Retete de prajituri / Torturi

Tort cu ciocolata Nestle

tort cu ciocolata nestle

 

 

Tort cu crema de ciocolata

Tort cu ciocolata – reteta explicata pas cu pas. Nimic mai bun pentru cei ce iubesc cu adevarat ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 g unt
  • 200 g zahar (pudra)
  • 3 oua
  • 200 g iaurt natural
  • 50 ml lapte
  • 250 g faina
  • 30 g cacao
  • 10 g praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 200 g ciocolata Nestle
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 g mascarpone
  • esenta de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata Nestle
  • ~100 ml smantana pentru frisca
  • Pentru ornat:
  • 100 g ciocolata Nestle
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • bomboane de ciocolata

Ciocolata Nestle pentru prajituri

loading...

O prietena imi spunea candva… „blogul tau miroase-a ciocolata” DA! Imi place ciocolata! Imi plac prajiturile cu ciocolata, la fel de mult ca si torturile cu ciocolata 🙂 Nu conteaza ca e neagra, alba sau cu lapte, ciocolata sa fie! Si pentru ca am testat ciocolata Nestle, si pentru ca mi-a placut, am raspuns provocarii si iata-ma in fata voastra si cea a juratilor cu un delicios tort cu ciocolata Nestle, savurat pana la ultima firimitura.

Mod de preparare Tort cu ciocolata Nestle:

Blat pentru tort cu ciocolata Nestle:

Untul topit partial se mixeaza cu zaharul si un praf de sare pana devine cremos. Se adauga apoi ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare, laptele, esenta de vanilie si iaurtul. La final cernem in castron faina, cacaoa si praful de copt. Mixam bine, pana compozitia devine omogena. Aceasta va avea consistenta unei smantani mai groase.

Compozitia pentru blat o impartim in 3 parti si vom coace 3 blaturi separate, intr-o tava de 18 cm diametru, tapetata cu hartie de copt, la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie). Blaturile coapte se scot pe un gratar si se lasa la racit cu tot cu hartia de copt.

Crema pentru tort de ciocolata Nestle:

Ciocolata tocata, amestecata cu smantana pentru frisca, se topeste intr-un vas, la foc mic. Se amesteca incontinuu, pana ciocolata este topita, fara a da in clocot. Vasul se da la rece pana crema se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

  • gustati, si daca o sa considerati necesar adaugati si zahar in crema. Eu zic ca nu trebuie! 🙂

Crema racita se mixeaza putin, pentru omogenizare, apoi se adauga mascarponele si esenta de vanilie. Se mixeaza bine. Punem crema intr-un posh la care am atasat un dui cu varf rotund.

Asamblam tortul astfel: jumatate din crema o spritam pe unul din blaturi, acoperim cu cel de-al doilea blat, restul de crema si ultimul blat.

  • blaturile sunt moi si au o consistenta usor umeda si din punctul meu de vedere nu necesita insiropare. Dar daca voua va plac blaturile foarte insiropate le puteti insiropa

Dam tortul la rece, pana pregatim glazura de ciocolata: ciocolata rupta bucatele se topeste pe baie de aburi sau la microunde. Se adauga apoi smantana pentru frisca, putin cate putin, pana ciocolata ajunge la consistenta dorita. Turnam glazura peste tort, lasand sa curga putin si peste margini.

Crema de ciocolata pentru ornat:

Ciocolata tocata, amestecata cu smantana pentru frisca, se topeste intr-un vas, la foc mic. Se amesteca incontinuu, pana ciocolata este topita, fara a da in clocot. Vasul se da la rece pana crema se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca. Crema racita se mixeaza pana devine pufoasa.

Crema se pune intr-un posh si se spriteaza pe tort. Peste fiecare mot de crema asezam cate-o bomboana de ciocolata.

Dam la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 😉

tort cu ciocolata nestle

RETETA IN IMAGINI

Va invit sa vedeti AICI toata colectia de torturi cu ciocolata.

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. L-am facut de 4 ori intr-o saptamana si tot nu ma satur de el:))

  2. Foarte bun, nu am nimic de comentat

  3. Ema says:

    La câte grade se coace blatul? 180? Mulțumesc 😀

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Tiramisu cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Tiramisu cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Am incercat pana acum mai multe variante de Tiramisu, de cele mai multe ori retete adaptate astfel incat sa poate manca si copiii. Astazi avem insa o varianta dedicata exclusiv adultilor, cu cafea si lichior Amaretto 😉 Pentru prepararea cafelei am folosit espressorul Breville Prima Latte, pe care il poti […]

Chec pufos cu rahat

Chec pufos cu rahat

Azi avem in meniu un chec pufos cu rahat, un desert rapid si simplu de preparat. Este genul acela de reteta care te scoate din impas cand ti se anunta musafiri sau ai chef de ceva bun, dar nu prea multe ingrediente la indemana 😉 Mod de preparare Chec pufos […]

Prajitura cu mere si aluat razuit

Prajitura cu mere si aluat razuit

Astazi va aduc o prajitura cu mere si aluat razuit, o prajitura de casa care o putem face oricand in timpul anului, dar acum, mai mult ca niciodata, parca are un gust mai bun. Mod de preparare Prajitura cu mere si aluat razuit: Vom pregati mai intai umplutura pentru prajitura […]

Lava Cake – reteta Vulcan de ciocolata

Lava Cake – reteta Vulcan de ciocolata

Ce pot sa spun? Da, mi-a lipsit pana acum reteta de Lava Cake de pe blog. Am avut candva demult o incercare a acestui deliciu cu ciocolata, dar mai apoi s-a asternut praful, cum se spune. Asta pana cand s-a intors Robert dintr-o excursie si mi-a spus ca a mancat […]