Aperitive / Retete culinare

Salam de pui (2)

loading...

* 1 piept de pui
* 2 pulpe de pui superioare dezosate
* 10 g gelatina
* 5 catei de usturoi
* sare
* piper boabe
* foi de dafin
* rozmarin
* busuioc


Carnea se taie cuburi si se pune la fiert pe foc mic impreuna cu condimentele, in apa cat sa acopere carnea.

Cand carnea este fiarta si apa a scazut sub nivelul carnii se scot foile de dafin si se arunca, apoi se adauga usturoiul pisat si se da deoparte. Cand s-a racorit se adauga gelatina hidratata in cateva linguri cu apa rece. Se omogenizeaza si se lasa la racit.

O parte din carne se toaca ( cu masina de carne sau prin blender), iar cealalta se taie bucatele mici cu cutitul. Se amesteca totul, impreuna cu zeama ce-a ramas. Punem compozitia rezultata pe o bucata de folie alimentara si rulam, dand compozitiei forma de baton. Invelim intr-o bucata de folie de aluminiu si dam la frigider pentru cateva ore, pana se intareste, apoi se portioneaza.

loading...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Hayırlı günler, ellerinize sağlık çok leziz ve iştah açıcı bir görüntüsü var.
    Bugün bloglardan seçmelerde kutsal sofranın yumurtalı makarna tarifi yayınlandı.
    http://gencalsabahattin.blogspot.com/

    Saygılarımla.

  2. Birta says:

    Interesanta reteta cred ca e foarte buna si am sa o incerc Nicol din Gera Germania.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Briose aperitiv

Briose aperitiv

Atunci cand ai 2 copii la scoala, care mai si invata in ture diferite si un sot care la o prima vedere n-ai spune, dar vesnic cere ceva de mancare :)) ajungi inevitabil intr-un punct in care nu mai stii ce sa le dai dimineata la micul dejun ori sa […]

Tort aperitiv de salata Boeuf

Tort aperitiv de salata Boeuf

Acest tort aperitiv de salata Boeuf a fost vedeta unei mese festive ce-am organizat-o la casa noua, cu ceva vreme in urma 🙂 A fost foarte bine primita si la petrecerea mea aniversara din acest an. Va aduc si voua azi reteta, in caz ca vreti sa va impresionati musafirii […]

Rulada aperitiv cu crema de branza

Rulada aperitiv cu crema de branza

Pana acum m-am „jucat” cu ruladele in fel si chip, dar in varianta dulce. De Pasti am vrut sa aduc ceva nou pe masa cu aperitive, fata de ceea ce fac in mod traditional, si am incercat aceasta rulada aperitiv cu crema de branza. Singurul punct negativ al retetei este […]

Crenvursti in aluat

Crenvursti in aluat

Eu una nu pot spune ca ma dau in vant dupa crenvursti, dar alor mei nu le-ai putea face o mai mare bucurie decat sa le cumperi crevursti, cu cat mai multi cu atat mai bine 😀 Si pentru ca de multe ori ma lupt cu dilema pachetelului pentru scoala […]

%d blogeri au apreciat: