Fursecuri

Alfajores

loading...

By Natalia


Avem nevoie de:
1 si 1/3 pahar faina
2,5 pahare amidon
2 lingurite praf de copt

200 g unt la temperatura camerei
3/4 pahar zahar
1 fiola vanilie
3 galbenusuri
3-4 linguri de rom sau 1 fiola esenta de rom

Pentru asamblare:
1 cutie lapte condensat caramelizat (dulce de leche / arequipe)
fulgi de cocos sau nuci maruntite. Se poate folosi si ciocolata rasa

Untul inmuiat se bate bine cu zaharul. Se adauga vanilia, galbenusurile pe rind si romul. Apoi se incorporeaza ingredientele uscate.Se framinta un aluat nelipicios, de consistenta plastilinei.
Se ia cite o bucata de aluat si se intinde cu sucitorul, cam de 5 mm grosime. Masa si/sau sucitorul se pot pudra cu putina faina, daca e necesar. Se taie cerculete cu o forma rotunda (diametru acceptat: intre 4.5 si 8 cm). Restul aluatului se tine acoperit cu un prosop. Cerculetele se dezlipesc atent de pe masa cu ajutorul unui cutit si se muta pe o tava tapetata cu hirtie de copt. Se coc in cuptorul preincalzit la 150 grade timp de 25 de minute.
Atentie, nu se rumenesc, ramin albe-galbui. Se scot pe un gratar sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, se lipesc cu lapte caramelizat cite doua fursecuri, se ung si pe margine si se tavalesc prin cocos/nuca/ciocolata rasa. Se pastreaza in cutie de tabla cu capac. Sint mai bune a doua zi.

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cookies – reteta biscuiti cu ciocolata

Cookies – reteta biscuiti cu ciocolata

Incercand sa le explic copiilor despre politica de confidentialitate si despre cookies, lor le-a zburat gandul catre taramuri culinare si pofta nu le-a mai dat pace :))) Pentru data viitoare le-am promis portie dubla, acestia s-au terminat de-ndata 🙂 Mod de preparare Cookies: Untul moale, lasat la temperatura camerei, se […]

Tobite – Saraberne – Sarah Bernhardt

Tobite – Saraberne – Sarah Bernhardt

Tobite – Saraberne – Sarah Bernhardt… toata lumea le stie, sub o denumire sau alta. Desi sunt foarte apreciate pe mesele de sarbatori, eu nu le-am facut cu o ocazie speciala. Voiam ceva bun pentru ai mei si pot spune ca i-am cucerit 🙂 Desi am mai facut pana acum […]

Cornulete cu smantana

Cornulete cu smantana

Azi va propun o reteta de cornulete cu smantana si unt, umplute cu nuca. Umplutura poate varia in functie de preferinta, rahat, gem sau dulceata, amestec de gem cu nuca sau ciocolata cu nuca. Orice varianta alegi promit ca va fi delicioasa! 😉 Aceste cornulete cu smantana se pot pregati […]

Fursecuri cu nuca si miere

Fursecuri cu nuca si miere

Daca nu stii ce sa mai faci bun pentru pachetelul pentru scoala al copiilor incearca aceasta reteta de fursecuri cu nuca si miere. Stiu, mai sunt cateva zile si intram din nou in vacanta si problema pachetelului nu ne va mai da batai de cap, dar promit ca sunt grozavi […]