Reteta Tort aperitiv de salata Boeuf
Ingrediente
- Pentru blat:
- 250 g biscuiti sarati
- 100-125 g unt
- Pentru salata Boeuf:
- ~400 g pulpa de vita
- ~1 kg zarzavat: morcov, radacina patrunjel, cartofi
- castraveti murati
- sare si piper
- Pentru ornat:
- maioneza
- boia de ardei
Acest tort aperitiv de salata Boeuf a fost vedeta unei mese festive ce-am organizat-o la casa noua, cu ceva vreme in urma 🙂 A fost foarte bine primita si la petrecerea mea aniversara din acest an.
Va aduc si voua azi reteta, in caz ca vreti sa va impresionati musafirii sau pe cei dragi voua
Mod de preparare „Tort” aperitiv de salata Boeuf:
Salata o puteti prepara dupa reteta voastra preferata. Eu o prepar asa:
Carnea se pune la fiert in apa cu sare. Cand este aproape fiarta se adauga legumele spalate si curatate. Dupa ce au fiert se scot din supa si se lasa la racit, apoi se taie cubulete. La fel si castravetii murati. Se amesteca totul, se potriveste gustul de sare si piper.
Maioneza o prepar din 2 oua fierte tari, un galbenus crud, o lingura de mustar, zeama de la 1/2 de lamaie si ulei.
Legumele si carnea se amesteca cu maioneza si se omogenizeaza.
Pentru blat:
Biscuitii ii mixam la robot. Peste pesmetul obtinut turnam untul topit si omogenizam.
- puteti folosi orice fel de biscuiti sarati, snack Tortitzi ori sticksuri
Rasturnam intr-o tava de tort (27 cm diametru) cu marginea detasabila si tasam bine cu lingura sau cu fundul unui pahar, astfel incat sa avem un blat compact. Peste blat punem salata si nivelam. Ornam cu maioneza colorata cu boia de ardei si frunzulite de patrunjel.
- puteti pune salata mai multa sau mai putina in functie de cat de inalt vreti sa fie „tortul”
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Mai multe retete de aperitive festive gasiti AICI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI