Mi se intampla cateodata (nu des, dar nici rar :))) ) sa raman in pana de idei culinare, pur si simplu sa nu stiu ce vreau sa mananc bun sau ce sa le mai pun copiilor in pachetelul de la scoala. Si-atunci, apelez la prajituri de casa simple, care se fac rapid si nu necesita prea multe ingrediente. Asa este si acest chec simplu cu lapte condensat, pe care vi l-am adus astazi. Nu este o prajitura cu care veti da pe spate pe oricine 😀 dar, asa cum spuneam, e bun de pus la pachetel sau de servit dimineata la cafea 😉
Ingrediente
- 150 g faina
- 50 g amidon
- 50 g zahar
- 200 g lapte condensat indulcit
- 100 ml lapte
- 1 praf de copt
- esenta de vanilie
Mod de preparare Chec simplu cu lapte condensat:
Intr-un castron amestecam faina cu amidonul, zaharul pudra, praful de copt si un praf de sare. Turnam apoi laptele condensat si laptele simplu mixand usor pana la omogenizare. Aromam dupa gust cu esenta de vanilie. Vom obtine un aluat ca o smantana mai groasa pe care il vom turna intr-o tava (20 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor pentru cca 40 de minte, pana checul se rumeneste usor si trece testul cu scobitoarea.
Se scoate pe un gratar, se lasa sa seraceasca, apoi se portioneaza dupa dorinta.
Asa-i ca e simplu? 😉
Pofta buna! 😉
12 comentarii
Simplu si delicios! Si strengarul meu ar fi fericit sa aiba asa ceva la o gustarica, adora checurile 🙂
Multumesc Paula! >:D<
Si daca pun toata cutia de lapte condensat (380g), ca sa nu mai raman cu ea in frigider :),si renunt la laptele dulce si la zahar…stric ceva oare :).
Daca pui toata cutia de lapte condensat va trebui sa modifici si restul cantitatilor de ingrediente. Chiar daca renunti la zahar tot va fi foarte dulce, iar fara laptele simplu aluatul nu va capata fluiditate.
Parerea mea, folosesti tot laptele dar pastrezi macar cat de cat proportiile si coci intr-o forma mai mare sau respecti reteta si pastrezi restul de lapte la frigider pentru o alta reteta. Daca il acoperi bine cu un capac sau folie sta bine la frigider, cel putin o saptamana 😉
am cuptor electric , la cate grade il dau? si are ceva daca nu am hartie de copt si ung tava cu margarina
la 180-190 de grade.
Poti unge tava cu margarina, e ok … dar sa pudrezi si putina faina 😉
da chiar la 190 am dat .. am facut in dry cooker am uns doar cu margarina si nu s-a lipit deloc :)) numai ca ametita ce am fost am pus toata cutia cu lapte condensat..am mai pus niste faina si lapte si a iesit chiar forte ok si foarte gustos.Multumesc pentru reteta!
Fiti amabila, unde pot gasi lapte condensat in Bucuresti? Am cautat peste tot in magazine si nu am gasit! :(. Multumesc.
Se gaseste in Auchan. De curand a aparut si unele magazine Lidl.
In Bucuresti mai exista si in magazinele turcesti
Cu ce se poate inlocui amidonul?
Cu faina
Mulțumesc 🙂 Practic 200 g faina în loc de 150.