Aceste fursecuri Alfajores sunt foarte populare in Argentina. Si noua ne-au placut 🙂
INGREDIENTE
- Avem nevoie de:
- 1 si 1/3 pahar faina
- 2,5 pahare amidon
- 2 lingurite praf de copt
- 200 g unt la temperatura camerei
- 3/4 pahar zahar
- 1 fiola vanilie
- 3 galbenusuri
- 3-4 linguri de rom sau 1 fiola esenta de rom
- Pentru asamblare:
- 1 cutie lapte condensat caramelizat (dulce de leche / arequipe)
- fulgi de cocos sau nuci maruntite. Se poate folosi si ciocolata rasa
Mod de preparare Fursecuri Alfajores:
Untul inmuiat (lasat la temperatura camerei) se bate bine cu zaharul. Se adauga vanilia, galbenusurile pe rand si romul. Apoi se incorporeaza ingredientele uscate. Se framanta un aluat nelipicios, de consistenta plastilinei.
Se ia cate o bucata de aluat si se intinde cu sucitorul, cam de 5 mm grosime. Masa si/sau sucitorul se pot pudra cu putina faina, daca este necesar.
Se taie cerculete cu o forma rotunda (diametru acceptat: intre 4.5 si 8 cm). Restul aluatului se tine acoperit cu un prosop.
Cerculetele se dezlipesc atent de pe masa cu ajutorul unui cutit si se muta pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc in cuptorul preincalzit la 150 grade timp de 25 de minute.
- Atentie, nu se rumenesc, trebuie sa ramana albe-galbui.
Se scot pe un gratar sa se raceasca.
Dupa ce s-au racit, se lipesc cu lapte condensat caramelizat cate doua fursecuri. Se ung si pe margine si se tavalesc prin cocos/nuca/ciocolata rasa.
- daca nu aveti lapte condensat caramelizat (Dulce de Leche) il puteti prepara dupa reteta de AICI
Se pastreaza in cutie de tabla cu capac. Sunt mai bune a doua zi.