Trebuie sa recunosc ca n-am mai gatit niciodata asemenea… „picanterii” :)) dar cum sunt deschisa catre noi experiente, am zis sa incerc. Pana la urma, rau n-are ce sa fie, ziceam in sinea mea. Si n-a fost rau… ba chiar mi-a placut aceasta salata cu nuca, mar si portocala 😉 Dulce-acrisor-picant… o combinatie indrazneata, dar reusita.

INGREDIENTE
- Avem nevoie de:
- 2 linguri otet din vin rosu
- 2 linguri suc de portocale
- 1 portocala
- 1/2 cana stafide (optional)
- 4 mere (2-3 soiuri diferite)
- 2/3 cana cu nuca, prajita si taiata bucati mari
- 2 linguri ulei de masline extra-virgin
- sare, piper
Mod de preparare Salata cu nuca, mar si portocala:
Intr-un vas de salata se amesteca otetul, sucul de portocala si stafidele, daca optati pentru ele. Eu n-am pus.
Merele se curata si li se indeparteaza cotorul. Se taie cubulete, la fel si portocala.
Se combina cu amestecul de otet si suc de portocala. Se adauga nuca si uleiul de masline.