare Salata cu orez, mazare, porumb si ciuperci:
Orezul se caleste in uleiul incins, se adauga apa si se introduce vasul la cuptor, timp de 30-40 de minute.
Ceapa se taie pestisori fini si se freaca cu putina sare. Adauga otetul balsamic.
Ciupercile se fierb in apa cu putina sare si o lingura de otet, sa nu se innegreasca.
Mazarea si porumbul se fierb in apa cu sare. Cand sunt gata se pun intr-o sita la scurs si racit.
Peste ceapa se pune mazarea fiarta, porumbul si ciupercile, taiate si calite cateva minute in ulei foarte incins impreuna cu usturoiul pisat.
Se adauga verdeata, sarea, piperul si nucsoara.
Orezul se scoate din cuptor si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se adauga smantana, amestecand usor.
Se combina cele doua compozitii: orezul si ceapa, ciupercile, mazarea si porumbul.
5 comentarii
minunat! Imi faceam asa ceva cand urmam dieta disociata si nu mai stiam ce sa mananc. nu-i puneam porumb si mazare pentru ca erau strict interzise…
bravo si sa ne mai faci 🙂
Yam yam !
hmmm!ce bunut si ce prezentare frumoasa,pupici-inclusiv la cei doi mici!
mm..salatica buna si gustoasa cu legume si smantanica….iata cum ai facut salata superr delicioasa!
Multumesc mult dragutelor! 🙂
A fost foarte buna,iar gustul de nucsoara,neasteptat de bun.A dat salatei o savoare deosebita.
Va pup pe toate!