Pasca cu branza

de Miha
433 vizualizări
Pasca cu branza si ciocolata

Reteta Pasca cu branza

Pasca cu branza si ciocolata

Ingrediente

  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 150 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 3 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • esente de rom si vanilie
  • Umplutura de branza:
  • 250 g de branza de vaci
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 2 linguri smantana
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de rom

Mod de preparare Pasca cu branza:

Mai intai am pregatit maiaua. O lingura de faina am inmuiat-o cu putin lapte fierbinte. Dupa ce s-a racit am amestecat cu drojdia inmuiata cu putin lapte rece si o lingurita de zahar. Am lasat la crescut in jur de 15 minute, intr-un loc caldut. Galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul ramas, cu o lingurita de sare, apoi am adaugat si laptele caldut.

Am pus totul in cuva masinii de paine, am adaugat si faina, maiaua si o parte din ulei. Pe parcursul framantarii se adauga si restul de ulei.

Aluatul se imparte in 2 parti. O parte se intinde pe fundul tavii tapetate cu hartie de copt, iar cealalta parte se impleteste in 3. N-am reusit sa fac o impletitura lunga, asa ca am facut 2 mai scurte :)) pe care le-am pus in tava formand un inel. Se lasa la crescut, intr-un loc caldut in jur de 20 de minute.

In acest interval de timp pregatim umplutura de branza:

Am pus toate ingredientele la robot si am obtinut o crema fina si aromata de branza dulce.

Dupa ce a crescut aluatul in tava se toarna in mijloc amestecul de branza, iar marginea se unge cu ou batut.

Se coace in jur de jumatate de ora, pana se rumeneste frumos deasupra. Dupa ce-am scos pasca cu branza din cuptor, cat inca mai era calda am turnat peste branza niste ciocolata topita, asta ca sa nu ne dezmintim de numele de “ciocoholici” :))

Pasca cu branza de vaci

Pasca cu branza dulce si ciocolata

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

poate vă plac și rețetele

13 comentarii

Nati 21 aprilie 2009 - 13:11

Si aici ciocolata, breeee! :))

Răspuns
Miha 21 aprilie 2009 - 13:59

Buna…eu sunt Miha…si sunt dependenta de ciocolata…Am zis! :)))

Răspuns
Nati 21 aprilie 2009 - 14:15

si nu mi-e rusine cu asta, ai uitat sa zici :))))

Răspuns
Daniela 21 aprilie 2009 - 16:00

Eu vreau mijlocul, ca-i brinzos si ciocolatos… se poate ?! Ca aluat pot face si eu, dar brinza adevarata de vaca moldoveneasca, nu am aici…. ufff…offf…

Răspuns
Miha 21 aprilie 2009 - 17:34

Daaa…nu mi-e rusine cu asta! :))

Ma scuzati,dar trebuia sa spun asta!!! :))))

Răspuns
Miha 21 aprilie 2009 - 17:36

Cuscra,da’ vacile alea elvetiene nu stiu sa faca branza buna? :)))

Răspuns
Mirela 21 aprilie 2009 - 21:32

Miha,salivezzzzzzzzz breeee,:)
Cu ciocolata ai fost tare!!!:))
Te pup dulce si bafta la concursuri,te-am votat peste tot,:))!!

Răspuns
Miha 21 aprilie 2009 - 22:10

Multumesc Mirela! Stiam eu ca ma pot baza pe tine! :))

Te pup!

Răspuns
julia 22 aprilie 2009 - 13:41

arata nemaipomenit de bine pasca ta.gata,cat mai curand ma declar ciocoholica(oare am scris bine?!).pupici *-*

Răspuns
Miha 22 aprilie 2009 - 14:57

Julia,bine ai venit in club!! :)))

Răspuns
Dragomara 2 aprilie 2010 - 18:38

Arată destul de bine pasca ta, da’totuşi cam puţină brânză ai folosit, şi-unde-s stafidele?!

Cu aluatul de cozonac frământat la maşina de făcut pâine m-ai dat gata!

Sărbători fericite şi numai bine!

Răspuns
Miha 2 aprilie 2010 - 20:01

Dragomara, initial am pregatit mai multa crema de branza, dar atat a intrat. Mai multa n-am avut unde sa pun. :))
Stafidele …nu-s. :)) Mofturosilor mei nu le plac stafidele, asa ca n-am pus. Dar asta e doar chestie de gust, nu e musai sa fie sau sa nu fie stafide. 😉
De ce zici ca te-am dat gata cu aluatul de cozonac? Nici asta nu e bun daca nu e framantat de mana?

Sarbatori fericite si tie!

Răspuns
Ioana 1 aprilie 2013 - 20:45

Ador retetele tale :*

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: