Mini Pavlova cu zmeura

de Miha
60526 vizualizări
Mini Pavloca cu zmeura

Cred ca v-am mai spus, eu nu arunc niciodata albusurile ramase de la alte preparate. Le pun in caserole mici, in care incap 6-7 albusuri, si le depozitez la congelator. Poti face din ele bezele, checuri sau prajituri de casa absolut delicioase. Dar daca vrei un desert de casa absolut fabulos, cu care sa impresionezi musafirii, prepara aceste mini Pavlova cu zmeura. Promit un succes de necontestat! 🙂

Mini Pavloca cu zmeura

Mini Pavlova cu zmeura

Cred ca v-am mai spus, eu nu arunc niciodata albusurile ramase de la alte preparate. Le pun in caserole mici, in care… Prajituri pavlova, prajitura pavlova European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 3.7/5
( 12 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru cosuletele de bezea:
  • 7 albusuri (~280 g albus)
  • 250 g zahar (pudra)
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 30 g amidon
  • Pentru crema:
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 150 g crema de branza
  • 2 linguri zahar pudra vanilat
  • Pentru decor:
  • zmeura proaspata sau congelata
  • frunzulite de menta

Mod de preparare Mini Pavlova cu zmeura:

Cosulete de bezea:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma a devenit tare si se tine de paletele mixerului incepem sa adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare. La final vom obtine o spuma lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului. Se adauga zeama de lamaie si amidonul si se omogenizeaza usor, amestecand cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

  • zeama de lamaie se poate inlocui cu otet
  • cantitatea de zahar in reteta de Pavlova este mult mai mare (poate ajunge si la dublul cantitatii de albus), eu am adaptat in functie de preferinta noastra de dulce

Punem bezeaua intr-un posh si spritam cercuri cu diametrul de cca 7 cm, in tava tapetata cu hartie de copt, apoi trecem cu compozitia doar pe lateralele cercului, obtinand astfel cosuletele.

  • in cazul in care folositi un dui subtire, pentru a obtine cosulete, treceti compozitia pe laterale de 2-3 ori

Dam tava la cuptor la foc mic (100 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru 70 de minute. Bezeaua trebuie sa fie tare si crocanta, usor sfaramicioasa la atingere.

Cosulete se lasa sa se raceasca, apoi se dezlipesc cu atentie de pe hartia de copt.

Crema pentru umplutura:

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul si crema de branza si se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa.

  • crema de branza se poate inlocui cu mascarpone

Crema se pune intr-un posh si se spriteaza peste cosuletele de bezea. Se orneaza cu zmeura si frunzulite de menta.

  • cosuletele de bezea se asambleaza cu putin timp inainte de servire, altfel bezeaua se va inmuia de la crema
  • in loc de zmeura puteti folosi si alte fructe: capsuni, afine, visine chiar si fructe din dulceata sau sos de ciocolata

Pofta buna! 😉

Mini Pavlova cu zmeura si mascarpone

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

poate vă plac și rețetele

9 comentarii

Maria 31 decembrie 2018 - 13:42

Draga Miha zaharul la bezea nu trbuie sa fie pudra

Răspuns
Daniela 19 iulie 2019 - 20:39

Buna Mihaela,
Vreau sa verific: 30g amidon? Pare foarte mult.
Multumesc!

Răspuns
Miha 19 iulie 2019 - 21:46

Nu este mult, sunt 2 linguri.
Asta numai daca vorbim de acelasi lucru, adica amidon si nu amoniu 🙂

Răspuns
Daniela 20 iulie 2019 - 0:06

Multumesc pentru raspuns! Ai dreptate, eu aveam in cap bicarbonat de sodiu (baking soda).

Răspuns
Adriana 9 decembrie 2022 - 22:03

Bună seara! Oare dacă se fac 2 foi rotunde de 26cm și între ele se montează crema, ar susține crema? Mulțumesc!

Răspuns
Miha 10 decembrie 2022 - 9:06

Buna,
Da, este in regula 😉
Sub forma de tort am facut si eu aici: https://dulciurifeldefel.ro/tort-pavlova/

Răspuns
Sutu Adina 13 decembrie 2022 - 13:24

Buna ziua ,aproximativ câte mini pavlova ies din aceasta compoziție ?

Răspuns
Miha 13 decembrie 2022 - 19:19

In jur de 12 bc, depinde de cat de mari le faci 🤗

Răspuns
Ionela 5 noiembrie 2024 - 12:27

Foarte rau au iesit…am tespectat intocmai reteta , au o consistenta sfaramicioasa si cand o mesteci se intareste cumva…

Răspuns

Lasă un răspuns