Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu mere si aluat dospit

Tarta cu mere si aluat dospit

Pentru aceasta tarta cu mere si aluat dospit am folosit pentru aluat reteta Tanei de pe culinar. Am facut reteta completa desi tava mea e cam mica, dar n-a fost o problema, din ce-a ramas am facut niste cornuri pufoase cu ciocolata si gem. 😉

Tarta cu mere si aluat dospit

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 ml lapte caldut
  • 100 g zahar
  • 500-550 g faina
  • 25 g drojdie
  • 100 g unt moale
  • 1 galbenus
  • 1 plic zahar vanilat
  • Umplutura:
  • 4 mere mari
  • zahar dupa gust
  • 1 lingurita scortisoara
  • 50 g unt
loading...

Mod de preparare Tarta cu mere si aluat dospit:

Aluat:

Toate ingredientele le-am pus in masina de paine la programul de framantare + dospire. In tot acest timp am pregatit umplutura de mere.

Am dat merele pe razatoarea mare si le-am calit impreuna cu untul, zaharul si scortisoara. Am lasat la racit pana a fost gata aluatul.

Am tapetat forma cu hartie de copt, am intins o foaie de aluat pe care dupa ce am asezat-o in forma am intepat-o cu furculita din loc in loc. Am turnat merele si am acoperit cu o alta foaie de aluat, pe care la randul ei am intepat-o cu furculita. Albusul ramas l-am batut bine cu zahar vanilat si am uns tarta, cu o pensula. Am copt la foc mediu, in jur de 40 de minute.

Am lasat sa se raceasca in tava, apoi am taiat felii pe care le-am pudrat cu zahar.

Din restul de aluat am facut cateva cornuri pufoase cu ciocolata Nutella si gem de prune. 😉

Tarta cu mere rase

Cornuri pufoase cu ciocolata

loading...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. suuuuuper! bravo, mami!

  2. tizo ti-a iesit minunata.e reteta scrisa de mine,acum am emigrat pe DC 🙂

  3. Miho,tu esti Tana? :))

  4. Multumesc Ellis! Pup!

  5. da da in buletin mihaela,in rest tana,osna si mami 🙂

  6. Ahaaaa…pai spune asa mey…N-am stiut…am ramas in urma cu stirile…:))

  7. Este un fel de placinta cu mere, adica este acelasi lucru… foarte bun

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Pandispan pufos – reteta clasica

Pandispan pufos – reteta clasica

Desi de obicei folosesc o alta reteta de blat de tort, in maratonul aniversarilor de la sfarsitul anului trecut am vrut sa incerc si sa testez reteta clasica de pandispan pufos. In reteta clasica se folosesc doar oua, zahar si faina, plus aromele preferate, fata de cealalta reteta unde se […]

Eclere cu crema de lamaie si frisca

Eclere cu crema de lamaie si frisca

De sarbatori am vrut sa fac o surpriza copiilor si le-am facut acest desert pe care ei il adora. Reteta de eclere cu crema de vanilie si frisca imi este reteta de baza pentru eclere. De aceasta data am vrut o nota de prospetime si am adaugat lamaie in crema […]

Chec pufos din albusuri – reteta de Craciun

Chec pufos din albusuri – reteta de Craciun

I-am spus reteta de Craciun, dar acest chec pufos din albusuri poate deveni foarte usor si un chec de Paste ori de alta sarbatoare, atunci cand ne raman multe albusuri de la diverse aperitive festive 😉 Este un chec pufos si aromat, numai bun de servit la cafea. Va mirosi […]

Prajitura cu foi de cacao si crema de ciocolata

Prajitura cu foi de cacao si crema de ciocolata

De Sarbatori, pentru ca spatiul din frigider este limitat, prefer sa fac prajituri care se pot pune una peste alta, fara a le strica aspectul. Din acest motiv, dar si pentru ca ne place mult, prajitura Alba ca zapada este prezenta mai la toate sarbatorile. Nu stiu daca anul acesta […]

%d blogeri au apreciat: