De-a lungul vremii am tot incercat diverse retete de paste, una pentru ca se fac repejor si combinatiile sunt nenumarate si a doua, le plac tare mult piticilor. Reteta de azi am „mesterit-o” ca urmare a provocarii lansate de Cristina, aceea de a gati cu paste Baneasa. Am ales o varianta simpla, cu putine ingrediente si la indemana oricui, o varianta care sper sa va placa si voua, dar mai ales juriului 😀
Ingrediente
- 1 pachet spaghetti Baneasa (400 g)
- 2 cepe rosii
- 100 g sunca cu piper
- 1 conserva rosii in suc propriu
- cateva rosii cherry
- cateva cozi de ceapa verde
- patrunjel verde
- parmezan
Mod de preparare Spaghete cu sunca si rosii:
Sunca taiata fasiute se prajeste usor in cateva linguri de ulei.
- Eu am folosit un sortiment de sunca in crusta de piper, dar se poate folosi orice alt sortiment aveti sau va place. De asemenea, se poate folosi bacon, cred ca va fi la fel de savuros 😉
Se adauga ceapa rosie tocata marunt si se caleste usor, fara sa se rumeneasca, doar cat sa se inmoaie.
Rosiile cu tot cu sucul din conserva se paseaza cu blenderul vertical si se toarna in tigaie peste amestecul de sunca si ceapa. Fierbem la foc mic, amestecand din cand in cand, pana sosul ajunge la consistenta dorita.
Intre timp fierbem spaghetele in apa cu multa sare. Se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj (8 minute), apoi se scurg bine de apa intr-o strecuratoare.
Cand sosul a scazut suficient punem pastele fierte, rosiile cherry, cozile de ceapa tocate si patrunjelul verde tocat marunt. Amestecam bine si condimentam cu sare si piper, daca mai este necesar.
Compozitia se pune intr-un vas ceramic uns cu ulei, se presara cu parmezan din belsug si se da la cuptor la foc mediu pana compozitia se gratineaza.
Spaghetele cu sunca si rosii se servesc calde.
Pofta buna! 😉
8 comentarii
Arata bineee!!!
Multumesc Rocs! 😉
ce poze frumoase si preparat bun. succes!
Multumesc frumos Lia! >:D<
foarte apetisante !
Multumesc Mihaela! >:D<
Mmmm.. de cand n-am mai mancat niste paste.. Super arata!!!
ARATA BINEEEEE! 🙂