Prajituri / Retete de prajituri

Mini Pavlova cu zmeura

Mini Pavloca cu zmeura

Ingrediente

  • Pentru cosuletele de bezea:
  • 7 albusuri (~280 g albus)
  • 250 g zahar (pudra)
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 30 g amidon
  • Pentru crema:
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 150 g crema de branza
  • 2 linguri zahar pudra vanilat
  • Pentru decor:
  • zmeura proaspata sau congelata
  • frunzulite de menta
loading...

Cred ca v-am mai spus, eu nu arunc niciodata albusurile ramase de la alte preparate. Le pun in caserole mici, in care incap 6-7 albusuri, si le depozitez la congelator. Poti face din ele bezele, checuri sau prajituri de casa absolut delicioase. Dar daca vrei un desert de casa absolut fabulos, cu care sa impresionezi musafirii, prepara aceste mini Pavlova cu zmeura. Promit un succes de necontestat! 🙂

Mod de preparare Mini Pavlova cu zmeura:

Cosulete de bezea:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma a devenit tare si se tine de paletele mixerului incepem sa adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare. La final vom obtine o spuma lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului. Se adauga zeama de lamaie si amidonul si se omogenizeaza usor, amestecand cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

  • zeama de lamaie se poate inlocui cu otet
  • cantitatea de zahar in reteta de Pavlova este mult mai mare (poate ajunge si la dublul cantitatii de albus), eu am adaptat in functie de preferinta noastra de dulce

Punem bezeaua intr-un posh si spritam cercuri cu diametrul de cca 7 cm, in tava tapetata cu hartie de copt, apoi trecem cu compozitia doar pe lateralele cercului, obtinand astfel cosuletele.

  • in cazul in care folositi un dui subtire, pentru a obtine cosulete, treceti compozitia pe laterale de 2-3 ori

Dam tava la cuptor la foc mic (100 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru 70 de minute. Bezeaua trebuie sa fie tare si crocanta, usor sfaramicioasa la atingere.

Cosulete se lasa sa se raceasca, apoi se dezlipesc cu atentie de pe hartia de copt.

Crema pentru umplutura:

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul si crema de branza si se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa.

  • crema de branza se poate inlocui cu mascarpone

Crema se pune intr-un posh si se spriteaza peste cosuletele de bezea. Se orneaza cu zmeura si frunzulite de menta.

  • cosuletele de bezea se asambleaza cu putin timp inainte de servire, altfel bezeaua se va inmuia de la crema
  • in loc de zmeura puteti folosi si alte fructe: capsuni, afine, visine chiar si fructe din dulceata sau sos de ciocolata

Pofta buna! 😉

Mini Pavlova cu zmeura si mascarpone

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Maria says:

    Draga Miha zaharul la bezea nu trbuie sa fie pudra

  2. Daniela says:

    Buna Mihaela,
    Vreau sa verific: 30g amidon? Pare foarte mult.
    Multumesc!

    • Nu este mult, sunt 2 linguri.
      Asta numai daca vorbim de acelasi lucru, adica amidon si nu amoniu 🙂

      • Daniela says:

        Multumesc pentru raspuns! Ai dreptate, eu aveam in cap bicarbonat de sodiu (baking soda).

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Tiramisu cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Tiramisu cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Am incercat pana acum mai multe variante de Tiramisu, de cele mai multe ori retete adaptate astfel incat sa poate manca si copiii. Astazi avem insa o varianta dedicata exclusiv adultilor, cu cafea si lichior Amaretto 😉 Pentru prepararea cafelei am folosit espressorul Breville Prima Latte, pe care il poti […]

Prajitura cu mere si aluat razuit

Prajitura cu mere si aluat razuit

Astazi va aduc o prajitura cu mere si aluat razuit, o prajitura de casa care o putem face oricand in timpul anului, dar acum, mai mult ca niciodata, parca are un gust mai bun. Mod de preparare Prajitura cu mere si aluat razuit: Vom pregati mai intai umplutura pentru prajitura […]

Lava Cake – reteta Vulcan de ciocolata

Lava Cake – reteta Vulcan de ciocolata

Ce pot sa spun? Da, mi-a lipsit pana acum reteta de Lava Cake de pe blog. Am avut candva demult o incercare a acestui deliciu cu ciocolata, dar mai apoi s-a asternut praful, cum se spune. Asta pana cand s-a intors Robert dintr-o excursie si mi-a spus ca a mancat […]

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura pufoasa cu branza

Pentru astazi avem o prajitura pufoasa cu branza, o prajitura simplu de preparat si delicioasa pana la ultima firimitura. O prajitura de casa care te va scoate din incurcatura atunci cand ti se anunta musafiri 😉 Mod de preparare Prajitura pufoasa cu branza: Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri […]