Ingrediente
- Pentru foi avem nevoie de
- 6 albusuri
- 180 g zahar pudra
- 180 g nuca macinata
- Pentru crema avem nevoie de:
- 6 galbenusuri
- 100 g zahar
- 3 linguri cacao
- 100 g unt
Mod de preparare Stangluri cu ciocolata:
Foi:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma face moturi. 🙂 La sfarsit,nuca macinata.
Compozitia se imparte in jumatate si se coc 2 foi intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt,in cuptorul incins la 180 de grade,timp de 20 de minute.
Cand sunt gata, se trece imediat un cutit de jur imprejurul foii,se rastoarna pe o tava si se scoate cu mare grija hartia.Se pun pe gratar sa se raceasca.
Crema:
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema.Se adauga cacao si se pune pe bain-marine,pana incepe sa se ingroase.Se da deoparte si se lasa la racit.
Se freaca untul spuma si se adauga crema racita, lingura cu lingura.
Am umplut foile cu 3/4 din crema,restul l-am pus deasupra.
Delicioasa!
Multumesc Laurei ca a gasit-o inaintea mea :)) si lui Carmen ca a impartasit cu noi o asa prajitura minunata. 🙂
19 comentarii
Mamma mia Miha these dessert looks do tasty…I want one piece of it! Kisses!
Felicitari,arata minunat!
Ma bucur ca ai facut-o si ca ti-a placut!
XXX
Miha,deci ai facut-o,hihihih…si eu vreau sa o execut,:))….merita,da???:)…la mine numai gandul ca are nuca ma termina de placere,hahahaha…pupici!!!
am notat-o imi place grav! 😀 sa ai o zi buna, Miha! pup!
Maria,if I could I would invite a cake. 🙂 Kisses!
Multumesc Carmen! O prajitura minunata! Pup!
Mirela,merita cu varf si indesat! 🙂 Eu zic sa faci portie dubla. :))
Diamond,multumesc!
O saptamana minunata!
Toate ca toate, dar asta-i cea mai cea… Eu sunt innebunita dupa tot ce inseamna prajitura cu foi + nuca + ciocolata, insa mi se par destul de migaloase si nu am tot timpul rabdare cu ele… De acum incep sa testez retete de dulciuri pentru Craciun si prajitura asta e exact ce cautam 🙂
Ralu,ma bucur tare mult ca ti-a placut prajiturica si sper sa mai gasesti si altele la fel de bune aici la mine! 🙂
Buna! Am facut reteta aceasta chiar acum. Nu mi-am inchipuit ca foile prajiturii ma vor chinui chiar asa. Sunt foarte moi si indiferent pe ce le-as fi copt ( am incercat in tava cu si fara hartie de copt precum si in forma de tort cu hartie de copt)nu am reusit sa le desprind decat prin faramitare . Plus ca s-au strans si a iesit o prajiturica mitiica . Albusurile le-am bautut bat , cuptorul era preincalzit si setat la 180 grade. De curiozitate , cat de mare trebuie sa iasa prajitura? Multumesc!
Alina, eu am copt intr-o tava de 20/30 cm. Deci nu foarte mare,dar indeajuns cat sa te saturi. 🙂
Asa cum am zis in reteta, imediat ce scoti tava din cuptor desprinzi marginile prajiturii cu un cutit de jur imprejur, o rastorni din tava, apoi scoti hartia cu grija. Foile sunt casante intr-adevar. Dar cat sunt calde se pot manevra destul de bine.
Am facut prajitura si a iesit foarte bine.
Imi place cum explici retetele.
Sper ca in 2010 ai sa ne incanti la fel cu retete.
Anul care incepe sa-ti astearna in cale, poteca neteda, vegheata de stelute norocoase, sa ai parte de multa iubire.
Iar dorintele tale, toate-toate sa se implineasca, cate una in fiecare zi…!!
LA MULTI ANI 2010!
Am pus ochii pe ea de ceva vreme, trebuie sa o fac neaparat!
Are tot ce ii trebuie ca sa iasa o prajitura deosebita. Iar numele tau aflat la sfarsitul retetei este o garantie ca o sa iasa ceva bun!
multumesc Oana! >:D<
Cand am gustat-o mi-am adus aminte de copilarie. De bunica mea care statea langa cuptor si ma fugarea ca sa poata duce la bun sfarsit prajitura. De viata fara griji si bucuriile de atunci.
Multumesc ca mi-ai oferit acea particica de copilarie demult uitata!
http://ebunatati.blogspot.ro/2013/02/stangluri-cu-ciocolata.html
cu link catre tine, binenteles 🙂
Am facuto si eu azi e foarte buna,doar ca dula ce am pus crema pe ea a inceput sa se înmoaie Putin si sa curga. Oare ce nu am fi facut bine de s-a înmuiat?
Fiind o crema pe baza de unt se va intari dupa ce va sta o vreme la frigider