Chec simplu cu lapte condensat

de Miha
3728 vizualizări
Chec simplu cu lapte condensat

Mi se intampla cateodata (nu des, dar nici rar :))) ) sa raman in pana de idei culinare, pur si simplu sa nu stiu ce vreau sa mananc bun sau ce sa le mai pun copiilor in pachetelul de la scoala. Si-atunci, apelez la prajituri de casa simple, care se fac rapid si nu necesita prea multe ingrediente. Asa este si acest chec simplu cu lapte condensat, pe care vi l-am adus astazi. Nu este o prajitura cu care veti da pe spate pe oricine 😀 dar, asa cum spuneam, e bun de pus la pachetel sau de servit dimineata la cafea 😉

Chec simplu cu lapte condensat

Ingrediente

  • 150 g faina
  • 50 g amidon
  • 50 g zahar
  • 200 g lapte condensat indulcit
  • 100 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie

Mod de preparare Chec simplu cu lapte condensat:

Intr-un castron amestecam faina cu amidonul, zaharul pudra, praful de copt si un praf de sare. Turnam apoi laptele condensat si laptele simplu mixand usor pana la omogenizare. Aromam dupa gust cu esenta de vanilie. Vom obtine un aluat ca o smantana mai groasa pe care il vom turna intr-o tava (20 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor pentru cca 40 de minte, pana checul se rumeneste usor si trece testul cu scobitoarea.

Se scoate pe un gratar, se lasa sa seraceasca, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Asa-i ca e simplu? 😉

Pofta buna! 😉

Chec simplu cu lapte condensat

poate vă plac și rețetele

12 comentarii

Paula Gafitescu 25 martie 2014 - 16:15

Simplu si delicios! Si strengarul meu ar fi fericit sa aiba asa ceva la o gustarica, adora checurile 🙂

Răspuns
Miha 26 martie 2014 - 11:02

Multumesc Paula! >:D<

Răspuns
Anca-Arissa 26 martie 2014 - 9:15

Si daca pun toata cutia de lapte condensat (380g), ca sa nu mai raman cu ea in frigider :),si renunt la laptele dulce si la zahar…stric ceva oare :).

Răspuns
Miha 26 martie 2014 - 11:02

Daca pui toata cutia de lapte condensat va trebui sa modifici si restul cantitatilor de ingrediente. Chiar daca renunti la zahar tot va fi foarte dulce, iar fara laptele simplu aluatul nu va capata fluiditate.

Parerea mea, folosesti tot laptele dar pastrezi macar cat de cat proportiile si coci intr-o forma mai mare sau respecti reteta si pastrezi restul de lapte la frigider pentru o alta reteta. Daca il acoperi bine cu un capac sau folie sta bine la frigider, cel putin o saptamana 😉

Răspuns
Miyavi 26 octombrie 2014 - 19:18

am cuptor electric , la cate grade il dau? si are ceva daca nu am hartie de copt si ung tava cu margarina

Răspuns
Miha 26 octombrie 2014 - 23:02

la 180-190 de grade.
Poti unge tava cu margarina, e ok … dar sa pudrezi si putina faina 😉

Răspuns
Miyavi 27 octombrie 2014 - 10:46

da chiar la 190 am dat .. am facut in dry cooker am uns doar cu margarina si nu s-a lipit deloc :)) numai ca ametita ce am fost am pus toata cutia cu lapte condensat..am mai pus niste faina si lapte si a iesit chiar forte ok si foarte gustos.Multumesc pentru reteta!

Răspuns
Adriana 9 octombrie 2015 - 20:03

Fiti amabila, unde pot gasi lapte condensat in Bucuresti? Am cautat peste tot in magazine si nu am gasit! :(. Multumesc.

Răspuns
Miha 9 octombrie 2015 - 20:08

Se gaseste in Auchan. De curand a aparut si unele magazine Lidl.
In Bucuresti mai exista si in magazinele turcesti

Răspuns
Iulia 30 iulie 2016 - 11:53

Cu ce se poate inlocui amidonul?

Răspuns
Miha 30 iulie 2016 - 11:57

Cu faina

Răspuns
Iulia 30 iulie 2016 - 12:27

Mulțumesc 🙂 Practic 200 g faina în loc de 150.

Răspuns

Lasă un răspuns