Pentru aceasta tarta cu mere si aluat dospit am folosit pentru aluat reteta Tanei de pe culinar. Am facut reteta completa desi tava mea e cam mica, dar n-a fost o problema, din ce-a ramas am facut niste cornuri pufoase cu ciocolata si gem. 😉
Ingrediente
- Aluat:
- 200 ml lapte caldut
- 100 g zahar
- 500-550 g faina
- 25 g drojdie
- 100 g unt moale
- 1 galbenus
- 1 plic zahar vanilat
- Umplutura:
- 4 mere mari
- zahar dupa gust
- 1 lingurita scortisoara
- 50 g unt
Mod de preparare Tarta cu mere si aluat dospit:
Aluat:
Toate ingredientele le-am pus in masina de paine la programul de framantare + dospire. In tot acest timp am pregatit umplutura de mere.
Am dat merele pe razatoarea mare si le-am calit impreuna cu untul, zaharul si scortisoara. Am lasat la racit pana a fost gata aluatul.
Am tapetat forma cu hartie de copt, am intins o foaie de aluat pe care dupa ce am asezat-o in forma am intepat-o cu furculita din loc in loc. Am turnat merele si am acoperit cu o alta foaie de aluat, pe care la randul ei am intepat-o cu furculita. Albusul ramas l-am batut bine cu zahar vanilat si am uns tarta, cu o pensula. Am copt la foc mediu, in jur de 40 de minute.
Am lasat sa se raceasca in tava, apoi am taiat felii pe care le-am pudrat cu zahar.
Din restul de aluat am facut cateva cornuri pufoase cu ciocolata Nutella si gem de prune. 😉
7 comentarii
suuuuuper! bravo, mami!
tizo ti-a iesit minunata.e reteta scrisa de mine,acum am emigrat pe DC 🙂
Miho,tu esti Tana? :))
Multumesc Ellis! Pup!
da da in buletin mihaela,in rest tana,osna si mami 🙂
Ahaaaa…pai spune asa mey…N-am stiut…am ramas in urma cu stirile…:))
Este un fel de placinta cu mere, adica este acelasi lucru… foarte bun