Prajituri / Retete de prajituri

Mini Pavlova cu zmeura

Mini Pavloca cu zmeura

Ingrediente

  • Pentru cosuletele de bezea:
  • 7 albusuri (~280 g albus)
  • 250 g zahar (pudra)
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 30 g amidon
  • Pentru crema:
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 150 g crema de branza
  • 2 linguri zahar pudra vanilat
  • Pentru decor:
  • zmeura proaspata sau congelata
  • frunzulite de menta
loading...

Cred ca v-am mai spus, eu nu arunc niciodata albusurile ramase de la alte preparate. Le pun in caserole mici, in care incap 6-7 albusuri, si le depozitez la congelator. Poti face din ele bezele, checuri sau prajituri de casa absolut delicioase. Dar daca vrei un desert de casa absolut fabulos, cu care sa impresionezi musafirii, prepara aceste mini Pavlova cu zmeura. Promit un succes de necontestat! 🙂

Mod de preparare Mini Pavlova cu zmeura:

Cosulete de bezea:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma a devenit tare si se tine de paletele mixerului incepem sa adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare. La final vom obtine o spuma lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului. Se adauga zeama de lamaie si amidonul si se omogenizeaza usor, amestecand cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

  • zeama de lamaie se poate inlocui cu otet
  • cantitatea de zahar in reteta de Pavlova este mult mai mare (poate ajunge si la dublul cantitatii de albus), eu am adaptat in functie de preferinta noastra de dulce

Punem bezeaua intr-un posh si spritam cercuri cu diametrul de cca 7 cm, in tava tapetata cu hartie de copt, apoi trecem cu compozitia doar pe lateralele cercului, obtinand astfel cosuletele.

  • in cazul in care folositi un dui subtire, pentru a obtine cosulete, treceti compozitia pe laterale de 2-3 ori

Dam tava la cuptor la foc mic (100 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru 70 de minute. Bezeaua trebuie sa fie tare si crocanta, usor sfaramicioasa la atingere.

Cosulete se lasa sa se raceasca, apoi se dezlipesc cu atentie de pe hartia de copt.

Crema pentru umplutura:

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul si crema de branza si se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa.

  • crema de branza se poate inlocui cu mascarpone

Crema se pune intr-un posh si se spriteaza peste cosuletele de bezea. Se orneaza cu zmeura si frunzulite de menta.

  • cosuletele de bezea se asambleaza cu putin timp inainte de servire, altfel bezeaua se va inmuia de la crema
  • in loc de zmeura puteti folosi si alte fructe: capsuni, afine, visine chiar si fructe din dulceata sau sos de ciocolata

Pofta buna! 😉

Mini Pavlova cu zmeura si mascarpone

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Maria says:

    Draga Miha zaharul la bezea nu trbuie sa fie pudra

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

De obicei, pe timpul verii mai ales, prefer sa fac prajitura pufoasa cu fructe. De aceasta data, pentru ca aveam niste iaurt in frigider care se cerea consumat am facut o prajitura cu caise si iaurt absolut delicioasa. Pufoasa si aromata, trebuie s-o incercati si voi! Mod de preparare Prajitura […]

Prajitura cu visine si bezea cu cocos

Prajitura cu visine si bezea cu cocos

Prajitura cu afine si bezea cu nuca este una dintre cele mai bune prajituri fara ciocolata pe care am mancat-o vreodata 🙂 Daca ati incercat-o si voi si v-a placut, va recomand cu drag sa incercati si prajitura cu visine si bezea cu cocos. Este grozava, este delicioasa, este super-gustoasa! […]

Prajitura cu visine si cacao

Prajitura cu visine si cacao

Prajitura cu visine si cacao pe care v-o aduc astazi este o varianta la clasica prajitura cu visine, o varianta careia i-am adaugat putina cacao, pentru un plus de gust si aspect 😉 Mod de preparare Prajitura cu visine si cacao: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de […]

Cobbler cu capsuni la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cobbler cu capsuni la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Asa cum v-am promis, continui seria deserturilor pregatite la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune cu o reteta de cobbler cu capsuni (sau cu orice alte fructe vrei tu). Este o reteta care te va salva intotdeauna atunci cand vrei ceva bun si rapid. Foarte rapid! 😉 Mod de […]