Tort cu budinca de caramel si ciocolata

de Miha
137 vizualizări
Tort cu caramel si ciocolata

Va spuneam in postarea trecuta ca am avut evenimente in familie. Si  mai urmeaza… luna noiembrie e catastrofala pentru buzunare :))) dar incercam sa vedem partea frumoasa… ne vom distra, vom primi cadouri si vom manca torturi si prajituri… :))))

Din pacate nici pentru acest tort cu budinca de caramel si ciocolata nu am poza cu sectiunea. Daaa…poate data viitoare. :))

Tort cu caramel si ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic budinca de caramel Dr Oetcher
  • Pentru crema
  • 1200 ml lapte
  • 12 linguri zahar
  • 75 g amidon
  • 100 g unt
  • 100 g ciocolata amaruie
  • Pentru ornat am folosit:
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar
  • 2 plicuri intaritor
  • 1 lingura cafea solubila fina  (ness)
  • 50 g ciocolata amaruie

Mod de preparare Tort cu budinca de caramel si ciocolata:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se toarna peste bezea. Se amesteca usor cu o lingura sau la viteza cea mai mica a mixerului. Separat amestecam faina cu budinca si praful de copt, apoi o incorporam in compozitie, amestecand usor cu o lingura, cu miscari de jos in sus. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pentru cca jumatate de ora.

Blatul se pune pe un gratar si se lasa la racit.

Blat de tort cu caramel

Crema:

Am triplat cantitatile de la budinca de caramel ce-am facut-o cu ceva vreme in urma.

Zaharul se caramelizeaza, pana ajunge la culoarea chihlimbarului. Laptele se toarna peste zaharul caramelizat, apoi se fierbe la foc mic pana se dizolva caramelul.

Amidonul il “desfacem” cu putin lapte din cratita, apoi il turnam peste laptele cu caramel. Fierbem la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa.

Impartim crema in jumatate. In una din parti incorporam untul, iar in cealalta ciocolata rupta bucatele. Omogenizam si lasam la racit.

Crema de caramel si ciocolata pentru tort

Blatul racit il taiem in 3. Pe unul din blaturi punem crema cu ciocolata, acoperim cu al doilea blat, crema de caramel si cel de-al treilea blat.

Pentru ornat:

Smantana rece se bate cu mixerul pana incepe sa capete consistenta. Adaugam zaharul si intaritorul si mixam pana se intareste bine. La sfarsit incorporam ness-ul, amestecand usor cu o lingura.

  • Eu am vrut neaparat sa fac modelul lui Gabi, dar voi puteti orna cum doriti. Si pentru ca spiralele alea sa iasa foarte bine, va sugerez sa folositi frisca vegetala.

Tort cu caramel si ciocolata

Tort cu budinca de caramel si cioolata

poate vă plac și rețetele

45 comentarii

gaby_d 15 octombrie 2011 - 11:42

Tare frumos!~

Răspuns
TeoBucatar 15 octombrie 2011 - 12:18

Ai spus caramel?Tare bun tre sa fi fost dar daca e dus demult…:)

Răspuns
Petronela 15 octombrie 2011 - 12:20

Ce bun trebuie sa fie daca e caramelat…iar combinatia frisca,ness si caramel e dementiala….Prezentarea e extraordinara!
Iti doresc un weekend placut si plin de soare!Pupici!!!

Răspuns
Marius Barbu 15 octombrie 2011 - 16:44

Foarte frumos ornat! Un final destul de fericit, daca s-ar putea gusta din poze finalul ar fi extraordinar 🙂 Salutari!

Răspuns
Micul 15 octombrie 2011 - 17:40

Arata superb, gustul sunt sigura ca e demential.
Pupici la pitici.

Răspuns
Fancy Cake 15 octombrie 2011 - 17:56

Foarte frumos!

Răspuns
maria mihalache 15 octombrie 2011 - 18:11

O combinatie delicioasa si pe placul meu.Minunat arata.
Asa cum este la tine noiembrie asa este la mine aprilie…………plin de evenimente.
Pup si seara minunata!

Răspuns
ophelia1983 15 octombrie 2011 - 18:44

ce fainuc este! bravo Miha! LA mult ani celor sarbatoriti luna asta!

Răspuns
Licuta Marin 15 octombrie 2011 - 19:37

Ce deliciu!!!O combinatie pe gustul meu!Pup!

Răspuns
Sara & Miki 15 octombrie 2011 - 20:29

Minunat, pup!

Răspuns
Sara & Miki 15 octombrie 2011 - 20:29

Minunat, pup!

Răspuns
pansy 15 octombrie 2011 - 21:52

fata mamii,arata grozav ! asa ca nu-ti mai fa probleme cu sectiunea,ca daca citesti reteta te lamuresti .

Răspuns
sarah 16 octombrie 2011 - 5:30

deja stii ca salivam,nu?arata super!pupicei

Răspuns
minoki 16 octombrie 2011 - 7:39

Yumm, yumm!!!!!!!

Răspuns
Antonina 16 octombrie 2011 - 10:38

Caramel????? pai sunt prezenta clar!! o feliuta si pentru mine te rog!!

Răspuns
Dan si Ionela Dumitru 16 octombrie 2011 - 15:44

Inca o reteta ce ne incanta simturile. Felitari si multumim.

Răspuns
beautyroom 16 octombrie 2011 - 18:22

Funland UNIREA si BEAUTYROOM te invita sa participi la campionatul de biliard al blogerilor. Vezi detaliile de inscriere aici:

http://www.beautyroom.ro/articole/timp-liber/funland-campionat-de-biliard-pentru-blogeri_51

Hai sa ne distram!

Răspuns
pansy 16 octombrie 2011 - 18:41

ce fain arata si tortul asta !nici nu vrau sa ma gandsc :caramel,frisca ,ciocolata !

Răspuns
Andrada 17 octombrie 2011 - 6:55

E un tort reusit! Cel putin estetic… Ca sa vad cum e cu gustul ar trebui sa fac si eu unul, nu? Mai ales ca se apropie ziua mea 🙂

Răspuns
VicainCucina 17 octombrie 2011 - 8:26

delitios Miha ! Tu faci pozele ? Sint super 😉

Răspuns
Clementa Alexandra Danescu 17 octombrie 2011 - 14:50

de abia astept sa il incerc

Răspuns
Miha 17 octombrie 2011 - 16:10

Multumesc Gabi! :*

Răspuns
Miha 17 octombrie 2011 - 16:11

Multumesc Teo! Daaaa…fuse si se duse… :)))

Răspuns
Miha 17 octombrie 2011 - 16:12

Multumesc Petro! O saptamana frumoasa iti doresc! Pup!

Răspuns
Miha 17 octombrie 2011 - 16:13

Salutari Marius! Multumesc tare mult de aprecieri!

Răspuns
Miha 17 octombrie 2011 - 16:15

Pupici si de la noi Micule. Multumesc! :*

Răspuns
Miha 17 octombrie 2011 - 16:16

Multumesc Raluca! :*

Răspuns
Miha 17 octombrie 2011 - 16:17

Multumesc Maria! Pup!
Pana la urma e bine si multumim lui Dumnezeu ca sunt evenimente fericite. 😉

Răspuns
Miha 17 octombrie 2011 - 16:21

Multumesc Ophelia in numele sarbatoritelor! :*

Răspuns
Miha 17 octombrie 2011 - 16:22

Pupici Licuta. Ma bucur ca-ti place! :*

Răspuns
Miha 17 octombrie 2011 - 16:25

Multumesc Sara! Pup!

Răspuns
Miha 17 octombrie 2011 - 16:26

Multumesc Pansy draga mea! De asta te iubesc eu pe tine, ca esti atat de draguta! Pup!

Răspuns
Miha 17 octombrie 2011 - 16:28

Multumesc Sarah! Pupici si de la noi! :*

Răspuns
Miha 17 octombrie 2011 - 16:28

Daaa…Minoki….yumm yumm… :))

Răspuns
Miha 17 octombrie 2011 - 16:29

Antonina, la cat imi esti de draga pun 2 felii deoparte pentru tine. :)) Pup!

Răspuns
Miha 17 octombrie 2011 - 16:38

Multumesc Dan si Ionela! Va imbratisez cu drag!

Răspuns
Miha 17 octombrie 2011 - 16:59

Multumesc Andrada! Abia astept sa-mi spui daca ti-a placut! La multi ani in avans! 🙂

Răspuns
Miha 17 octombrie 2011 - 17:00

Multumesc Vica! Da, pozele sunt facute de mine. 🙂

Răspuns
Miha 17 octombrie 2011 - 17:01

Clementa, ma bucur ca ti-a placut acest tort si ca-l vei incerca. Pupici!

Răspuns
raluca 13 martie 2012 - 15:58

buna doamna!Cum se fac fulgii aceia de ciocolata?

Răspuns
Miha 13 martie 2012 - 17:20

Buna Raluca.

Fulgii aceia de ciocolata sunt o incercare nereusita de a face niste onduleuri mari de ciocolata. :))

Topesti ciocolata cu putin ulei, apoi o intinzi pe o suprafata plana de inox, in strat foarte subtire. Dai la congelator foarte putin, cat sa se intareasca, dar nu mult, caci se intareste si devine casanta.

Iei apoi o spatula si razui fasii din ciocolata, dintr-un capat in celalalt.

Ai aici un filmulet cu ceea ce incerc eu sa-ti explic si nu-mi prea reuseste. :))))

http://www.sprinklebakes.com/2011/03/peanut-butter-cup-chocolate-cake.html

Răspuns
Talia 19 octombrie 2012 - 11:33

Buna Miha, am si eu o intrebare de ce se lasa blatul dupa ce il scot de la cuptor? ca am incercta acest tort si dupa coacere cind am scos blatul, sa lasat:(( din pacate

Răspuns
Miha 19 octombrie 2012 - 12:06

Buna, Talia.
Cum adica s-a lasat? S-a lasat doar un pic sau de tot?

E foarte posibil sa mai trebuiasca putina faina, asta daca ai batut albusurile foarte bine si ai respectat regula de amestecare “usor, cu miscari de jos in sus”. La fel de bine poate fi si din cauza cuptorului, probabil ca trebuie sa-l lasi mai mult.

Răspuns
Talia 19 octombrie 2012 - 12:28

Foarte tare s-a lasat,nu mai are sanse la tort, nu e posibil la taiat in jumatate…cind am deschis cuptorul dupa 35 min, era atit de frumos crescut, rumenit, superb, dar s-a lasat incredibil de mult

Răspuns
Miha 19 octombrie 2012 - 15:36

Talia, ce fel de praf de budinca folosesti? Pana la urma blatul asta e un simplu blat de pandispan, nu e atat de greu de facut. Vezi si din ceea ce am scris mai sus, poate te ajuta. 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: