Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu mere si aluat dospit

Tarta cu mere si aluat dospit

Pentru aceasta tarta cu mere si aluat dospit am folosit pentru aluat reteta Tanei de pe culinar. Am facut reteta completa desi tava mea e cam mica, dar n-a fost o problema, din ce-a ramas am facut niste cornuri pufoase cu ciocolata si gem. 😉

Tarta cu mere si aluat dospit

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 ml lapte caldut
  • 100 g zahar
  • 500-550 g faina
  • 25 g drojdie
  • 100 g unt moale
  • 1 galbenus
  • 1 plic zahar vanilat
  • Umplutura:
  • 4 mere mari
  • zahar dupa gust
  • 1 lingurita scortisoara
  • 50 g unt
loading...

Mod de preparare Tarta cu mere si aluat dospit:

Aluat:

Toate ingredientele le-am pus in masina de paine la programul de framantare + dospire. In tot acest timp am pregatit umplutura de mere.

Am dat merele pe razatoarea mare si le-am calit impreuna cu untul, zaharul si scortisoara. Am lasat la racit pana a fost gata aluatul.

Am tapetat forma cu hartie de copt, am intins o foaie de aluat pe care dupa ce am asezat-o in forma am intepat-o cu furculita din loc in loc. Am turnat merele si am acoperit cu o alta foaie de aluat, pe care la randul ei am intepat-o cu furculita. Albusul ramas l-am batut bine cu zahar vanilat si am uns tarta, cu o pensula. Am copt la foc mediu, in jur de 40 de minute.

Am lasat sa se raceasca in tava, apoi am taiat felii pe care le-am pudrat cu zahar.

Din restul de aluat am facut cateva cornuri pufoase cu ciocolata Nutella si gem de prune. 😉

Tarta cu mere rase

Cornuri pufoase cu ciocolata

loading...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. suuuuuper! bravo, mami!

  2. tizo ti-a iesit minunata.e reteta scrisa de mine,acum am emigrat pe DC 🙂

  3. Miho,tu esti Tana? :))

  4. Multumesc Ellis! Pup!

  5. da da in buletin mihaela,in rest tana,osna si mami 🙂

  6. Ahaaaa…pai spune asa mey…N-am stiut…am ramas in urma cu stirile…:))

  7. Este un fel de placinta cu mere, adica este acelasi lucru… foarte bun

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Briose pufoase de post

Briose pufoase de post

Ma gandeam sa fac o prajitura de post cu nuca de cocos, dar pana la urma, pentru ca plac mai mult copiilor sub aceasta forma, am  facut briose pufoase de post. Mod de preparare Briose pufoase de post: Intr-un castron amestecam laptele de orez cu coaja de portocale, esenta de […]

%d blogeri au apreciat: