Prajitura Napoleon este o prajitura delicioasa, potrivita pentru orice ocazie. Am ales varianta cea mai simpla si rapida, cu foietaj (cu unt) din comert si crema de vanilie cu mascarpone (preferata mea). Va promit un desert fin, aromat si bun, la care puteti adauga si ceva fructe, daca va plac: zmeura, afine sau capsuni. Se poate face si sub forma de tort daca aveti o aniversare sau ceva frumos de sarbatorit. Sau daca doriti un desert wow, cu adevarat impresionant, puteti face rulada Napoleon. Va face senzatie! 😉
INGREDIENTE
- 4 foi aluat de foietaj cu unt
- Crema de vanilie cu mascarpone:
- 200 g zahar
- 75 g amidon
- 750 ml lapte
- 500 g mascarpone
- esenta de vanilie
Mod de preparare Prajitura Napoleon – reteta prajitura Millefeuille:
Foi:
Pentru foi am folosit aluat de foietaj cu unt, pe care il gasiti in Kaufland la frigidere. Desi este foarte bun, daca va doriti un aluat facut in casa puteti face reteta clasica de foietaj sau reteta de foietaj rapid, dupa preferinta.
Desfasurati aluatul de foietaj pe o bucata de hartie de copt si transferati in tava mare de aragaz. Acoperiti cu o alta hartie de copt si puneti deasupra o alta tava. Se procedeaza in acest fel pentru ca aluatul sa nu creasca foarte mult la copt. Se da tava la cuptor, la 180 grade (cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 15 minute. Dam deoparte tava de deasupra si mai coacem cca 5 minute, pana aluatul se rumeneste usor si devine crocant. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit. Se procedeaza la fel si cu celelalte foi de aluat.
Crema de vanilie cu mascarpone:
Amidonul si zaharul se pun intr-o cratita si se amesteca bine. Se toarna laptele, putin cate putin, amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase.
- teoretic, amidonul se poate inlocui cu faina, dar sfatul meu este sa folositi amidon. Crema este mult mai gustoasa si mai fina
Se pune vasul pe foc mic sau la baie de aburi. Fara sa dea in clocot, se fierbe compozitia pana se ingroasa, amestecand continuu. Se da deoparte de pe foc, se lasa sa se racoreasca si se pune esenta de vanilie dupa gust. Peste crema racorita se pune o folie alimentara, direct pe suprafata cremei si se da la frigider pana este bine racita si se intareste.
Budinca racita s mixaza putin, cat sa se desfaca si se adauga mascarponele. Se mixeaza energic, pana se obtine o crema fina si omogena.
Asamblare Prajitura Napoleon:
Crema se imparte in 3 parti si se repartizeaza intre cele 4 foi. Se inveleste bine in folie alimentara si se da la rece peste noapte. Este necesar un ragaz de cateva ore bune, pentru ca foile sa se inmoaie de la crema.
Pentru finisat eu am optat sa pudrez prajitura cu zahar pudra vanilat, dar puteti pune deoparte 2-3 linguri de crema cu care sa ungeti suprafata prajiturii si sa decorati cu fructe. Puteti, de asemenea, sa folositi o glazura de ciocolata alba
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL
3 comentarii
Chiar am incercat aceasta reteta si pot sa zic ca prajitura este minunata. Keep up! 🙂
Multumesc 🙂
Aceasta prajitura Napoleon arata foarte apetisanta! Reteta ta este foarte detaliata si usor de urmat. Sunt curioasa sa fac acest desert, sunt sigura ca va fi un real deliciu si va fi apreciat de oricine. Multumesc pentru poza!