Sunca de curcan

de Miha
408 vizualizări

Sunca de curcan este foarte buna si inlocuieste cu succes mezelurile din comert. Ca si la pastrama de pui, trebuie nitica rabdare in procesul de preparare, dar rezultatul final merita totul

Sunca de curcan

Ingrediente

  • 1 bucata de piept de curcan (am taiat o parte dintr-un piept de curcan extrem de generos, cca 400 grame)
  • 1 cana apa (sau supa daca aveti la dispozitie)
  • 4 linguri ulei
  • 2 foi de dafin
  • 2 crengute de rozmarin
  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita chimen
  • 1/2 lingurira cimbru uscat
  • 1/2 lingurita boabe de mustar
  • fulgi de ardei iute
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1/2 lingurita enibahar
  • 1/2 lingurita rozmarin uscat
  • 1/2 lingura sare

Mod de preparare Sunca de curcan:

Prepararea presupune doua etape consecutive: fierbere si coacere.

Mai intai am legat bucata de carne cu ata alimentara dandu-i forma de sul. Se pune intr-un vas termorezistent, se adauga apa (sau supa), 2 linguri de ulei, foile de dafin, crengutele de rozmarin si cateii de usturoi.

Sunca de curcan

Se acopera cu un capac sau folie de aluminiu si se da la cuptor pentru aproximativ 45 de minute, la foc mediu.

Intre timp uleiul se amesteca cu fulgii de ardei iute, iar restul ingredientelor se piseaza sau se macina mare si se amesteca.

Se scoate carnea din tava, se unge cu ulei, apoi se tavaleste prin amestecul de condimente. Se pune din nou in tava (din care am scurs ce-a ramas in urma procesului de fierbere) si se da la cuptor la foc foarte mic, pentru 20-30 de minute. Carnea trebuie sa fie coapta dar nu uscata.

Se lasa la racit apoi se feliaza. Se poate servi ca atare, adaugata in salate sau alte preparate culinare.

Sunca de curcan

Sursa

poate vă plac și rețetele

44 comentarii

Fancy Cake 17 octombrie 2011 - 6:58

O alternativa cu adevarat sanatoasa!
Pupici

Răspuns
VicainCucina 17 octombrie 2011 - 8:34

foarte interesant… curcanul apoi e foarte dietetic ! Miha pot sa te intreb ce model de marca e aparatul tau de fotografiat?

Răspuns
ophelia1983 17 octombrie 2011 - 8:47

ooo…intr-adevar…sanatos si gustos! Imi place tare mult de tine Miha, ca te gandesti la ce e mai bun pentru puiutii tai~

Răspuns
naty, galati 17 octombrie 2011 - 9:41

mmm cat de bine arata

Răspuns
Micul 17 octombrie 2011 - 11:36

Cu siguranta o trec pe lista.Foarte faina si apetisanta.
Pupici la pitici.

Răspuns
cirmicica 17 octombrie 2011 - 11:38

Este si arata delicios!!!!

Răspuns
In bucatarie cu Aziz 17 octombrie 2011 - 12:29

O fi musai sa fie sul?!!:))))))Grozav de buna!!!

Răspuns
Daniela 17 octombrie 2011 - 12:57

Cred ca doar asa as face barbatul sa manince piept de curcan… Imi trimiti citeva feliute la pachet ?!!!!

Răspuns
Bianka 17 octombrie 2011 - 13:08

Foarte gutos. Ci ce masina sau program faci pozele astea minunate

Răspuns
minoki 17 octombrie 2011 - 13:12

Vezi ca maine e marti!

Răspuns
Antonina 17 octombrie 2011 - 15:29

Delicios!! picii sunt tare incantati nu? ca eu una da!

Răspuns
Amoush 17 octombrie 2011 - 16:39

arata fenomenal! sigur e delicioasa de te lingi pe degete!

te pup cu drag!

Răspuns
Ruxy 17 octombrie 2011 - 17:36

Excelent…multumesc mult!

Răspuns
catkitchen 17 octombrie 2011 - 18:20

Delicioasa si sanatoasa sunculita ta !!! Si noi facem asa ceva !!!!

Răspuns
TeoBucatar 17 octombrie 2011 - 19:14

o idee foarte buna pentru puii nostrii!

Răspuns
dian@ 18 octombrie 2011 - 7:13

arata nemaipomenit! si e foarte sanatosa, nici nu se compara cu ceea ce cumparam din magazine.

Răspuns
alinutzika 18 octombrie 2011 - 12:49

mmmmmmm……..cred ca e delicioasa

Răspuns
sarah 19 octombrie 2011 - 10:17

eu cu mana pe inima iti multumesc pentru reteta.la mine e o mare problema cu salamurile din comert si zic mai mereu pas.sigur sunca asta va sta in frigiderul meu mai mereu.pupici multi si felicitari ca le meriti!
PS:cam cat timp poate fi pastrata la frigider?

Răspuns
Miha 19 octombrie 2011 - 15:41

Sarah, eu am facut cantitate mai mica, ce am mancat-o “azi si maine” :)) Pastrama de pui pe care o fac de obicei tine si cateva zile, acoperita, la frigider. Banuiesc ca si asta e la fel.

Pupici si ma bucur ca-ti place.

Răspuns
Miha 19 octombrie 2011 - 15:46

Alinuta, e buna, merita incercata! 😉

Răspuns
Miha 19 octombrie 2011 - 15:48

Asa este Diana. Mai cumpar si de la magazin, desi ma stradui sa o fac cat mai rar si copiilor sa le dau si mai rar. Le spun ca e mancare pt oameni mari. :)))

Răspuns
Miha 19 octombrie 2011 - 15:49

Da Teo, pentru ei facem orice… 😉 Pup!

Răspuns
Miha 19 octombrie 2011 - 15:50

Cat, deci tu stii ca este buna, nu-ti mai spun eu. :))) Pupici!

Răspuns
Miha 19 octombrie 2011 - 15:51

Ruxy…pentru ce draga mea? Eu multumesc! Pupici!

Răspuns
Miha 19 octombrie 2011 - 15:51

Amoush, pupici si de la noi. Multumesc! :*

Răspuns
Miha 19 octombrie 2011 - 15:52

Multumesc Anto! Pup!

Răspuns
Miha 19 octombrie 2011 - 15:54

Minoki, daaa… a fost marti. Si ce daca? :))))

Răspuns
Miha 19 octombrie 2011 - 15:55

Bianka, multumesc! Aparatul e un Nikon P100.

Răspuns
Miha 19 octombrie 2011 - 15:57

Cuscra, trimit si mai multe felii. Pentru cuscru fac si un curcan intreg. :))) Pupici cu lipici!

Răspuns
Miha 19 octombrie 2011 - 15:58

Azizule drag… daaa….neaparat. :)))) Pup!

Răspuns
Miha 19 octombrie 2011 - 15:59

Cirmicica, multumesc frumos de aprecieri!

Răspuns
Miha 19 octombrie 2011 - 15:59

Pupici si de la noi Micule. Multumesc!

Răspuns
Miha 19 octombrie 2011 - 16:00

Multumesc Naty! :*

Răspuns
Miha 19 octombrie 2011 - 16:01

Multumesc Ophelia! :*
Tot ce fac fac pentru puii mei. 😉

Răspuns
Miha 19 octombrie 2011 - 16:03

Vica, multumesc! :*
Aparatul e un Nikon P100, dar nu-l recomand.

Răspuns
Miha 19 octombrie 2011 - 16:04

Pupici Raluca. Multumesc!

Răspuns
Lily 19 octombrie 2011 - 17:05

Arata tare bine si cred ca e foarte buna…am salvat reteta si o sa fac si eu.pupici

Răspuns
Anonymous 12 aprilie 2012 - 10:54

am so incerc sper sa fie buna 🙂

Răspuns
Anonymous 13 aprilie 2012 - 9:41

NU AM GUSTAT DAR SUNT SIGUR K ESTE DELICIOS……….IL VOI FACE SI EU!!!!!!!!!!!!!

Răspuns
Mihai 2 iunie 2018 - 18:13

Ce înseamnă foc foarte mic?

Răspuns
Miha 2 iunie 2018 - 18:18

100-120 grade

Răspuns
Mihai 2 iunie 2018 - 18:20

Ce înseamnă la foc foarte mic,cam cite grade?

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: