Aluat dulce / Retete de prajituri

Ensaimadas cu ciocolata

loading...

 

Nu stiu daca se mai cheama „ensaimadas” daca am pus ciocolata,dar asa primisem comanda…:)

Avem nevoie de:

500 g faina
80 g zahar
1 lingurita miere
50 g unt
1 si 1/2 lingurita drojdie uscata
2 oua
150 ml lapte
4 linguri ulei
sare
vanilie

Pentru umplutura:

400 g ciocolata Finetti

Facem o maia din 100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 75 ml lapte caldut,

pe care o lasam la crescut pana apar gaurele la suprafata.

Punem maiaua in cuva masinii de paine,adaugam peste ouale,zaharul,untul,uleiul si vanilia,laptele ramas si faina cate putin.Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic.

Lasam la crescut 1 ora,pana isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in 8 bile pe care le intindem pe lungime.O ungem cu un strat generos de ciocolata.

Rulam pe lungime,formand un sul subtire,

pe care-l rulam sub forma de spirala.

Punem spiralele in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la crescut,aproximativ jumatate de ora.

Le ungem cu galbenus amestecat cu cateva linguri de lapte si presaram cu zahar.

Dam la cuptorul incins la 180 de grade pana se rumenesc.

O sectiune pufoasa si ciocolatoasa…

Inca una si gata…:)

Sursa

loading...
Tags: ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Miha,iar mai inebunit cu astea,:))…hmmmmm..ce bine arata…am sa fac si eu:))….am o intrebare,cum sunt a doua zi?…daca raman?..sunt moi sau se intaresc?:))
    Merci,te pup!

  2. foarte bine arata imi place mult.

  3. Mirela,pentru a doua zi a mai ramas doar unul.(emoticon cu ala ce se rusineaza) :)) Si chiar a fost foarte bun,avand in vedere faptul ca nici nu l-am tinut acoperit.
    Stiu ca sunteti amatori de patiserii 🙂 asa ca sigur o sa va placa. 😉
    Pupici!

  4. Multumesc Sandytza! Esti o draguta! Pup!

  5. ce pufosenii ciocolatoase!nu te dezminti,bag seama,ciocoholico!:))pupaciuni!

  6. Pupam si noi Alison! Bine ai revenit si sa-ti fie de bine concediul! 😉

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Placinta impletita cu branza

Placinta impletita cu branza

Dragilor, astazi v-am adus o placinta impletita cu branza absolut minunata! Aluat pufos si aromat, umplut cu branza dulce si cremoasa, nu stiu cum ar putea sa nu placa oricui o pui pe masa 🙂 Mod de preparare Placinta impletita cu branza: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul […]

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati! Mod de preparare Placinte cu branza […]

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Pentru aceasta reteta de Baclava am folosit nuca pentru umplutura si fistic pentru presarat deasupra, dar se poate face si o combinatie intre cele doua. Pentru foi am folosit foi de placinta din comert, e mai simplu si mai comod asa. Mod de preparare Baclava: Sirop: Apa si zaharul se […]

%d blogeri au apreciat: