Cred ca v-am mai spus, eu nu arunc niciodata albusurile ramase de la alte preparate. Le pun in caserole mici, in care incap 6-7 albusuri, si le depozitez la congelator. Poti face din ele bezele, checuri sau prajituri de casa absolut delicioase. Dar daca vrei un desert de casa absolut fabulos, cu care sa impresionezi musafirii, prepara aceste mini Pavlova cu zmeura. Promit un succes de necontestat! 🙂
INGREDIENTE
- Pentru cosuletele de bezea:
- 7 albusuri (~280 g albus)
- 250 g zahar (pudra)
- 2 linguri zeama de lamaie
- 30 g amidon
- Pentru crema:
- 400 ml smantana pentru frisca
- 150 g crema de branza
- 2 linguri zahar pudra vanilat
- Pentru decor:
- zmeura proaspata sau congelata
- frunzulite de menta
Mod de preparare Mini Pavlova cu zmeura:
Cosulete de bezea:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma a devenit tare si se tine de paletele mixerului incepem sa adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare. La final vom obtine o spuma lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului. Se adauga zeama de lamaie si amidonul si se omogenizeaza usor, amestecand cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
- zeama de lamaie se poate inlocui cu otet
- cantitatea de zahar in reteta de Pavlova este mult mai mare (poate ajunge si la dublul cantitatii de albus), eu am adaptat in functie de preferinta noastra de dulce
Punem bezeaua intr-un posh si spritam cercuri cu diametrul de cca 7 cm, in tava tapetata cu hartie de copt, apoi trecem cu compozitia doar pe lateralele cercului, obtinand astfel cosuletele.
- in cazul in care folositi un dui subtire, pentru a obtine cosulete, treceti compozitia pe laterale de 2-3 ori
Dam tava la cuptor la foc mic (100 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru 70 de minute. Bezeaua trebuie sa fie tare si crocanta, usor sfaramicioasa la atingere.
Cosulete se lasa sa se raceasca, apoi se dezlipesc cu atentie de pe hartia de copt.
Crema pentru umplutura:
Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul si crema de branza si se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa.
- crema de branza se poate inlocui cu mascarpone
Crema se pune intr-un posh si se spriteaza peste cosuletele de bezea. Se orneaza cu zmeura si frunzulite de menta.
- cosuletele de bezea se asambleaza cu putin timp inainte de servire, altfel bezeaua se va inmuia de la crema
- in loc de zmeura puteti folosi si alte fructe: capsuni, afine, visine chiar si fructe din dulceata sau sos de ciocolata
Pofta buna! 😉
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)
9 comentarii
Draga Miha zaharul la bezea nu trbuie sa fie pudra
Buna Mihaela,
Vreau sa verific: 30g amidon? Pare foarte mult.
Multumesc!
Nu este mult, sunt 2 linguri.
Asta numai daca vorbim de acelasi lucru, adica amidon si nu amoniu 🙂
Multumesc pentru raspuns! Ai dreptate, eu aveam in cap bicarbonat de sodiu (baking soda).
Bună seara! Oare dacă se fac 2 foi rotunde de 26cm și între ele se montează crema, ar susține crema? Mulțumesc!
Buna,
Da, este in regula 😉
Sub forma de tort am facut si eu aici: https://dulciurifeldefel.ro/tort-pavlova/
Buna ziua ,aproximativ câte mini pavlova ies din aceasta compoziție ?
In jur de 12 bc, depinde de cat de mari le faci 🤗
Foarte rau au iesit…am tespectat intocmai reteta , au o consistenta sfaramicioasa si cand o mesteci se intareste cumva…