Tarta cu mere si aluat dospit

de Miha
3876 vizualizări
Tarta cu mere si aluat dospit

Pentru aceasta tarta cu mere si aluat dospit am folosit pentru aluat reteta Tanei de pe culinar. Am facut reteta completa desi tava mea e cam mica, dar n-a fost o problema, din ce-a ramas am facut niste cornuri pufoase cu ciocolata si gem. 😉

Tarta cu mere si aluat dospit

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 ml lapte caldut
  • 100 g zahar
  • 500-550 g faina
  • 25 g drojdie
  • 100 g unt moale
  • 1 galbenus
  • 1 plic zahar vanilat
  • Umplutura:
  • 4 mere mari
  • zahar dupa gust
  • 1 lingurita scortisoara
  • 50 g unt

Mod de preparare Tarta cu mere si aluat dospit:

Aluat:

Toate ingredientele le-am pus in masina de paine la programul de framantare + dospire. In tot acest timp am pregatit umplutura de mere.

Am dat merele pe razatoarea mare si le-am calit impreuna cu untul, zaharul si scortisoara. Am lasat la racit pana a fost gata aluatul.

Am tapetat forma cu hartie de copt, am intins o foaie de aluat pe care dupa ce am asezat-o in forma am intepat-o cu furculita din loc in loc. Am turnat merele si am acoperit cu o alta foaie de aluat, pe care la randul ei am intepat-o cu furculita. Albusul ramas l-am batut bine cu zahar vanilat si am uns tarta, cu o pensula. Am copt la foc mediu, in jur de 40 de minute.

Am lasat sa se raceasca in tava, apoi am taiat felii pe care le-am pudrat cu zahar.

Din restul de aluat am facut cateva cornuri pufoase cu ciocolata Nutella si gem de prune. 😉

Tarta cu mere rase

Cornuri pufoase cu ciocolata

poate vă plac și rețetele

7 comentarii

ellis 20 februarie 2009 - 18:45

suuuuuper! bravo, mami!

Răspuns
mihaela 20 februarie 2009 - 19:30

tizo ti-a iesit minunata.e reteta scrisa de mine,acum am emigrat pe DC 🙂

Răspuns
Miha 20 februarie 2009 - 19:38

Miho,tu esti Tana? :))

Răspuns
Miha 20 februarie 2009 - 19:39

Multumesc Ellis! Pup!

Răspuns
mihaela 20 februarie 2009 - 19:51

da da in buletin mihaela,in rest tana,osna si mami 🙂

Răspuns
Miha 20 februarie 2009 - 19:56

Ahaaaa…pai spune asa mey…N-am stiut…am ramas in urma cu stirile…:))

Răspuns
Service GSM 8 noiembrie 2017 - 18:15

Este un fel de placinta cu mere, adica este acelasi lucru… foarte bun

Răspuns

Lasă un răspuns