Tort cu capsuni si crema cu mascarpone

de Miha
2688 vizualizări
Tort cu capsuni si crema cu mascarpone

Dragilor, pentru astazi avem o reteta de Tort cu capsuni si crema cu mascarpone. Nu este o reteta complicata, iar rezultatul este unul grozav de bun. Blat de tort pufos si aromat cu lamaie, iar cele doua creme completeaza gustul lejer si racoritor. Este un tort pe care eu vi-l recomand cu toata inima! 

La multi ani Petro, prietena mea draga!

Tort cu capsuni si crema cu mascarpone

Tort cu capsuni si crema cu mascarpone

Dragilor, pentru astazi avem o reteta de Tort cu capsuni si crema cu mascarpone. Nu este o reteta complicata, iar rezultatul este… Torturi Tort cu capsuni si crema cu mascarpone European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 4 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Blat de tort:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie si lamaie
  • Crema de capsuni:
  • 500 g capsuni
  • 200 g zahar
  • 10 g gelatina
  • Crema cu mascarpone:
  • 250 g mascarpone
  • 150 g iaurt grecesc
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 150 g zahar pudra
  • 5 g gelatina
  • 250 g capsuni
  • Pentru ornat:
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra vanilat

Mod de preparare Tort cu capsuni si crema cu mascarpone:

Blat de tort:

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa.

  • de obicei eu folosesc o rasnita de cafea pentru a face zaharul pudra. Se topeste mai repede si nu raman cristale de zahar

Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie si cea de lamaie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri. Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia. Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu (180 grade), pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea. Blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema de capsuni:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece, atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita.

Capsunile amestecate cu zahar se pun la fiert intr-o cratita, la foc mediu. Se fierb cateva minute, pana capsunile se inmoaie si zaharul se topeste. Mixam cu blenderul verticala pana obtinem un piure fin de capsuni. Lasam sa se racoreasca putin, cat sa ajunga la o temperatura suportabila la deget si adaugam gelatina. Amestecam pana se topeste. Lasam deoparte la temperatura camerei.

Crema cu mascarpone:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece, atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita. Capsunile se taie cubulete si se pun la scurs intr-o sita.

Intr-un bol amestecam smantana pentru frisca, zaharul pudra, esenta de vanilie si mascarpone. Mixam pana obtinem o crema ferma si pufoasa. Adaugam iaurtul si omogenizam usor si o spatula. Topim gelatina pe baie de aburi sau la microunde, fara a infierbanta foarte tare. Punem cateva linguri de crema peste gelatina si amestecam energic, sa nu se inchege gelatina. Turnam acest amestec peste crema cu mascarpone din bol si omogenizam.

Dam deoparte 1/3 din crema, pe care o adaugam in piureul de capsuni. Amestecam usor cu o spatula si dam la rece, pana incepe sa se ingroase si va fi buna de pus peste blat.

In crema ramasa incorporam capsunile taiate cubulete.

Asamblare Tort cu capsuni si crema cu mascarpone:

Blatul racit se taie in 3. In tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara, se pune primul blat pe care il insiropam usor cu putin lapte indulcit si aromat cu vanilie. Se pune crema cu capsuni si mascarpone in strat uniform. Se acopera cu cel de-al doilea blat, de asemenea usor insiropat. Urmeaza crema de capsuni si cel de-al treilea blat insiropat usor.

  • nu insiropati exagerat, blatul va mai trage din umezeala cremelor.

Se inveleste tortul in folie alimentara si se da la frigider pana se intaresc cremele. De preferat ar fi sa-l tineti peste noapte.

Crema de mascarpone cu frisca pentru decor:

Toate ingredientele se pun intr-un bol sau in vasul robotului de bucatarie. Se mixeaza pana capata consistenta si crema este este suficient de ferma. Totusi, aveti grija sa nu mixati mai mult decat este necesar, pentru ca exista riscul sa se taie.Imbracati tortul cu o parte din crema, cu cealalta ornati dupa preferinta.

Pofta buna! 😉

Tort cu capsuni si crema cu mascarpone

Tort cu capsuni si crema cu mascarpone

RETETA IN IMAGINI

Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: