Gem de capsuni fara conservanti

de Miha
716 vizualizări
Gem de capsuni fara conservanti

Gem de capsuni fara conservanti – reteta rapida

Desi imi place si dulceata de capsuni, in sezon prefer sa fac gem de capsuni. Doar cateva borcane, cat sa fie de intins pe niste clatite (reteta pe care eu o folosesc de obicei si o consider perfecta o gasiti AICI ) sau sa folosesc la o prajitura de casa.

Am citit pe Facebook pe un grup de bucatarie despre aceasta metoda de preparare a retetei de gem de capsuni si am vrut sa o pun in aplicare, mai ales pentru ca sunt multe capsuni in gradina care nu rezista prea mult din cauza ploilor. E o metoda noua pentru mine, deci nu va pot spune daca „tine” si peste iarna. Dar cred ca daca borcanele sunt bine sterilizate, gemul este pus fierbinte si inchis bine capacul, ar trebui sa fie in regula.

Gustul este grozav de bun, dulce-acrisor, culoarea este o nebunie!

Gem de capsuni fara conservanti
Gem de capsuni fara conservanti – reteta rapida Desi imi place si dulceata de capsuni, in sezon prefer sa fac gem de… Dulceata/Gem Gem de capsuni fara conservanti European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 2 vot(uri) )

Mod de preparare Gem de capsuni fara conservanti:

Capsunile se spala, se curata de codite si se lasa la scurs intr-o sita. Se pun intr-un bol, se stropesc cu zeama de la jumatate de lamaie si se presara zaharul deasupra. Se dau la rece pentru cateva ore sau peste noapte, timp in care capsunile vor lasa zeama suficienta pentru fierbere. Cu o lingura de lemn se amesteca fructele cu zaharul lasat la fund.

  • cantitatea de zahar poate varia in functie de preferinta voastra de dulce sau de cat de acre sau dulci sunt capsunile. Eu prefer sa pun zahar la jumatate din cantitatea fructelor. Se poate pune si mai mult, pana la 1:1. Atunci cu siguranta gemul va tine mai mult, zaharul fiind un conservant natural 🙂

Se rastoarna intr-o cratita cu gura cat mai larga si se pun la fiert la foc mediu spre mare, amestecand continuu cu lingura de lemn. In acest fel cu siguranta gemul nu se va lipi de fundul cratitei si apa din fructe se va evapora mai repede. Pe masura ce gemul fierbe se aduna spuma care se formeaza deasupra.

Cu cca 5-10 minute inainte de finalizare, am pasat capsunile cu blenderul vertical. Asta pentru ca asa imi place mie, sa fie pasta. Daca voi vreti sa gasiti bucati de fructe prin gem puteti sa omiteti acest pas.

Timpul de fierbere poate varia in functie de cat de apoase sunt capsunile si de cat de legat vreti voi sa fie gemul. Eu am fiert in jur de 25-30 de minute. Trebuie sa tineti cont de faptul ca gemul se ingroasa dupa ce se raceste. Puteti testa punand o lingurita de gem pe o farfurie rece, sa va faceti o idee despre consistenta finala.

  • acest timp este suficient pentru cantitati mici de fructe, de pana la 2-2.5 kg

Turnati gemul fierbinte in borcanele sterilizate, puneti capacul. Intoarceti borcanele cu fundul in sus si lasati-le sa se raceasca lent.

Ce ziceti, incercati si voi? 😉

Gem de capsuni fara conservanti

RETETA IN IMAGINI

gem de capsuni fara conservanti

Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: