Retete de prajituri / Torturi

Tort „Iepurasii ciocoholici”

Tort de ciocolata cu nuca

Reteta de tort o am de la o buna prietena de familie, Iulia…careia ii multumesc pentru asa o nebunie de tort si pentru atat de multa ciocolata :))

Cea mai tare faza la tortul asta a fost ca a trebuit sa refac glazura, care oricat m-am straduit n-am mai reusit sa o fac neteda si frumoasa. Si asta pentru ca hoata cea mica, adica fii-mea :)) a halit iepurasii de pe tort. A pandit cand nu eram atenta, a deschis frigiderul i-a inhatat si a fugit. :)))

Tort de ciocolata cu nuca

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 2 pahare nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri pesmet de biscuit
  • 1/2 pahar de apa
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 50 g cacao
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • 4 galbenusuri
  • Pentru blatul de bezea avem nevoie de:
  • 200 g zahar
  • 4 albusuri
  • 1 lamaie
  • Pentru glazura avem nevoie de:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • Pentru marginea tortului:
  • miez de nuca prajit
  • 100 g zahar
loading...

Mod de preparare Tort „Iepurasii ciocoholici”

Blat:

Nuca, zaharul si apa se pun la foc mic. Se fierb pana se ingroasa si incepe sa miroase a nuca prajita ­čÖé Apoi se adauga cacaoa si pesmetul de biscuit. Se amesteca bine si se lasa la racit. Cand s-a racorit se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecandu-se energic dupa fiecare. In final, se adauga albusurile batute spuma tare ca pentru bezea. Se coace in forma de tort tapetata cu hartie de copt timp de 40 de minute.

  • Blatul nu trebuie sa fie uscat, este foarte important.

Crema:

Cacaoa impreuna cu jumatate de pahar cu apa, jumatate din cantitatea de zahar, se fierb la foc foarte mic, pana compozitia devine ca o smantana.

Galbenusurile si cealalta jumatate din cantitatea de zahar se freaca spuma si se toarna peste crema fierbinte de cacao. Se fierbe in continuare la foc mic sau pe baie de abur, sa aveti certitudinea ca nu se prinde :))

Untul il topim pe jumatate, apoi il mixam pana devine ca o crema, pe care o incorporam in compozitia racita de galbenusuri.

Blat de bezea:

Albusurile se bat spuma tare. Apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine lucioasa. Se adauga si zeama de lamaie. Se poate pune si coaja rasa, daca va place. Se coace la foc mic, pana blatul de bezea devine uscat. Eu l-am pus in cuptorul la foc mic si cu usa (cuptorului) deschisa si l-am „uitat” acolo ­čÖé

Glazura de ciocolata:

Se topeste ciocolata impreuna cu untul si frisca si se uniformizeaza.

Decor:

Zaharul il caramelizam, apoi adaugam miezul de nuca prajit. Se rastoarna fierbinte pe o farfurie unsa cu unt. Dupa ce s-a racit se marunteste cu sucitorul. Eu am pus la robot ­čśë

Blatul de cacao il taiem in doua. Repartizam jumatate din crema pe unul dintre ele, acoperim cu blatul de bezea, restul de crema si din nou blat. Acoperim cu glazura de ciocolata, iar marginile laterale le „imbracam” in krantz.

Felie tort cu ciocolata si bezea

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

loading...
Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

20 Comentarii

  1. Chiar ca e o nebunie de tort, arata absolut bestial! Iar Amira e de milioane :-)))) draga de ea. Io am noroc ca frigiderul e inalt, avind congelatorul sub el. Altfel cite mi-ar fura si mie Vanda din el.. ­čśÇ

  2. Hristos a inviat !
    Se vede ca Amira face parte din familie ! Ciocoholica, nu hotomana. :)) Pupici ­čÖé

  3. Bravo Amira… sa furi toti iepurasii si outele de pe dulciurile facute de mami… M-ai facut sa rid cu lacrimi…

  4. Natalia,cand am cumparat frigiderul n-am luat in calcul si hotomanii de bunataturi. :)))

    Tortul este intr-adevar super! ­čśë

  5. Adevarat a inviat,Alina! Pupici si de la noi!

  6. Pupici cuscra draga…Ma bucur ca ti-ai inceput ziua razand…;)

  7. oooo,ce bunatate!vin si io,al meu e gata!

  8. Alison,si al nostru e gata! ­čÖü
    Dar daca vii mai facem unul! :))

  9. Anonymous says:

    reteta pentru cel mai bun tort !!!!……..de cand am gasit aceasta reteta, tortul este nelipsit de pe mesele de sabatori…..multumim pentru postarea rettei…si feliciari!!!

  10. E o reteta de tort primita de la o prietena draga. Si noua ne place foarte foarte mult! Ma bucur ca si voua.

    Va imbratisez si va doresc un An Nou fericit!

  11. Nio says:

    As dori sa fac si eu de Pasti, acest tort. As vrea sa te intreb daca ti se pare ok sa coc blaturile intr-o forma de tort cu diametru de 28 de cm sau imi trebuie o forma mai mica? Si as dori sa te mai intreb daca ai insiropat blatul? Multumesc anticipat pt raspuns.

  12. Nio, forma mea de tort e de 24 cm. L-am mai facut o data intr-un ade 26 si a fost ok. De 28 cm n-am avut niciodata. :))

    Blatul nu se insiropeaza.

  13. Nio says:

    Miha, multumesc mult pt raspuns. Inseamna ca trebuie sa imi cumpar si eu una mai mica.
    Ce ironie…caut una mai mica:)))

  14. :)))) De tava e vorba aici draga…de tava…. :)))))

  15. Nio says:

    Multumesc de precizare, draga Miha!:* Maine este marea zi…adica maine fac tortul. O sa intru sa iti spun cum mi-a iesit. Paste fericit!

  16. Nio, „precizarea” a fost o gluma. :)) Pup! Si tin pumnii sa iasa totul bine.

  17. Anonymous says:

    La blat nu trebuie praf de copt sa creasca? Sau creste singur? Sau….nu trebuie sa creasca?
    Il am in cuptor si am si ceva emotii…sper sa iasa sa am ce pune pe masa de pasti ­čśŤ

  18. Blatul va creste de la albusurile batute. ­čÖé

    Sper sa fie totul in regula.

  19. vali says:

    arata superb o sa-l gatesc cat de curand

Las─â un r─âspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe re╚Ťete...

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos ­čÖé Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea ÔÇô Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa ­čÖé Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

%d blogeri au apreciat: